Van der Schueren hoopt met Wanty-Groupe Gobert op Vuelta

woensdag 20 januari 2016 om 11:00
Van der Schueren hoopt met Wanty-Groupe Gobert op Vuelta

Foto: Marcel Koch

Wanty-Groupe Gobert heeft deelname aan een grote ronde hoog op het verlanglijstje staan. Dat benadrukte de ploeg afgelopen weekend toen de verlenging van het contract met hoofdsponsor Wanty naar buiten werd gebracht. Aan WielerFlits vertelde teammanager Hilaire Van der Schueren dat de hoop in eerste instantie is gevestigd op de Vuelta a España.

“We zijn bij ASO (organisator Tour de France, red) en RCS (organisator Giro d’Italia, red) geweest”, vertelt Van der Schueren. “Bij RCS hebben ze meteen gezegd dat we geen kans hebben. Bij ASO vertellen ze ons dat we eerste reserve zijn. Dat we ongeveer op hetzelfde niveau staan als Bora-Argon 18. Maar aangezien de start van de Tour volgend jaar in Duitsland is, denk ik dat zij het gaan worden. Dan blijft de Ronde van Spanje over.”

Van der Schueren weet echter dat ook een wildcard voor de Vuelta nog allerminst zeker is. “Er is in Spanje wat meer ruimte dan in de Giro en de Tour. Al zitten ze daar ook met die Brazilianen (Funvic Soul Cycles-Carrefour, red) en die ploeg van Marseille, waar ook Spanjaarden zitten. Dus dat wordt ook moeilijk. We hebben een redelijke kans, maar ik ga echt niet meteen roepen: we gaan een grote ronde rijden.”

Wanty Groupe-Gobert kreeg gisteren wel goed nieuws te horen van de ASO. De ploeg ontving een wildcard voor het Criterium du Dauphiné en heeft nu het gevoel in de ‘wachtkamer van de Tour de France’ te zitten.

In de WielerFlits Podcast meer over Wanty-Groupe Gobert. Verslaggever Maxim Horssels sprak met Het Nieuwsblad-journalist Bram Vandecapelle (vanaf 11:50) en Hilaire Van der Schueren (vanaf 13:35).

Dit artikel delen:

9 Reacties

123poetertjes 20 januari 2016 om 11:30

Caja Rural en Cofidis zijn al zeker en ik verwacht ook Direct Energie er weer bij. Met Colombia is er natuurlijk wel een plekje weggevallen waar Wanty in zou kunnen duiken. Misschien even sympathie kweken door de Spaanse kalender af te leggen en je bent al een heel eind.

brecht_vdk 20 januari 2016 om 11:39

Verdienen toch om een grote ronde te rijden. Heel all-round team met veel aanvalslust.

Romāns Vainšteins 20 januari 2016 om 12:01

Wanty moet inderdaad als een beest gaan rijden in het Spaanse circuit en hun allerbeste equipe beloven, ze verdienen en kunnen het.

Hakkie2 20 januari 2016 om 12:11

Als je een team kunt kiezen uit Marcato, Thurau, Degand, Martin, Jans, Gasparotto, Napolitano, Bille, Demoitie, Claeys, Beckaert en Baugnies heb je genoeg renners die een grote ronde aan kunnen en eigenlijk ook allemaal wel verdienen. De meeste PCT teams hebben meer moeite om een rondewaardig team op te stellen.

Boum05 20 januari 2016 om 13:38

weet van eer schuren dat het heel veel bergop is in de Vuelta.
Mijn vraag is dan ook wat heeft hij hier met zijn “ploeg” te zoeken.
Spreekwoord Schoenmaker blijf bij je leest.

Hakkie2 20 januari 2016 om 14:44

@Boum: weet Boum dat Wanty deze winter met name klimmers heeft aangetrokken?

contafan 20 januari 2016 om 15:45

Wanty heeft idd niet veel te zoeken in een grote ronde,daar hebben ze gewoon geen renners voor,de gand anders ook niet gezien toen hij op World tour niveau reed en de rest van de zogezegde klimmers hebben nog nooit een echte bergrit mee gemaakt.een bergettape in een grote ronde is wat anders dan in die kleine rondjes.in dauphins kunnen ze zich bewijzen als er een bergetappe in zit.

Purito 20 januari 2016 om 15:51

Waarom zou een Vuelta geïnteresseerd zijn in Wanty? Totaal geen interessante ploeg. Ze hebben ook niks Spaans in zich.

Dan kun je beter een Southeast of CCC uitnodigen.

Boum05 20 januari 2016 om 21:21

Hakkie@ we zullen zien, wie gelijk heeft.
Ik denk dat de organisatie van de Vuelta niet wakker ligt van Wanty

Headlines

Materiaalzone

Populair