Van der Poel primus in Profronde van Surhuisterveen, Lampaert klopt Van Aert in Roeselare
foto: Cor Vos
woensdag 27 juli 2022 om 08:19

Van der Poel primus in Profronde van Surhuisterveen, Lampaert klopt Van Aert in Roeselare

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede dag op rij een na-Tourcriterium gewonnen. Nadat hij maandag de beste was in Boxmeer, kwam hij dinsdag als eerste over de streep in de Profronde van Surhuisterveen. In het Dovy Natourcriterium Roeselare ging de winst naar Yves Lampaert. Hij versloeg zijn medevluchter Wout van Aert.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van der Poel hield in Surhuisterveen de sprinters Mark Cavendish en Dylan Groenewegen nipt af. Onderweg was er ook nog een tussensprint, waarbij de nummer één 10.000 euro kon verdienen. Hier was Fabio Jakobsen te snel voor Dylan Groenewegen. Onder anderen Bauke Mollema, Pascal Eenkhoorn en Taco van der Hoorn stonden ook nog aan de start. Laatstgenoemde pakte de prijs voor de strijdlust.

Dovy Natourcriterium Roeselare
Het Dovy Natourcriterium Roeselare begon met een tijdrit. Deze werd verrassend gewonnen door Jelle Wallays, die Van Aert en Lampaert naar de plekken twee en drie verwees. Die laatste twee speelden in het echte criterium wel de hoofdrollen. Thuisrijder Lampaert, die net als na zijn tijdritwinst in de Tour de France de gele trui droeg, klopte groenetruidrager Van Aert in een sprint-a-deux. Tom Pidcock werd derde.

Het volgende criterium dat Van Aert rijdt, is aankomende donderdag, in zijn eigen Herentals. Daar start ook Van der Poel. Die laatste doet woensdag ook mee aan de Acht van Chaam. Wie waar start, is te vinden in ons na-Tourcriterium overzicht.

Het podium in Roeselare – foto: Guido De Meyer

 
12 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2022
Zo, wordt niets meer met die Van Aert … ;-)
27 juli 2022
Prijs voor de strijdlust, man wat prachtig!
27 juli 2022
Nou dan mag van Aert in Herentals winnen en vrijdag van de Poel weer in Heerlen, erg spannend allemaal. En dan zijn er ook nog die menen dat er serieus gekoerst word.
    27 juli 2022
    Dat zijn er maar weinig volgens mij. Vrijwel iedereen weet wel dat het een georkestreerde playbackshow is, waarbij je de renners van dichtbij kunt aanschouwen. In die show past dan weer niet dat een relatieve nobody wint, want dat leidt toch tot een merkwaardig soort teleurstelling. Waarom zou je dat willen veranderen? Lekker zo laten.
27 juli 2022
Jelle Wallays is de held van de dag :D
Nooit begrepen dit. Volgend jaar weer lekker naar Luik, daar gemaakte afspraken zijn iig nostalgisch.
Dan zie je, als het er echt om gaat, is Van Aert ook nergens. Tourritjes, dat lukt nog wel. Van der Poel daarentegen die heeft zich in de Tour prima voorbereid om in de echte koersen te pieken.
27 juli 2022
Wat een fenomeen
27 juli 2022
Goed dat ze in Belgie nog wel gewoon met een goed gevuld glas bier op het podium en de foto mogen. Hoop dat het gesmaakt heeft.
27 juli 2022
Hoofdrolspelers in de mooiste act van het jaar.
27 juli 2022
VdP niks gewonnen in de Tour... dan maar het criterium in Surhuisterveen. Wat een bikkel, en het prijzengeld kan hij goed gebruiken. Met zo'n erbarmelijk loontje.
27 juli 2022
MvdP steekt in goede vorm, heeft geen rust nodig! Toch wel interessant ook dat 2 aartsvijanden van elkaar strijden om een tussensprint waar de winnaar ervan €10.000,- vangt. En dat in een toneelspel! Om dat te kunnen en de organisator tevreden te kunnen stellen, moet hun liefde voor dat geldsommetje groter zijn dan hun afgunst voor elkaar. Of die afgunst voor elkaar in de media is op zichzelf ook al een toneelstukje van spektakel met een hoog Telegraaf-gehalte.

Reacties zijn gesloten.