Sam Bennett pakt zijn tweede etappezege in de Algarve

vrijdag 7 mei 2021 om 18:39
Sam Bennett pakt zijn tweede etappezege in de Algarve

foto: Cor Vos

Sam Bennett heeft zijn tweede etappezege te pakken in de Volta ao Algarve. In Tavira was de Ier van Deceuninck-Quick-Step de snelste in de massasprint. Woensdag legde hij ook al beslag op de overwinning in de openingsrit.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de derde dag koerste het peloton over 203,1 kilometer van Faro naar Tavira, op papier was het een etappe voor de sprinters. Na zeventien kilometer, vlak voor de eerste tussensprint, kwam de vlucht van de dag tot stand. Jetse Bol van Burgos-BH sloeg de handen ineen met de Spanjaarden Julen Irizar en Javier Moreno, en Henrique Casimiro uit Portugal. Het viertal reed ruim vijf minuten weg bij het peloton, maar was ongevaarlijk voor het klassement; Moreno was op de 58e plek het best geklasseerd, op negen minuten van de nieuwe leider Ethan Hayter.

Daarachter bepaalden de ploeggenoten van de Britse geletruidrager het tempo. In de tweede helft van de koers versnelde het peloton en begon het verschil met de kopgroep terug te lopen. Nadat Irizar al eerder was bijgehaald, werden met nog elf kilometer te gaan ook de overige drie vluchters ingelopen. Peio Goikoetxea en Gonçalo Amado wilden niet zomaar de rode loper uitrollen voor de sprintersploegen en vielen aan, net nadat de vlucht van de dag ongedaan was gemaakt. Het duo werd echter snel tot de orde geroepen.

Hayter mocht een nieuwe gele trui aantrekken – foto: Cor Vos

Ook andere aanvallers kregen geen ruimte van de ploegen van de sprinters, die uiteindelijk om de winst gingen strijden. BORA-hansgrohe trok de sprint aan voor Pascal Ackermann, maar het was Deceuninck-Quick-Step dat net als op de openingsdag aan het langste eind trok. Michael Mørkøv timede zijn lead-out perfect en zette zijn kopman Sam Bennett ideaal af. Voor de Ier was het dan een koud kunstje om de overwinning binnen te slepen. Danny van Poppel kwam net als op de eerste dag als tweede over de streep. Mørkøv zelf werd derde.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Poeksel 7 mei 2021 om 18:41

Ik denk dat als Mørkøv zichzelf zou klonen en die kloon voor hem de sprint zou aantrekken, hij ook sprints zou winnen.

0
stalle 7 mei 2021 om 18:47

Schitterende reactie.Top.

0
lander luypaert 7 mei 2021 om 18:41

Masterclass van DQS. Ackermann heeft het niet meer.

0
WernerFranke 7 mei 2021 om 18:42

Appeltje eitje voor Morkov die de rest hier belachelijk maakt.

0
Gebruikersnaam 7 mei 2021 om 18:54

Sterke zet toch geweest van Bora om Ackermann te behouden en Bennett te laten vertrekken.

Bij Bennett kun je uiteraard stellen dat het vooral door Morkov komt, maar Pascal bereikt blijkbaar ook niet zoveel als Selig niet in vorm is.

0
adelaarvanantwerpen 7 mei 2021 om 19:47

Ik zou in 2019 eigenlijk dezelfde keuze hebben gemaakt als Bora. In 2019 waren zowel Ackermann als Bennett bij de vijf beste sprinters ter wereld en als Duitse ploeg zou ik gekozen hebben voor de Duitser die toen ook nog eens vier jaar jonger was.

Achteraf is de keuze verkeerd uitgedraaid, maar ik had persoonlijk ook niet verwacht dat Ackermann zo hard ging achteruitgaan

0
S'mon 7 mei 2021 om 19:17

Ackermann is het laatste jaar toch ↓↓.

0
elrio 7 mei 2021 om 19:28

Toch knap van Van Poppel dat ie Morkov nog voorbij komt…

0
Dzjof 7 mei 2021 om 19:50

Haha ja dat

0
Polleke 7 mei 2021 om 19:54

Stouterik…

0
Bazzz 7 mei 2021 om 20:28

Als morkov hem aantrekt voor Groenewegen, wint Groenewegen

(Not!!)

0
Thoin 8 mei 2021 om 08:29

Als Groenewegen hem aantrekt voor… ahja laat maar Groenewegen zal nooit werken voor een ander haha

0

Headlines

Populair

Materiaalzone