Van der Poel troeft ploegmaat Bosmans af in Meulebeke

zaterdag 8 oktober 2016 om 16:01
Van der Poel troeft ploegmaat Bosmans af in Meulebeke

Foto: Rudie Ottens

Mathieu van der Poel heeft de Berencross in Meulebeke op zijn naam geschreven. De Nederlands kampioen was in de slotronde de betere van zijn Beobank-Corendon-ploegmaat Wietse Bosmans. Eli Iserbyt completeerde het podium.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Ook in zijn tweede cross van het seizoen schoot Mathieu van der Poel in Meulebeke als snelste uit de startblokken. Wout van Aert straalde een pak minder kracht uit en kwam op de tiende positie terecht. Vooraan ging Van der Poel zo hevig tekeer dat na een halve ronde niemand nog in zijn wiel zat. Lang duurde de soloslim van de Nederlands kampioen niet, want al in ronde twee schoof hij onderuit in een bocht. Daardoor kwam een tienkoppige groep, met helemaal achteraan Van Aert, terug. Van Aert, die afgelopen week kampte met een maagontsteking, zou niet meer vooraan geraken.

Een rondje later gooide beloftewereldkampioen Eli Iserbyt de knuppel in het hoenderhok. Onder impuls van Van der Poel kwamen Wietse Bosmans en Michael Vanthourenhout terug. Het Marlux-Napoleon Games-duo Iserbyt-Vanthourenhout viel niet veel later letterlijk weg met technische problemen, waardoor Beobank-Corendon-renners Van der Poel en Bosmans alleen overbleven aan de kop van de wedstrijd.

Van der Poel nam gedurende de wedstrijd al het kopwerk voor zijn rekening, terwijl Bosmans – de voorbije twee seizoenen aan de kant met de ziekte van Lyme – zich vastbeet in zijn spoor. Door een schakelfout in de slotronde moest Bosmans zijn trainingsmakker alsnog laten gaan. In de achtergrond voorkwam Iserbyt dat het podium volledig door renners van Beobank-Corendon werd gevuld, door Vincent Baestaens af te troeven.

Brico Cross 2016-2017
Uitslag manche 2: Meulebeke

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)
3. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Vincent Baestaens (Beobank-Corendon)
5. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
6. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
7. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea)
8. flag-nl Stan Godrie (Rabobank)
9. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
10. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)

Dit artikel delen:

22 Reacties

HoofdIsVrij 8 oktober 2016 om 16:02

Mooie cross. Sterke Mathieu, maar ook goede cross van Godrie!

0
Arema Pro Cycling Team 8 oktober 2016 om 16:03

2 op 2 voor vdP na zijn operatie.

0
Wheely 8 oktober 2016 om 16:04

Cor en Don op 1 & 2, sterke cross van Wietse.

0
DerEffe 8 oktober 2016 om 16:05

Fantastisch resultaat voor Bosmans. Wat heeft hij de laatste jaren pech gehad zeg. De duels die hij bij de beloften met van der Haar had waren altijd geweldig. Hoop dat hij dit niveau vast kan houden.

0
Koel 8 oktober 2016 om 16:11

Mooie zege maar ik had het Bosmans ook gegund.

0
Cadellie 8 oktober 2016 om 16:24

Waar had ik die cross kunnen kijken? Kon het nergens vinden

0
Beekman 8 oktober 2016 om 16:28

@Cadellie, veel wedstrijden zijn te volgen via deze site Veel kijk plezier alvast. Procyclinglive.com, in dit geval was dat de uitzending van VTM, met Nederlands (Belgisch) talig commentaar

0
DerEffe 8 oktober 2016 om 16:29

@Cadellie VTM (zowel het TV-kanaal als een online stream).

0
F e r o x 8 oktober 2016 om 16:43

Prachtig voor Bosmans. Hopelijk zet de lijn hem deze keer door.

Verder zag Van Aert er toch niet al te best uit. Zal natuurlijk morgen veel beter presteren en zie hem er zeker toe in staat om zelfs in een mindere periode 2de te eindigen, maar hij heeft de pech dat het morgen net om de tijd gaat. 2de achter Van der Poel in Ronse op meer dan een halve minuut is natuurlijk iets heel anders dan wanneer dit in een Superprestige gebeurt.

0
denistel 8 oktober 2016 om 16:50

mooie top 3 cross zelf een beetje te droog ma van mij wel wat meer blubber komen de komende crossen.

