Van Lerberghe trouwt met de cross en Thibau Nys baart opzien

Van Lerberghe trouwt met de cross en Thibau Nys baart opzien

foto: Sirotti

donderdag 1 november 2018 om 20:45
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het vrijgezellenfeestje van Bert Van Lerberghe en een stuntende Thibau Nys.

Van Lerberghe het bos in gestuurd

Amper drie weken na zijn laatste koers, moest Bert Van Lerberghe opnieuw een Cofidis-tenue aantrekken. Althans, dat hoorde hij een uur voor de Koppenbergcross, toen bleek dat vrienden Yves Lampaert, Jens Debusschere, Tim De Clercq en co de 26-jarige Belg voor de DVV Verzekeringen Trofee-veldrit hadden ingeschreven. Het maakte deel uit van Van Lerberghe’s vrijgezellenfeestje. De rappe man springt in april in het huwelijksbootje met zijn verloofde Sien. Hopelijk pakt dat beter uit dan de cross zelf, want daarin reed de wegrenner meteen achter de meute aan.


Nys junior óók baanbrekend?

Sven Nys zette in zijn jonge jaren de veldritwereld op zijn kop. De Belg sprong in zijn U23-jaren als allereerste crosser ooit met fiets en al over de balkjes. Ongezien in die tijd – nu is dat wel anders. Het leverde Nys bij iedere passage veel voordeel op ten opzichte van de concurrentie. Wellicht dat Svens zoon Thibau in de voetsporen van zijn succesvolle vader kan treden met een nieuw technisch hoogstandje. Van de fiets stappen om een trap omhoog te gaan tijdens een cross? Buiten Thibau Nys om gerekend:

Dit artikel delen:

6 Reacties

Joachim 1 november 2018 om 21:06

Leuke stukjes. Heerlijke actie van De Melkerie en heerlijk manoeuvre van Thibau Nys. :)

Samlambeej 1 november 2018 om 21:12

en Pa hoor je grinniken. Echt wel een hoogstandje he dit. Kun je je lelijk aan bezeren maar hij doet het gewoon, op het kantje bedekt met herfstblaren.

EmPeHa 1 november 2018 om 21:37

Sven deed dat vorig jaar in VS al, tussen de amateurs.
https://www.dumpert.nl/mediabase/7249859/61ec90b0/afstappen_is_voor_mietjes.html

ah-ja 1 november 2018 om 23:09

Heeft Van Lerberghe uitgereden?

boenk 2 november 2018 om 01:13

“De Belg sprong in zijn U23-jaren als allereerste crosser ooit met fiets en al over de balkjes.”

Daar klopt niks van. De Bie sprong in zijn topjaren over de balkjes. En De Vlaminck destijds ook, het was trouwens van die laatste dat Nys het geleerd heeft.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone