Van Kessel klopt Boom in Surhuisterveen na tumultueuze slotfase
Foto: Orange Pictures - Dick Soepenberg
woensdag 4 januari 2017 om 15:40

Van Kessel klopt Boom in Surhuisterveen na tumultueuze slotfase

Corné van Kessel heeft voor het tweede jaar op rij de Centrumcross Surhuisterveen gewonnen. De crosser van Telenet-Fidea versloeg Lars Boom na een tweestrijd in de slotrondes. Lars van der Haar werd derde.

Lars Boom kende een goede start. De kersvers renner van LottoNL-Jumbo reed op de zware modderstroken de groep uit elkaar. Corné van Kessel en Lars van der Haar waren de eerste achtervolgers, maar reden plots aan de leiding toen Boom pech kende met zijn tube. Dat kostte de voormalig wereldkampioen veel tijd, waardoor hij in de achtervolging moest.

Boom vs. Van Kessel
Een ontketende Boom ging op jacht naar de twee koplopers van Telenet-Fidea. Eerst ging hij op en over Van der Haar en daarna wachtte nog het gat met Van Kessel. Even na halfkoers keerde de crosser van LottoNL-Jumbo terug aan de kop. Drie rondes voor het einde versnelde Boom, maar Van Kessel beet zich vast in diens wiel.

Lars Boom

Foto: Orange Pictures – Andre Weening

In de voorlaatste ronde leek de beslissing te vallen. Op een technisch gedeelte reed Van Kessel weg, maar hij reed zo hard, dat hij de controle over zijn fiets verloor in een bocht en buiten het parcours belandde. Boom profiteerde en had bij de laatste doorkomst aan de finish zes tellen voorsprong, maar was die snel kwijt door twee kostbare fouten in de slotronde. Van Kessel nam de leiding weer over en kwam solo over de finish, voor een moegestreden Boom.

flag-nl Centrumcross Surhuisterveen 2017
Uitslag mannen
1. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
2. flag-nl Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
3. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea)
4. flag-be Joeri Adams (Kalas-Nnof)
5. flag-nl Patrick van Leeuwen (Orange Babies)
6. flag-cz Emil Hekele (Elite-2)
7. flag-nl Stan Godrie (Crelan-Charles)
8. flag-nl Niels Wubben (Elite-2)
9. flag-be Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon)
10. flag-nl Gosse van der Meer (Tarteletto-Isorex)

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2017 17:44
Lars staat dus duidelijk veel verder dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Mooi!
4 januari 2017 17:47
Hopelijk komt dit sjeesen door de blubber Boom's proloog weer ten goede. Met die Bianchi en zijn stoempvermogen verwacht ik wel wat van hem in de korte TT's.
4 januari 2017 18:27
Boom heeft natuurlijk nog altijd de motor om het jongens als VdP en Van Aert lastig te maken. Door zijn jarenlange focus op de weg, is de van nature al broze techniek nog kwetsbaarder geworden.

Maar toch erg knap hoor. Hij doet echt mee. Dat had ik eigenlijk al niet meer verwacht.
4 januari 2017 19:15
Mooi om te zien dat Boom eindelijk weer eens serieus meedoet. Inhoud en duurvermogen heeft ie nog wel, al weet ik niet of hij het veld toch primair als voorbereiding op de weg rijdt.
Nou ja hij maakt er geen trainingstochtjes van, hij gaat al ervoor. Leuk om te zien. Puur op techniek zal die iets te kort komen maar op inhoud kan die dat compenseren.
Hoop dat we eindelijk weer eens een ouderwetse moddercross zien, met veel ploeteren door de modder, wel op de fiets voornamelijk, niet dat je bijna de helft moet lopen zoals in Veldhoven rondom die recreatieplas.
NK parcors lijkt Boom wel te liggen ook al gelet op de weersvoorspelling.
4 januari 2017 19:36
Een bevestiging van mijn vermoeden: Lars Boom gedijt bij een combinatie van cross en kasseien. Ga zo door!
4 januari 2017 20:22
NK parcours is helemaal niets voor Boom. Veel te veel draaien en keren. Op het moment de de beide Van der Poels de gaskraan één keer opendraaien is de rest echt gezien. Vandaag was geen maatstaf, anders rij je niet zomaar 40 seconden op Van Kessel dicht.
4 januari 2017 23:15
Ondanks vele aanmoedigingen voor Lars en Lars van ondergetekende, helaas niet 1 van deze twee als winnaar. Publiek in Surhuisterveen mag overigens best wat enthousiaster, iedereen stond maar wat apathisch toe te kijken. Voor de rest mooie cross gezien, tof dat ze dit toch elk jaar organiseren in Surhuisterveen.
4 januari 2017 23:53
Leuke cross, maar dit speelt zich in de echte wereld natuurlijk achter de Belgen op plaats 3 t/m 5 af.
5 januari 2017 20:42
Lars kanni fjietsen
5 januari 2017 21:18
@ Schipperaar: wat doet een rare schipper op een wielerforum?

Reacties zijn gesloten.