Van Keirsbulck volgt zichzelf op in Desselgem

Door
dinsdag 11 september 2012 om 19:46

foto: Sirotti

Guillaume van Keirsbuck heeft voor de tweede maal op rij de GP Briek Schotte gewonnen. De boomlange coureur van Omega Pharma-Quick Step kwam solo aan de finish van de Vlaamse kermiskoers.

Het lag voor de hand dat er iemand uit de stal van Lefèvre zou winnen aangezien zij veruit het sterkste blok in koers waren. Van Keirsbulck had aan de meet dertig tellen voorsprong op zijn ploeggenoot Iljo Keisse. De onverslijtbare Niko Eeckhout was daarachter de snelste van een omvangrijk peloton en completeerde het podium.

Voor Van Keirsbuck was het zijn eerste zege van het seizoen waarin hij vooral opviel in het voorjaar. De tweedejaars prof uit Roeselare won vorig jaar behalve in Desselgem ook nog de Omloop van het Houtland (1.1). Hij kon hiermee meteen op diep respect van zijn collega’s rekenen omdat hij in de zomer van zijn eerste profjaar zijn vriendin verloor na een ongeval. De nog altijd pas 21-jarige Van Keirsbulck geldt bovendien als een van de grootste talenten van zijn generatie. Hij lijkt alles in zich te hebben om uit te groeien tot een goede coureur voor de kasseienkoersen.

GP Briek Schotte 2012 (155 km)
1. Guillaume Van Keirsbulck in 3u21m10s
2. Iljo Keisse op 0:30
3. Niko Eeckhout 0:33
4. Florian Senechal (Fra) zt
5. Frédéric Amorison zt
6. Thomas Soladay (Vst) zt
7. Nathan Brown (VSt) zt
8. Matthias Legley zt
9. Ken Hanson (VSt) zt
10. Andrew Fenn (GBr) zt

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone