Van Garderen mikt op top-tien notering in de Giro
maandag 15 november 2010 om 19:47

Van Garderen mikt op top-tien notering in de Giro

Na een zeer geslaagd debuut bij de profs in het afgelopen seizoen, met een derde plaats in het eindklassement van de Dauphiné Libéré als uitschieter, brandt Tejay van Garderen van ambitie om in 2011 te bevestigen. De nog steeds maar 22-jarige Amerikaan van Team HTC-Highroad verklaarde bij Cyclingnews dat hij een top-tien notering ambieert in de Ronde van Italië.

Dit seizoen debuteerde Van Garderen in een grote ronde met een 35e plaats in de Ronde van Spanje, waarin hij vooral in de eerste helft hoge ogen gooide. “Ik zie de Giro als een logische stap na de Vuelta”, zegt hij. “In de Vuelta ervaar je minder druk, in de Giro heb je die al een stuk meer. In ieder geval hoop ik om daarna de stap te maken naar een deelname aan de Tour de France.”

“Maar mijn ambities liggen alvast een stuk hoger dan in het voorbije seizoen”, gaat de voormalige Rabobank CT-renner verder. “Nu startte ik aan de Vuelta met het idee dat niets moést, maar dat ik ook niets zou laten liggen. In 2011 ga ik er alles aan doen om in de top-tien te eindigen. Als ik daar niet in slaag, zal ik dat als een grote teleurstelling ervaren.”

Een bijkomende factor is het vertrek van Michael Rogers, de meest ervaren klassementsrenner binnen de ploeg. “Het vertrek van Michael is een groot verlies. Ik lag vaak met hem op de kamer en heb veel van hem geleerd. Maar ik ga mezelf niet de druk opleggen om die leegte in te vullen. Ik ga gewoon aan mijn eigen progressie werken en aan niets anders denken.”

RIDE Magazine