Van der Poels konden twee keer juichen op zaterdag

zondag 10 december 2017 om 08:07
Van der Poels konden twee keer juichen op zaterdag

Foto: Sportfoto.nl

Naast Mathieu wist ook David van der Poel gisteren een veldrit te winnen. De oudste van de twee broers kroonde zich tot winnaar van de cross in Kolin, Tsjechië. Voor de 25-jarige David was het zijn tweede zege in een week, nadat hij vorig weekend de Zilvermeercross won.

David, die de afgelopen periode ook een trainingsstage inlaste, troefde Diether Sweeck af in een directe tweestrijd. De derde plek ging naar Tomas Paprstka. “Ik haalde het in een sprint met twee met Diether. Dit is mijn vierde zege van het seizoen en dat is mooi. Het is ook leuk om te weten dat ik goed uit de stage ben gekomen”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Beobank-Corendon. De veldrit in Kolin is van UCI-niveau C1 en maakt deel uit van de Toi Toi Cup.

Ook in Italië werd gisteren gecrosst. In de Trofeo di Gorizia (C2) was het Italiaans kampioen Gioele Bertolini die wist te zegevieren. Marcel Meisen eindigde op de tweede plaats na een sprint-à-deux. Mountainbiker Marco Aurelio Fontana vervolledigde het podium.

Dit artikel delen:

4 Reacties

sooike 10 december 2017 om 09:07

Mooi dat deze jongen, die nooit opgeeft, in de schaduw van zijn broer, toch af en toe de bloemen mag meenemen. Wat zal pa trots zijn !

0
titanio82 10 december 2017 om 10:10

Ze moeten er in Belgie toch onderdehand een beetje ziek van worden. En vandaag kan het zomaar weer een herhaling van zaterdag worden met Overijse en Eschenbach op de rol. De klagers die uit de top vijftig ranking vallen hebben dus compleet ongelijk.

0
HoofdIsVrij 10 december 2017 om 10:42

Kenmerkt Adrie wel dat hij met oudste zoonlief mee gaat ipv bij het übertalent te blijven.

0
schipperaar 10 december 2017 om 15:01

@hiv
Mathieu kan het wel alleen af inmiddels, aan David kan nog wat bijgeschaafd worden, hij lijkt me ook gehoorzamer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone