Van Kessel volgt Van der Poel op in Mol, Telenet-Fidea bezet volledig podium

zondag 2 december 2018 om 16:01
Van Kessel volgt Van der Poel op in Mol, Telenet-Fidea bezet volledig podium

foto: Photopress.be

Corné van Kessel heeft de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 27-jarige Nederlander toonde zich aan de flanken van het Zilvermeer sterker dan zijn Telenet-Fidea-ploegmaats Jim Aernouts en Thijs Aerts. Titelverdediger David van der Poel werd pas vierde.

Droevig deelnemersveld
Het deelnemersveld in Mol was vanmiddag wel erg droevig voor een televisiecross. Net als gisteren in Hasselt stond de volledige top-5 van de UCI-ranking – inclusief Mathieu van der Poel en Wout van Aert – niet aan het vertrek: zij vertoeven momenteel op stage in het buitenland. Maar ook de volledige top-3 van gisteren – met Kevin Pauwels, Jens Adams en Eli Iserbyt – was vanmiddag niet meer van de partij.

Dus lag de druk bij de huidige nummer 6 van de UCI-ranking, Corné van Kessel, en oude bekende Tom Meeusen, maar zij namen in de beginfase eerder een afwachtende houding aan. Zo kregen een aantal jongens die we normaliter niet zo vaak in de spits van een televisiecross zien, zoals Sieben Wouters, Thomas Joseph, Dieter Vanthourenhout en Diether Sweeck, de kans om zich in de kijker te rijden.

Telenet-Fidea-onderonsje
In de tweede ronde zonderde er zich een groepje van vijf af. Het Telenet-Fidea-trio Corné van Kessel, Jim Aernouts en Thijs Aerts kreeg het gezelschap van de Beobank-Corendon-ploegmaats Tom Meeusen en David van der Poel. In het zand waren het vaak de Corendon-Circus-renners die in de fout gingen, en zo telkens een kloofje moesten dichten. Tot op drie ronden van het einde slaagden ze daar ook in.

Maar dan trok Van Kessel wel erg fors door in het zand. Meeusen verloor in één keer een halve minuut en ook Van der Poel kreeg in korte tijd veel tijd aangesmeerd. Van Kessel begon aan een solotocht van drie ronden en werd aan het einde zelfs door zijn ploegmaats niet meer bedreigd. Aernouts en Aerts verzekerden zich wel nog van plek twee en drie, en dus kregen we een volledig Telenet-Fidea-podium.

Zilvermeercross 2018
Uitslag, mannen: Mol (UCI-niveau: C2)

1. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
2. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea)
4. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
6. flag-nl Sieben Wouters (Creafin-Tüv Süd)
7. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
8. flag-be Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Vastogoedservice)
9. flag-be Victor Vandebosch (Corendon-Circus)
10. flag-be Jarno Liessens (Creafin-Tüv Süd)

Dit artikel delen:

7 Reacties

ChefSpijker 2 december 2018 om 16:06

Dit moet wel zo’n beetje de slechtste bezette A-cross van de laatste 5 jaar geweest zijn. Snap dat de toppers een stage inplannen, maar dat mannen als Adams, Cleppe en zo dan ook in Duitsland gaan crossen vandaag ipv in Mol is wel apart. Deden nu amper 6/7 profs mee?

Dolfy 2 december 2018 om 16:17

Zeker voor in België, maar wel een mooie strijd gezien. Van Kessel kwam er dan eindelijk toch door vandaag.. David van der Poel en Meeusen knalde beide tegen een muur op. Mooie wedstrijd Wouters toch wel.

titanio82 2 december 2018 om 18:16

UCI punten sprokkelen om binnen de 1e 50 in de ranking te blijven en zodoende automatisch startrecht in de WB te hebben.

titanio82 2 december 2018 om 18:12

Dit is vast een voorproefje op het crossen anno 2021 en verder. Bij de mannen dan.

Taliesin 2 december 2018 om 19:15

Zeer treurige bedoening was dit. En net als gisteren nu ook een overduidelijke winnaar en weinig spanning.

Maakt dus weinig uit of MvP niet meedoet zo blijkt nu, dan wint iemand anders beide crossen met een duidelijk verschil, alleen met veel minder uitstraling.

Edit: David vd Poel valt me echt tegen dit seizoen, die is er nog een stukje op achteruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. Begint nu toch wel echt op te vallen.

Mwielerfan 2 december 2018 om 19:58

Maar zonder vdp is het drie ronde voor einde ipv eerste of derde ronde. En twee verschillende winnaars ipv dezelfde.

Taliesin 2 december 2018 om 20:04

Sja wat ik ermee wil zeggen is dat er nu nog steeds weinig tot geen spanning was ondanks dat MvP niet meedeed, terwijl hij doorgaans natuurlijk degene is naar wie gewezen wordt voor dat gesprek aan spanning.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair