Van Melsen laat zich uit over gebrek aan afstand volgwagens na val Thijssen

donderdag 7 april 2022 om 13:38
Van Melsen laat zich uit over gebrek aan afstand volgwagens na val Thijssen

foto: Cor Vos

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert) zat gisteren mee in de eerste waaier tijdens de Scheldeprijs, maar kwam al rijdende op het kantje ten val. Dat hij vervolgens bijna overreden werd door de televisiemotor en een volgwagen van de organisatie, leidde tot kritiek van Thijssens ploeggenoot Kévin van Melsen aan het adres van de UCI en CPA.

Van Melsen wendde zich tot de wereldwijde wielerbond en de rennersvakbond via zijn sociale media. In zijn bericht riep de Belg op tot verandering. “We zijn een paar centimeter verwijderd van een nieuw drama… Motoren en auto’s, moeten jullie zo dicht bij de renners zijn? Het wordt tijd dat er iets gebeurt”, aldus Van Melsen, die ook nog liet weten de gang van zaken ‘beschamend’ te vinden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dikke Vrouw 7 april 2022 om 13:44

En gelijk hebt ie!

0
Casar 7 april 2022 om 14:21

Helemaal eens. Dat het goed is gegaan was meer geluk dan wijsheid

0
Michelangelo 7 april 2022 om 15:09

Toen ik hem zag vallen dacht ik: “geluksvogel!”
Want hij kwam er vanaf met wat butsen in zijn ego en wat schaafwonden, en niet met een been waar de bandafdrukken van de auto in stonden.

Het was inderdaad schandalig! Maar blijkbaar moet eerst iemands been eraf gereden worden voordat er weer een maatregel wordt ingevoerd die iedereen na een halve koers weer aan zijn laars lapt.

Tijd voor goede regels en handhaving. Voor renners, ploegleiders, motards en andere volgers. Of het nu gaat om het weer wegsmijten van rotzooi overal in de berm, dalen in verboden houdingen of gevaarlijk rijgedrag: gewoon meteen uit koers halen en een paar wedstrijden van de zijlijn laten toekijken. Dan is het heel snel een stuk veiliger.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone