Van der Schueren: “Hoop op vijftien zeges”

Van der Schueren: “Hoop op vijftien zeges”

Foto: ®Kristof Ramon/Wanty-Groupe Gobert

vrijdag 15 januari 2016 om 17:58

Wanty-Groupe Gobert wil meer scoren in 2016, want met zeven zeges was het voorbije seizoen wat mager. “Ik zou graag een stuk of twaalf zeges willen noteren, maar ik hoop stiekem op vijftien. Dat moet haalbaar zijn”, vindt teammanager Hilaire Van der Schueren.

Op alle vlakken meedoen
Bovendien raakt de Belgische ProContinental-formatie ‘veelwinnaar’ Björn Leukemans (twee zeges) kwijt. “We hebben de ploeg versterkt zodat we elke wedstrijd die we rijden ook kunnen winnen”, legt Van der Schueren uit. “Dit was vorig jaar nog niet het geval. Vooral in de sprints moeten we nu beter voor de dag komen. Met Thomas Degand hebben we een pure klimmer terug en op dat terrein is Guillaume Martin enorm talentvol. Gaëtan Bille en Degand zijn sterke tijdrijders en dat maakt dat we voor elke discipline een renner hebben die kan winnen.”

Foto: ®Kristof Ramon/Wanty-Groupe Gobert

Guillaume Martin – Foto: ®Kristof Ramon/Wanty-Groupe Gobert

Jong talent moet hun kans grijpen
“In elke kleine ronde waar we momenteel naartoe gaan, wordt er zodanig gekoerst dat het op een spurt eindigt”, gaat de Belgische teammanager verder. “We rijden een dubbel programma en als je de sprinters verdeelt, betekent dat we voor elk programma een renner hebben die voor de overwinning kan meedoen. Natuurlijk is het ook een kwestie van evenwicht vinden tussen de sprinters. Als er onderlinge competitie is, moeten we dat oplossen maar concurrentie is ook goed om te laten zien dat het niet evident is om je plaats en positie te behouden. Daarnaast rekenen we voor het Waalse werk op Enrico Gasparotto en voor de Vlaamse klassiekers hebben we Marco Marcato. Ze zullen echter niet starten als absolute kopman. Ik hoop dat er iemand uit de jongere generatie zal opstaan. Zoals bijvoorbeeld Dimitri Claeys, die opnieuw de kans krijgt om te tonen wat hij echt kan.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

LutsenkoFan 15 januari 2016 om 18:03

Beter team dan vorig jaar. Dus geef het een kans .

Pecman 15 januari 2016 om 20:21

Mooie truitjes .

Chaba 15 januari 2016 om 23:38

Ik betwijfel het. Ik vind het team juist nog steeds wat tegenvallen. Maar ze mogen me verbazen.

Headlines

Materiaalzone

Populair