Van der Poel: “Veel renners moeten anticiperen vóór de Poggio”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 maart 2021 om 09:57

Van der Poel: “Veel renners moeten anticiperen vóór de Poggio”

Mathieu van der Poel wist Milaan-San Remo nog nooit te winnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Julian Alaphilippe en Wout van Aert. Toch wordt de Nederlandse kampioen door veel mensen als de grote favoriet voor de overwinning gezien.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat ze vooral naar de afgelopen wedstrijden hebben gekeken”, zei Van der Poel voor de start van La Primavera. “Ik ben een van de favorieten, maar ik zie ook andere renners in staat om te winnen. San Remo is een erg vreemde wedstrijd en erg moeilijk om te winnen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen, maar het is allerminst zeker dat ik de overwinning pak vandaag.”

De kopman van Alpecin-Fenix denkt dat een grote aanval op de Poggio niet het enige scenario is, maar dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn. “Ik denk dat veel renners moeten anticiperen vóór de Poggio, omdat het anders erg moeilijk voor ze wordt om te winnen. Daarom kan ik het me wel voorstellen dat sommige jongens al op de Cipressa bijvoorbeeld wat gaan proberen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2021 10:37
Anticiperen voor de Poggio? Mathieu snapt nog niet helemaal hoe MSR juist werkt.
    20 maart 2021 11:10
    Hij heeft toch gewoon gelijk? De meeste schaduwfavorieten kunnen niet wachten tot de poggio want dan worden ze gewoon naar de slachtbank geleid.
    20 maart 2021 11:33
    Dat is elk jaar het geval, maar niemand valt ook effectief aan.
    20 maart 2021 12:47
    Dus veel renners maken gewoon een grote fout.
    Dat van der Poel wel snapt dat je moet anticiperen als je op de Poggio de beste niet kan volgen, getuigd van prima koersinzicht.
20 maart 2021 11:10
@Werner ik denk dat jij niet goed kan lezen of weet hoe het werkt, MvdP weet zeker hoe het werkt en de andere mindere goden ook, willen ze ook maar een kans maken dan zullen ze al voor de Poggio moeten vertrekken anders zijn ze gezien.
20 maart 2021 11:56
Werner snapt MvdP blijkbaar niet. Lees het nog eens heel rustig. Als je het dan nog niet begrijpt, leg ik het aan je uit. Doe je best.

Reacties zijn gesloten.