0
BenderBeach 8 oktober 2016 om 16:59

Is dit verslag op ‘zijn Belgisch’ geschreven, omdat het veldrijden betreft of is de redacteur een Belg? Niet erg hoor, maar viel mij ineens op :)

On: Van der Poel is direct goed zeg, had niet veel verwacht in begin van dit seizoen maar hij heeft er al twee te pakken. Dat beloofd!

0
teunster 8 oktober 2016 om 17:08

Van Aert ziekjes, mag nog wel ff genoemd worden.

0
Rondo 8 oktober 2016 om 17:57

Ja van Aert, ook nog een zere teen.
Die komt niet meer in vorm naast Matje.

0
limburgia 8 oktober 2016 om 18:11

Maar morgen is van Aert weer gezond. Hij zal zich wel net als Lars van der Haar ,
Pauwels en Klaas van Tornhout gespaard hebben .
We zullen wel zien .

0
Silent Hill 8 oktober 2016 om 18:41

MvdP heeft zich ook gespaard voor morgen. Reed rustig het tempo van Bosmans, en maakte er een doorgedreven training van. Die jongen is 3 klassen sterker dan de rest. Een wonderboy, echt. Ik schat hem sterker in dan van Aert.

0
Jan Blokland 8 oktober 2016 om 18:53

Dat was vorige week toch al duidelijk

0
Geraint 8 oktober 2016 om 19:00

Zucht, nu wint Mathieu weer 2 crossen en is hij zogezegd weer drie klassen sterker. De voorbije maanden was de teneur dat hij nooit nog Van Aert ging kunnen bijbenen. En nog vroeger voor het WK in zolder was al de hosanna weer voor Van der Poel. Allemaal waan van de dag. Geen zinnig woord over te zeggen wie van de twee de betere is.

0
Silent Hill 8 oktober 2016 om 19:20

Dat MvdP 3 klassen sterker is dan Bosmans, Baestaens, Isebyt of Aernouts, dat is toch gewoon zo ? Daar hoef je zelfs niet over te discussiëren.
En of van Aert nu beter is, of MvdP, is inderdaad een andere discussie. Maar ik (ongeacht de teneur) heb de indruk dat MvdP net iets sterker is. Dit doen zonder competitieritme … chapeau.

0
Jan Blokland 8 oktober 2016 om 19:54

@Gerant. Daar heb je gelijk in. Maar ik heb daar een andere mening over. Verleden jaar kwam Van de Poel ook zo ineens vanuit een blessure naar het podium. Net als Van Aert zijn het twee klasbakken, waarbij ik denk dat Van der Poel als het er echt op aan komt gewoon de betere is.
En misschien was het wat zwart/wit om te zeggen dat het vorige week al duidelijk was, maar Van der Poel straalt in mijn ogen veel meer techniek uit dan Van Aert. Daardoor zal Van Aert veel meer moeten werken dan Van der Poel. En dat vertaald zich dan weer in de resultaten op langer termijn. Dat Van Aert verleden jaar alle klassementen won kwam meer, omdat het toen veel langer duurde voordat Van der Poel mee ging doen na een blessure.

0
Geraint 8 oktober 2016 om 20:53

@Silent Hill,
Tuurlijk is hij beter dan die genoemde namen. Maar je vergelijkt oa. met een belofte en iemand die twee jaar amper gekoerst heeft. Wie weet hoe die renners zich nog gaan ontwikkelen?

@Jan Blokland,
Ja, Mathieu lijkt technisch de betere. Wout heeft dan weer een grotere motor. Hangt er van af welk parcours je voor de wielen krijgt. Zou kunnen dan Ronse morgen al weer meer koren op de molen is voor Van Aert.

Mij maakt het niet uit hoor. Ik vond de uitspraken van Sven Nys over Mathieu bijvoorbeeld grote nonsens en ik was blij dat hij hem lik op stuk gaf vorige week. Zolang we mooie duels zien is het voor mij eender wie wint.

0
jan jansen 8 oktober 2016 om 22:22

Van der Poel is toch een klasse apart.

0
schipperaar 8 oktober 2016 om 22:39

Nys komt niet pas kijken, heeft een arendsoog, vdp heeft meer groeimogelijkheden maar vooral de ideale omgeving met non profit adviseurs en lijkt ook nog is zo relaxed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone