Van Dijke viel maar werd toch Nederlands kampioen: “Die trui maakt alles goed”

donderdag 17 juni 2021 om 11:08
Van Dijke viel maar werd toch Nederlands kampioen: “Die trui maakt alles goed”

foto: Cor Vos

Mick van Dijke is de nieuwe Nederlandse kampioen tijdrijden bij de beloften. Een val in de laatste bocht kon hem niet van de winnende tijd afhouden. “Dit was een tijdrit op de limiet, dan gaan er ook wel eens dingen fout.”

“Blijkbaar heb ik hard genoeg gereden om deze val te kunnen permitteren. Door de val zat er niets anders op dan de laatste meters rennend af te leggen. Gelukkig was het voldoende voor de winst. Die rood-wit-blauwe trui maakt uiteindelijk alles goed”, liet Van Dijke via zijn ploeg Jumbo-Visma Development Team weten.

De renner uit Colijnsplaat maakt dan wel deel uit van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, maar dankzij de UCI-regelgeving mag hij in wedstrijden uit de ProSeries en categorie 1-koersen met de hoofdmacht van het team meedoen. Zo reed hij dit seizoen met de profploeg de Coppi e Bartali, door Jonas Vingegaard gewonnen, de Ronde van Hongarije en de Baloise Belgium Tour.

“In de afgelopen tijd heb ik bij het WorldTeam veel geleerd en een bepaalde hardheid opgedaan. Dat helpt me zeker om deze prestatie te bereiken. Zaterdag wacht de wegrit. Het doel is om met de ploeg die wegtitel te behalen”, aldus Van Dijke.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Pogacar_GOAT 17 juni 2021 om 11:20

Respect! 37,16 met val, zou hij het bij de elite renners ook prima mee gedaan hebben.

0
chasse patat 17 juni 2021 om 11:57

Het lijkt wel een 500m bij schaatsen!

0
hjvd1982 17 juni 2021 om 18:39

Als ik goed reken was hij daarmee 3e geworden

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone