Van Keirsbulck over contractverlenging: “Kans met beide handen aangegrepen”

zaterdag 13 november 2021 om 17:24
Van Keirsbulck over contractverlenging: “Kans met beide handen aangegrepen”

foto: Cor Vos

Guillaume Van Keirsbulck is maar wat blij met zijn contractverlenging bij Alpecin-Fenix. De 30-jarige Belg wordt komend jaar overgeheveld van het Development Team naar het Pro Team van de ploeg van de gebroeders Roodhooft. “Ik ben hen heel erg dankbaar.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Tot ik in april bij Alpecin-Fenix kwam, dacht ik dat mijn carrière klaar was. Gelukkig waren daar de gebroeders Roodhooft om mijn carrière te herlanceren. Ze hebben me een kans gegeven die ik met beide handen heb aangegrepen. Het was een wake-upcall voor me, want ik wil niet nog eens in deze situatie belanden”, doet hij zijn verhaal in een persbericht.

Zijn contractverlenging laat zien dat GVK de kans inderdaad heeft aangegrepen. Maar van harte ging het aanvankelijk niet. Door een trainingsachterstand duurde het wat langer voor de Belg op stoom kwam in 2021. “Dat was niet makkelijk, nee. Ik liep achter op schema en had geen racekilometers in de benen na het missen van de klassiekers. Dat voelde ik ook zo in het begin.”

“Door het rijden van wedstrijden en door goede begeleiding van de ploeg is het me gelukt weer goed in conditie te geraken. Naar mate het seizoen vorderde voelde ik me beter worden. Nu ga ik met een heel goede conditie de winter in; dat motiveert me om onze kopmannen aankomend jaar te helpen in de klassiekers”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 13 november 2021 om 17:32

Toch maar mooi oud winnaar van west Vlaanderen. En was ie niet ook eens top in driedaagse de panne?

0
Steven_E 13 november 2021 om 21:55

De Panne ook gewonnen inderdaad

0
Brabander 13 november 2021 om 23:31

Hij was een vrij groot talent. Alleen is het er nooit echt uitgekomen

0
HSV 13 november 2021 om 18:02

Daar zat meer in dan eruit kwam tot nog toe. Es zien hoe hij en Vermote het volgend jaar doen.

0
MrBerend 13 november 2021 om 18:17

Terecht. Een van de weinige echt sympathieke belgen in het peloton.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone