Van Poppel: “Alleen Guercilena wilde me weg hebben”

vrijdag 18 september 2015 om 09:22
Van Poppel: “Alleen Guercilena wilde me weg hebben”

Danny van Poppel vertrekt niet geheel vrijwillig bij de ploeg van Trek. De sprinter liet in het Brabants Dagblad weten dat hij geen vertrouwen meer kreeg van ploegbaas Luca Guercilena, waardoor hij en broer Boy volgend jaar niet meer in dezelfde ploeg koersen.

“Voor alle duidelijkheid: Boy en ik waren het liefst bij elkaar gebleven”, zei Van Poppel. “Hij kreeg echter een nieuw contract aangeboden en ik niet. Ze willen Boy erbij houden als lead out voor de sprints. In mij had de ploegbaas echter niet veel vertrouwen meer. Ik moest weg, niemand van de ploeg die het snapt. Ik begrijp er zelf ook niets van. Hij alleen zag het niet meer met mij zitten.”

Ondertussen is de nieuwe ploeg van Van Poppel geen straf; volgend seizoen rijdt de Nederlander voor Team Sky. Van Poppel wil overigens niets weten van het trekken van een lange neus richting Guercilena. “Dat doe ik niet, maar het maakt het allemaal wel raar. Geen wonder dat niemand snapt waarom Luca vindt dat ik weg moet.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

jvh93 18 september 2015 om 09:25

Ongelofelijk dat die ploegleider boy van Poppel wel wilt behouden en de veel meer getalenteerde danny niet. Beide jongens hebben kwaliteiten, maar Danny is in mijn ogen toch veel beter dan zijn broer.

Titaantje 18 september 2015 om 09:31

Ja maar Danny zal wellicht ook andere eisen hebben qua rol en financiën. Zoals oook in de tekst staat: in boy zien ze een goede aantrekker. Blijkbaar zien ze in Danny echter niet de perfecte afmaker.

Dat zullen theuns, bonifazio en natuurlijk nizzolo en stuyven dan wel moeten worden. Of die werkelijk zoveel beter zijn dan Danny waag ik te betwijfelen, alhoewel nizzolo erg constant is (maar zelden wint) en die andere drie ook duidelijk erg getalenteerd zijn.

heuvelcolombia 18 september 2015 om 09:33

Ik denk dat die Guercilena dat ook wel inzag alleen soms zijn goedkopere jongens die zich vol in een knechtenrol schikken handiger. Ze hebben met Nizzolo ook al een zelfde type.

D. Van Poppel lijkt mij wel bij de top 5 beste sprinters in spé horen, dus hiermee loopt Trek het risico een grote sprinter mis te lopen.

Smuckinho 18 september 2015 om 09:33

Lees het bericht jvh93, daarin staat het allemaal.

Aparte beslissing! Wat bezielt zo’n man? Iedereen ziet het talent Van Poppel behalve de ploegbaas.

vlek 18 september 2015 om 09:34

Vreemd. Moet haast wel nog een ander kant aan het verhaal zitten, of op zijn minst wat nuances. Het aanbieden van een nieuw contract aan Boy en niet aan Danny zou misschien na de eerste seizoenshelft kunnen zijn geweest. Dan is er nog wel in te komen dat ze dachten met die Italiaan van Lampre een betere optie binnen te halen. Mocht het na de Eneco Tour zijn geweest, dan was er ondertussen toch genoeg aanleiding om te zien dat Danny een grote stap had gezet gedurende het seizoen. Wellicht was het uitblijven van ondersteuning van Nizzolo tijdens die koers echter al een teken dat dit eerder al speelde.

Zet de verwijten over zijn management, die hem met dollartekens weggeleid zouden hebben bij de uitstekende begeleiding van Trek in het algemeen en DeMol in het bijzonder, wel in een ander daglicht

Elrick 18 september 2015 om 09:36

Die jongen is 22 jaar! Natuurlijk is hij nu nog niet de perfecte afmaker, maar dat wordt hij binnen een paar jaar natuurlijk wel. Ik hoop dat dit voor Danny een motivatie is om die Guarcilena keihard zijn ongelijk te bewijzen.

123poetertjes 18 september 2015 om 09:43

Misschien een Demare-Bouhanniclash voorkomen tussen Van Poppel en Nizzolo? Anders snap ik het ook niet. Ook buiten de Vuelta om heeft hij nog bij vlagen prima gepresteerd, met toch drie ritzeges en nog een paar handen vol ereplaatsen. Niks om je voor te moeten schamen als 22-jarige. Lijkt me verder ook geen lastige jongen.

Rikkert 18 september 2015 om 09:45

Zullen wel meer vertrouwen hebben in Nizzolo… Wel een aparte beslissing maar voor D. Van Poppel denk ik alleen maar beter. Trek vind ik echt een aparte ploeg, iedere renner rijd daar voor zichzelf lijkt het vaak. Van Poppel moest het eigenlijk ook altijd zelf maar uitzoeken in de sprint.

Michael_ 18 september 2015 om 09:49

Als 22 jarige sprinter naar sky gaan, mooi om je carrière vroegtijdig te verpesten.

Elrick 18 september 2015 om 09:53

Van Poppel heeft dit jaar 4x gewonnen en Nizzolo één keer, dus ik zou het raar vinden als Van Poppel weg zou moeten vanwege meer vertrouwen in Nizzolo.

Noud89 18 september 2015 om 10:09

Tsja als je er zelfs maar 2 van het rijtje Theuns, Bonifazio, van Poppel, Nizzolo en Stuyven mag kiezen zou van Poppel er bij mij nog steeds altijd bij zitten. Maar goed Trek heeft wel vaker een apart beleid in mijn ogen.

Kingstown 18 september 2015 om 10:13

Eens met vlek. Ik zou heel graag de andere kant van het verhaal eens willen lezen, want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er meer aan de hand is dan dat hier nu gezegd wordt.

west 18 september 2015 om 10:33
Quote:
Ik moest weg, niemand van de ploeg die het snapt. Ik begrijp er zelf ook niets van. Hij alleen zag het niet meer met mij zitten.
Quote:
Van Poppel wil overigens niets weten van het trekken van een lange neus richting Guercilena. “Dat doe ik niet, maar het maakt het allemaal wel raar. Geen wonder dat niemand snapt waarom Luca vindt dat ik weg moet.”

Mensen zijn zo slecht in doen wat ze zeggen…

Wheely 18 september 2015 om 10:34

Waarschijnlijk waren ze bij SEG op het scherpst van de snede aan het onderhandelen. Guercilena had daar geen “trek” in.

LaurentJalabert 18 september 2015 om 10:36

Hoe oud is Nizzolo eigenlijk? Verder denk ik dat het prima voor de ontwikkeling is van Danny om een jaar of twee onder de professionele begeleiding van Sky te ontwikkelen om daarna als sprinter/klassiekerspecialist naar een klassieke ploeg te verhuizen.

tendam 18 september 2015 om 10:39

Hangt ervan af wanneer dit allemaal speelde. Van Poppel maakte pas vanaf eind juli echt indruk. Daarvoor kan ik me voorstellen dat Guercilena uitkeek naar een andere sprinter.

kaalpani 18 september 2015 om 11:04

Ik denk niet dat Danny van Poppel de veel winnaar gaat worden die men initieel dacht. Naar mijn verwachting wordt is hij wel een renner voor kleine rittenkoersen en het (semi)klassieke werk. Maar hiervoor zal hij nog enkele stappen moeten zetten.

Voor een renner die in het Vlaamse werk groei zal tonen heeft hij wel een dodelijke sprint. Iets dat hij voor het niveau van Kittel/Cavendish/Greipel mist. Hij is dus in potentie een meer allround renner dan zijn vader.

Elrick 18 september 2015 om 11:38

@Kaalpani
Die jongen is 22! Ik weet of je doorhebt hoe jong dat wel niet is, maar niet veel renners zijn op die leeftijd al in staat om een etappe te winnen in de Vuelta en in Madrid maar net achter Degenkolb te eindigen. Kittel begon toen hij 23 was ”pas” sprinten te winnen.

Tinkerbell 18 september 2015 om 11:52

Ik had altijd wel een hoge pet op van Guercilena. Leek me een goede manager maar dit vind ik wel een onbegrijpelijke beslissing. Al ben ik net als wat eerdere reacties hier, ook wel benieuwd naar de andere kant van het verhaal

Omhoog73 18 september 2015 om 11:52

Bij Sky is hij vele malen beter af, betere begeleiding.
Groot klassiek renner wordt het!

LyndaLid 18 september 2015 om 12:21

Maar bij Sky zit ie toch niet per sé beter? Hier heeft ie nu Viviani voor zich, toch nog wel een tandje beter dan Nizzolo. Die zal de Giro rijden zeker? De Tour is voor de klassementsmannen en in de Vuelta is het vast ook voor het klassement en kan ie zijn eigen weg zoeken. Daarnaast heeft Viviani ook al laten zien de klassiekers steeds beter te rijden, dus een echte stap vooruit qua mogelijkheden lijkt het mij zeker niet.

Dan was LottoNL of Cannondale ofzo toch geschikter geweest, en Sky was zeker niet de enige met interesse.

Purito 18 september 2015 om 12:30

Echt een ploeg van niks, dat Trek. En dan heb ik het niet eens over deze beslissing aangaande Van Poppel.

Ploeg zonder identiteit, visie en al de rest.

Front-runner 18 september 2015 om 13:07

Ik heb trouwens nog nergens gelezen dat Viviani een contract heeft bij Sky voor 2016. Of heb ik wat gemist?

Skedel 18 september 2015 om 13:11

Voor mij de bevestiging dat Guercilena aan het eind van zn latijn is.

Liefhebbertje 18 september 2015 om 13:11

Danny wordt hierdoor alleen maar sterker. Volgend jaar super gebrand om te presteren en Sky kan volgens mij de beste hulp bieden om Danny mentaal beter te malen. Het fysieke zit wel goed.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair