Van Garderen vervangt Quinziato voor WK ploegentijdrit, Italiaan per direct gestopt

Door , vrijdag 15 september 2017 om 18:39
Van Garderen vervangt Quinziato voor WK ploegentijdrit, Italiaan per direct gestopt

Manuel Quinziato als Italiaans kampioen tegen de klok

Manuel Quinziato is twee dagen eerder gestopt dan aanvankelijk gedacht. De 37-jarige Italiaan zou aanvankelijk aanstaande zondag met zijn ploeg BMC een gooi doen naar de wereldtitel in de ploegentijdrit. Na bestudering van het parcours acht Quinziato zich echter niet de juiste persoon hiervoor, zo laat hij weten op de Facebook-pagina van de ploeg.

Tejay van Garderen zal hierdoor als vervanger van Quinziato aan de start staan. “Ik wist al dat ik niet in absolute topvorm aan de start zou verschijnen van het WK. Ik was er aanvankelijk echter van overtuigd dat ik een belangrijke rol kon vervullen, omdat het een discipline is die me ligt. Na bestudering van het parcours ben ik hier echter op teruggekomen. Ik weet wat ik kan, maar vooral ook wat ik niet kan. Het parcours kent teveel hoogtemeters. Tejay, die als reserve op de lijst stond, komt op dit parcours veel beter tot zijn recht. Ik wil uiteindelijk het beste voor het team, en dat ze een zo groot mogelijke kans maken op winst. Dan moet je niet zelfzuchtig zijn.”

Door de beslissing komt er een toch wat abrupt einde aan een zestienjarige carrière, die Quinziato voerde langs Lampre (2002-2004), Saunier Duval (2005), Liquigas (2006-2010) en BMC (2011-2017).  Hij won in zijn loopbaan twee etappes in de toenmalige Eneco Tour, de nationale tijdrittitel en tweemaal WK-goud met BMC in deze discipline. Toch kijkt de Italiaanse allrounder uit naar de toekomst. “Ik kan niet wachten om te beginnen als zaakwaarnemer van huidige coureurs.”

Dit artikel delen:

37 Reacties

Polleke 15 september 2017 om 23:16

@ vlinder …Saunier Duval, 2005…

Vlinder 15 september 2017 om 23:34

@Polleke; dank je wel, ik heb het even gegoogled en kon toen wel iets vinden van een verklaring van de perschef. Verdacht is dat wel ja… alleen ook 12 jaar geleden. Ik weet het niet, ik vind het moeilijk om renners die in die periode een verdacht verleden hebben bij elke situatie nog steeds verdenken. Helemaal als de situatie niet heel bijzonder is zoals nu. Bovendien ontloopt hij volgens mij met zijn besluit helemaal geen dopingcontrole. Ik denk zelfs dat hij extra gecontroleerd zal worden, maar dat weet ik ook niet zeker.

girardengo 16 september 2017 om 00:29

Hij heeft het parcours bestudeerd. Kennelijk erg laat. En zich toen teruggetrokken. Het klinkt inderdaad heel vreemd voor een renner uit een ploeg die zich gedegen voorbereidt op dit WK.

oscarito1908 16 september 2017 om 00:43

Credits voor Quinziato.

mattje123 16 september 2017 om 10:01

@vlinder daarnaast heeft hij nog bij lampre gereden. Ik mag hopen dat het je bekend is dat lampre in die periode niet bekend stond om zn schone manier van rijden. Daarnaast is hij italiaan…

Vlinder 16 september 2017 om 10:52

@Mattje123; Ik volg het wielrennen pas de laatste paar jaar en ik weet wel wat van Lampre en de dopingsschandalen, die hele periode is gevuld ermee. Voor niemand zou ik mijn hand in het vuur willen steken, ook nu nog niet. Maar we zijn nu ook weer verder in de tijd. Het gaat mij te ver om die zaken uit het verleden steeds mee te nemen naar het hier en nu. Zeker als een situatie niet zo opzienbarend is, zoals nu. Kritisch kijken is goed. Maar als ik altijd met de bril van het verleden naar het huidige wielrennen kijk zou ik de sport echt niet meer leuk vinden om te volgen. Je opmerking ‘hij is een Italiaan…’ vind ik best wel generaliserend, daar kan ik niet zoveel mee. Afijn…ieder zijn eigen bril

Nibs 16 september 2017 om 11:42

Allez italiaan zijn is nu blijkbaar al een aanwijzing dat je doping neemt….veralgemeningen a la de vlaams nationalisten. Walgelijk.
is er ook maar enige serieuze aanwijzing die quinziato aan doping linkt? Als er 1 is dan hoor ik het graag. Mss heeft hij geen zin om gelost te worden in zijn allerlaatse opdracht voor bmc dat zou ook best kunnen en waarom zou hij dergelijke risico nemen als hij wil starten als makelaar.
Bij sky zijn er sterke aanwijzingen dat er gefoefeld wordt, mss daar eens beginnen.

nederbelg 16 september 2017 om 12:31

@nibs
Samuel Sanchez is voor jou geen sterke aanwijzing om ook BMC eens uit te spitten?

Nibs 16 september 2017 om 13:15

@nederbelg ok samu is eigenlijk al heel zijn carriere verdacht als je het mij vraagt maar om daar nu heel de bmc ploeg bij te betrekken is er toch wat over vind ik dan. Er is tot zover geen enkele reden om aan te nemen dat er georganiseerd dopig gebruik is binnen bmc

girardengo 16 september 2017 om 15:26

Wel opvallend dat elk afwijkend voorval in het dopingframe getrokken wordt. Dat hoeft toch niet per se? Beetje meer open mind, please.

kleomantre 16 september 2017 om 15:30

hebben ze misschien intern een check gedaan van hun renners en gezien dat hij boven/onder bepaalde waardes komt en dat zoiets niet gelegen komt?

teunster 17 september 2017 om 09:52

Mijn god wat een treurnis weer in de comments.
Natuurlijk zou hij kunnen gebruiken (net als die kans er ook is bij een ploeggenoot, zeg Van Avermaet).
Maar het meest logisch is toch dat BMC parcours verkend, een voorlopige selectie maakt, reserves aanwijst, vervolgens blijkt één van de minderen ook gewoon niet goed te zijn, maar ja, laatste koers en je weet nooit, dus toch maar mee en Quinziato reist af naar Bergen, springt op de fiets en het valt hem zwaar tegen.

Misschien he… heel misschien is Quinziato wel zo’n man die zijn ego opzij kan zetten en eerlijk is naar de ploegleiding over zijn vorm en kansen.

Trouwens, dat geouwehoer van enkele belgen hier over ‘jaaaaa Lampre’ en ‘want italiaan’… ironie ten top, koop aub een spiegel!

Headlines

Materiaalzone

Populair