Van Poppel: “Bij Sky krijg je niet veel kansen”

Van Poppel: “Bij Sky krijg je niet veel kansen”

Danny van Poppel sprint naar winst in de Vuelta 2015 - Foto: Sirotti

vrijdag 15 januari 2016 om 15:41

Danny van Poppel tekende de voorbije winter misschien wel voor de grootste Nederlandse transfer. Hij trok van de ene miljoenenploeg (Trek Factory Racing), naar dat andere vermogende team (Sky). “Ik wil me dit jaar vooral ontwikkelen als klassiekerrenner”, vertelt hij aan Wieler Revue.

Van Poppel hoopt weer een stap zetten
De 22-jarige sprinter begint alweer aan zijn vierde profseizoen, maar weet dat hij minder dan anders voor zichzelf kan rijden. “Ik heb dit jaar meerdere doelen. Het gaat voor mezelf dit jaar niet makkelijk zijn om mijn kansen te krijgen. Maar áls ik ze krijg, moet ik ze wel echt pakken. Daarnaast wil ik me vooral ontwikkelen als klassiekerrenner. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, een beetje een nieuw ding. Maar daar heb ik wel heel veel zin in. Alle voorjaarsklassiekers zijn opgenomen in mijn programma. Het belangrijkste voor mezelf is echter dat ik aan het einde van het seizoen weer een stap heb gemaakt”, vertelt Van Poppel op het trainingskamp van Sky.

Geen Tour
Binnen de selectie voor de Tour de France is geen plek ingeruimd voor de sprinter. Die plaatsen zijn namelijk duur bij het Sky van titelverdediger Chris Froome, ondanks het grote aantal kansen op massasprints de komende editie. “Nee, ik wist al voordat ik tekende dat de Tour een heel moeilijk verhaal werd. Maar dat vind ik ook niet echt erg. Ik moet eerst maar eens andere koersen winnen, al droom ik natuurlijk wel van een ritzege in de Tour. Maar ik ben nog heel jong, dus dat kan nog altijd. […] Soms denk ik echter wel al eens aan het WK in Qatar, want misschien maak ik daar als spurter wel een kans. Zo heel breed is de sprinttop in Nederland namelijk niet, al is het niet makkelijk om geselecteerd te worden. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld ook in uitstekende vorm, maar mocht ik niet mee.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

brecht_vdk 15 januari 2016 om 16:38

Echt jammer dit, heeft het in hem om een topsprinter te worden maar moet nu al zich toeleggen op iets anders.
Volgens mij is het vooral van moeten er zitten een 20-tal klimmers bij sky die gaan geen klassiekers rijden dus moet de ‘overschot’ daar maar rijden

Hakkie2 15 januari 2016 om 16:41

@brecht: het is geen moeten, hij koos voor Sky omdat die een traject als klassiekerrenner wilden proberen. Hij wil liever klassiekerrenner dan topsprinter worden.

Zjoske 15 januari 2016 om 16:44

Door sommige reacties van onze zuiderburen moet ik me echt heen worstelen om er iets leesbaars van te maken.

No pun intended @brecht_vdk

Twixman 15 januari 2016 om 16:47

Als Sky gaat sprinten zal het vooral met Viviani zijn denk ik. Afwachten dus…

Guushovd 15 januari 2016 om 17:38

Ik denk dat van poppel het in zich heeft om in de toekomst in de voorjaarsklassiekers te presteren en dat hoeft, lijkt mij niet ten koste te gaan van het sprinten.

Of Sky de beste ploeg is om die ontwikkeling goed door te maken weet ik niet. Maar de begeleiding is in ieder geval van het hoogste niveau.

Jungle Man 15 januari 2016 om 18:04

Zo zonde dat hij bij sky zit.

xistnc 15 januari 2016 om 18:06
Quote van Hakkie2:
hij koos voor Sky omdat die een traject als klassiekerrenner wilden proberen

Hij koos voor Sky omdat hij daar 2x zoveel kon gaan verdienen als elders.

Covadonga 15 januari 2016 om 19:52

Ik ben benieuwd naar zijn rol in de ploeg en zijn prestaties in 2016. Ik vond de transfer in ieder geval wel verrassend.

maklukzat 15 januari 2016 om 20:00

Zo gek is de keuze voor Sky niet. Hij kan in die ploeg veel leren. Als het dan ook nog goed verdiend is dat mooi meegenomen.

Chaba 15 januari 2016 om 23:43

In de grote koersen zal hij inderdaad niet zijn kans kunnen gaan maar het team heeft weinig goede sprinters dus in de vlakke ritten mag hij wel zijn ding doen. En wat kleinere koersen winnen zou ook niet misstaan. Hij is nog steeds erg jong.

Romāns Vainšteins 16 januari 2016 om 14:58

Ik geloof wel in deze gast, meer dan in de andere snelle Hollandsche mannen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair