Van der Poel zet streepje extra achter zijn naam in Sint-Niklaas

zaterdag 21 december 2019 om 16:00
Van der Poel zet streepje extra achter zijn naam in Sint-Niklaas

Foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft zonder al te veel problemen de Waaslandcross op zijn palmares bijgeschreven. De Nederlander wachtte twintig minuten, en werkte vervolgens op eigen tempo de tweede wedstrijdhelft af. Quinten Hermans en Tom Pidcock kwamen nog het dichtst in de buurt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Daags voor de wereldbekermanche in Namen oogde het deelnemersveld op recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas niet bepaald indrukwekkend. De maestro, Mathieu van der Poel, was net als Quinten Hermans en Tom Pidcock wel present, maar de andere toppers leefden toch liever in alle rust toe naar de cross van morgen.

Hermans maakte zijn reputatie van snelle starter waar, met Van der Poel in zijn spoor. In derde positie zagen we opvallend genoeg Zdenek Stybar, die pas voor de derde keer deze winter in actie kwam. De drievoudige wereldkampioen is duidelijk nog niet al zijn kunstjes verleerd en reed als vanouds mee in de voorste gelederen. In de openingsronde ging het dan ook niet supersnel. Pas toen de slecht gestarte Pidcock in ronde twee was opgerukt, ging het tempo stevig de hoogte in.

Pidcock zorgde voor een afscheiding van vier renners, met naast Van der Poel en Hermans ook Wietse Bosmans. Waren zij dan misschien vertrokken voor een rondenlang samenzijn? Nee, daar besliste Van der Poel anders over. Toen hij na twintig minuten dankzij een foutje van Hermans een kloofje wist te slaan in het zand, ging de wereldkampioen voor het eerst écht hard op de trappers staan. Hermans en Pidcock keken naar elkaar, waardoor Van der Poel zonder veel moeite een mooie kloof kon uitbouwen.

In de tweede wedstrijdhelft gooide Hermans Pidcock nog overboord, maar in de buurt komen van Van der Poel lukte hem niet. De renners konden zo misschien toch al in relatieve spaarmodus gaan, met de zware cross van morgen in Namen in het achterhoofd. Maar intussen mocht Van der Poel wel al een elfde streepje achter zijn naam schrijven.

Uitslag Waaslandcross 2019
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise)
3. flag-gb Tom Pidcock (Trinity)
4. flag-be Wietse Bosmans (SportIT-Isorex)
5. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-cz Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step)
7. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
8. flag-be Vincent Baestaens
9. flag-be Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-be Mathijs Wuyts (Tarteletto-Isorex)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Apemantus 21 december 2019 om 16:07

Pidcock had weer eens een goede dag, wat resulteerde in een aardig duel om de tweede plaats. Van der Poel superieur.

0
Franco Ballerini 21 december 2019 om 18:26

Pidcock viel mij juist erg tegen vandaag. Ik had hem hoger dan (de laf rijdende) Hermans ingeschat.

0
Dolfy 21 december 2019 om 16:15

Van der Poel verreweg de beste. Mooi duel inderdaad voor plek twee lang. Ook goede race van Bosmans en natuurlijk Stybar. Sterke start, door lekke band iets teruggevallen maar niet veel en daar vanuit goed door blijven gaan. Het gat met Van der Poel is echter wel erg groot.

0
boenk 21 december 2019 om 18:40

Bosmans verrast me. Ooit grote rivaal van van der Haar in de U23, maar (door tegenslag) eigenlijk altijd blijven teren op die naam van “talent” bij de profs, maar daar in al die jaren nooit een vuist kunnen maken. Ik had hem niet meer “onder de mensen” verwacht eerlijk gezegd.

Mathieu zegt altijd dat hij zoveel plezier beleeft aan crossen. Maar op deze manier vraag ik het me toch af hoe lang dat nog gaat blijven duren. Volgens mij gaat hij binnenkort nog sneller verliezen omdat hij onderweg in slaap valt op zijn fiets, dan dat er iemand is die hem klopt.

0
yo-eddy 21 december 2019 om 18:45

@boenk, heerlijk toch, hij planned ze in als een soort goed betaalde training. Kan in 80% vd crossen in de laatste ronde zijn cooling down ook al doen…..
Soms vergeet ik ook wel eens hoe bizar goed die gast is en dat het idd lijkt of hij tegen amateurs rijdt ipv full profs.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone