Van der Poel: “Zou wel eens kunnen dat de koers redelijk gesloten blijft”

Van der Poel: “Zou wel eens kunnen dat de koers redelijk gesloten blijft”

foto: WielerFlits

zaterdag 25 juni 2016 om 10:43

Mathieu van der Poel maakt zich op voor zijn eerst Nederlands kampioenschap op de weg bij de profs. Samen met broer David vertegenwoordigd hij Beobank-Corendon, waardoor zij niet snel het initiatief zullen nemen. “Het is moeilijk om kampioen te worden”, zegt Mathieu tegen WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Dispensatie
De laatste veldrijder die op jonge leeftijd dispensatie kreeg om bij het NK voor de elite te starten, was Lars Boom. De 21-jarige Van der Poel is de volgende, maar hij denkt dat het lastig is om zich net als de Vlijmenaar direct in het rood-wit-blauw te rijden. “Het is een redelijk vlak parcours. Ik ben toch iemand die het liever iets selectiever heeft om het verschil te maken. Je hebt het nadeel dat er sommige ploegen met heel veel vertegenwoordigers aan de start staan. Het zou wel eens kunnen dat de koers redelijk gesloten blijft.”

Wil je niets missen van de het NK en nog veel meer?
Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

1 Reactie

Beekman 25 juni 2016 om 13:10

Goede koers gereden, op het juiste moment daar, jammer dat die klojo van Poppel niet meereed anders was het toch een andere wedstrijd geworden

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone