Vuelta 2019: Tejay van Garderen stapt uit de wedstrijd

vrijdag 30 augustus 2019 om 13:17
Vuelta 2019: Tejay van Garderen stapt uit de wedstrijd

Tejay van Garderen vlak na zijn crash - foto: Cor Vos

Update

EF Education First zal de zesde etappe naar Ares del Maestrat zo snel mogelijk willen vergeten, na de opgaves van kopman Rigoberto Urán en Hugh Carthy. Maar de Amerikaanse ploeg zag ook Tejay van Garderen letterlijk wegvallen uit de kopgroep. “De schade is niet zo erg als in de Tour”, zo vertelt Van Garderen voor de start van de zevende etappe.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Amerikaanse ronderenner doelt op een crash in de zevende rit naar Chalon-sur-Saône. De 31-jarige Van Garderen kwam toen al vroeg in de etappe ten val, maar wist nog wel de finish te bereiken. De klimmer had echter last van een breuk in zijn hand, waardoor hij niet meer kon starten in de achtste etappe.

“Nu is er vooral sprake van huidverlies. Ik heb ook een kleine breuk in mijn rechtervinger, maar het is niet zo erg als in de Tour. Ik ben vooral verdrietig om Rigo (de bijnaam van Rigoberto Urán, red.). Ik weet hoeveel pijn hij de afgelopen nacht heeft gehad”, zo doelt Van Garderen op een gebroken sleutelbeen en schouderblad.

“We moeten echter weer vooruit kijken. We hebben nog steeds enkele gemotiveerde renners in deze Vuelta. Sergio Higuita rijdt zijn eerste grote ronde en Daniel Felipe Martínez is sterk bezig. We hebben nog altijd een goede ploeg”, zo concludeert Van Garderen.


Update 13.40 uur

EF Education First kan niet meer rekenen op Tejay van Garderen. De Amerikaan heeft toch teveel last van de gevolgen van de valpartij in de zesde etappe naar Ares del Maestrat. De onfortuinlijke Van Garderen moest de Tour de France ook al vroegtijdig verlaten. Zijn werkgever heeft nu nog maar vijf renners in koers.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chris Van Uden 30 augustus 2019 om 13:57

Ik was er al bang voor.. Klote voor hem dat hij weer voortijdig uit koers moet…

0
RiGHT 30 augustus 2019 om 14:18

Tja, wat heeft EF nu nog over? Misschien een keer een ontsnapping voor Higuita Carcia of Craddock…. de anderen zijn nou bepaald geen winnaar types. Het was al niet echt een top lineup. Erg jammer voor ze hoe dit seizoen gaat met Uran.

0
Brabander 30 augustus 2019 om 15:04

Geen top-lineup? 1 der sterkere teams deze Vuelta. Nu niet meer uiteraard na wegvallen van Carthy, Uran Uran en Tejay, maar Martinez en Higuita zijn er nog gewoon

0
nasibal 30 augustus 2019 om 14:19

niet!

0
LB108 30 augustus 2019 om 18:13

Tejay zou Tejay niet zijn zonder val en opgave..

0
Wesley Deen 30 augustus 2019 om 20:09

Is dit nog echt nieuws?

0
Bergje over 31 augustus 2019 om 07:19

Wel fijn om te weten voor ieder die mee deed aan een poultje wanneer van garderen uit zou vallen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone