Van der Poel sluit deelname aan Olympische wegrit niet uit: “Net een Vlaamse klassieker”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juli 2023 om 10:16

Van der Poel sluit deelname aan Olympische wegrit niet uit: “Net een Vlaamse klassieker”

Dinsdag werd het parcours van de Olympische wegrit in Parijs bekendgemaakt. De wegrit bij de mannen telt in totaal 273 kilometer en 2.800 hoogtemeters, met onderweg heel veel korte klimmetjes. Spek naar de bek van Mathieu van der Poel? “Dit zou een klassieker in Vlaanderen kunnen zijn”, laat hij weten aan de NOS.

In een heuvelachtig middengedeelte krijgen de renners onder meer de Côte de Port-Royal (1 km aan 5%), Côte de Saint-Rémy-lès-Chevreuse (1,3 km aan 6,3%) en de Côte de Châteaufort (900 meter aan 5,7%) voor de kiezen, waarna de slotfase begint met een lokale omloop in en rond de bekende kunstenaarswijk Montmartre, die drie keer afgelegd moet worden.

Op die lokale omloop van 18,4 kilometer is de kasseiklim Butte Montmartre (1 km aan 6,5%) dus de scherprechter. De laatste tien kilometer rijden de renners over de Pont d’Iéna en langs de Sacré Coeur terug naar Trocadéro, waar ook de start zal plaatsvinden.

Combinatie met het mountainbiken?
Op het eerste gezicht lijkt het een parcours voor de klassiekerspecialisten, en dan komen we al snel uit bij Mathieu van der Poel. “Het is wel iets wat me zou moeten liggen, maar ik heb ook nog steeds het mountainbiken in mijn achterhoofd. We moeten het nog even bekijken, maar als je het zo ziet zou het een klassieker in Vlaanderen kunnen zijn”, sluit MVDP een deelname niet uit.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2023 10:34
Lekker dat mountainbiken vergeten.
  5 juli 2023 10:55
  Hij gaat na de Tour toch mountainbiken? In de hoop punten te kunnen sprokkelen voor OS.
  5 juli 2023 11:27
  Een gouden medaille op de XCO is meer waard dan op de weg voor 'm. Begrijpelijk, na MSR, RVV en PR, dus dat ie daar kan winnen weet ie nu wel.
5 juli 2023 11:48
Hij is er dan toch...
5 juli 2023 10:44
Het zit Mathieu niet mee als het om de OS gaat. ;) Wordt het nog wat met die Olympische mountainbike missie? Dit WK wordt een mooie test of het mogelijk is beide te combineren al hangt het natuurlijk ook af van de programmering op de OS. Dat wordt weer keuzes maken.
  5 juli 2023 15:38
  Als um maar niet in een hotel komt met aan overzijde van de gang een dameshockey team. Wanneer die los gaan......
Lijkt me niet dat je beide echt top Kan combineren want de houding op de fietsen zijn zo verschillend. Ik zou dan ook nog 2x nadenken of je dan wel de mountainbike wedstrijd nog moet willen rijden als je een van de topfavorieten in de wegwedstrijd bent.
  Als je bij de wereldtop in de XC hoort kan je beter daar meedoen, grotere kans op een medaille.

  En qua houding, dat kan echt prima hoor mits je fysiek in orde bent. Verschilt minder dan je denkt.
5 juli 2023 11:31
Als Pidcock voor mountainbiken gaat, laat van der Poel dan maar voor de wegwedstrijd kiezen.
5 juli 2023 21:53
Olaf Kooij gaat volgend jaar olympisch kampioen worden!
5 juli 2023 10:58
Roxanne heeft alvast weer een eigen hotelkamer gereserveerd, zeker?

Reacties zijn gesloten.