Van der Poel: “Parcours Brabantse Pijl nodigt iets minder uit om van ver te koersen”

Van der Poel: “Parcours Brabantse Pijl nodigt iets minder uit om van ver te koersen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel won vorig jaar op overtuigende wijze de Brabantse Pijl en de renner van Alpecin-Fenix hoopt vandaag zijn titel met succes te verdedigen. “Ik heb de goede benen te pakken en kijk uit naar deze wedstrijd”, zo vertelde de Nederlandse kampioen vlak voor de start.

Van der Poel wist afgelopen weekend indruk te maken in de BinckBank Tour en Luik-Bastenaken-Luik. In de meerdaagse rittenkoers wist hij op de slotdag naar Geraardsbergen een fameuze solo uit zijn benen te schudden, een dag later finishte hij knap als zesde in zijn eerste Luik. “Het was afgelopen weekend heel erg goed. Ik ben heel erg tevreden.”

De Nederlander hoopt de komende weken nog verder te oogsten, te beginnen vandaag in de Brabantse Pijl. Van der Poel zal dan wel moeten afrekenen met wereldkampioen Julian Alaphilippe. “Julian was heel erg goed in Luik en was hier vorig jaar ook erg sterk. Het is een renner om in de gaten te houden. Alaphilippe is mijn grootste tegenstander.”

Brabantse Pijl versus Luik-Bastenaken-Luik
Van der Poel was afgelopen zondag niet in staat om de Fransman te volgen op La Roche aux Faucons. “Het parcours van de Brabantse Pijl ligt iets meer binnen mijn mogelijkheden ten opzichte van Alaphilippe, als je het vergelijkt met Luik.” De coureur van Alpecin-Fenix houdt verder ook rekening met Sonny Colbrelli. “Die was ook in orde in de BinckBank Tour.”

Van der Poel: “De Brabantse Pijl is een wedstrijd die me ligt en ik kijk er naar uit. Het parcours is wel wat gewijzigd en nodigt nu iets minder uit om van ver te koersen. De Moskesstraat (een beklimming van 550 meter aan 8,9%, red.) is een cruciaal punt en enorm lastig.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

thorsen 7 oktober 2020 om 13:13

Hij excuseert zich alvast voor de mensen die hoopten dat hij weer een solo van 50km zou doen vandaag. Wat een aardige vent is het toch.

piet kierewiet 7 oktober 2020 om 13:22

vandaag wordt het een solo van 49,9km

Limal 7 oktober 2020 om 13:50

Ik raad het hem niet aan met een sterk blok van DQS erachter

platteprijs 7 oktober 2020 om 14:18

Kunnen we eerst de Giro kijken

WernerFranke 7 oktober 2020 om 14:35

Met het oog op de belangrijke koersen de volgende weken hoop ik dat hij vandaag echt onder druk gezet wordt en dat het peloton niet als makke lammetjes met hem naar de laatste Schavei rijdt.

Lalsacien 7 oktober 2020 om 14:50

Mathieu heeft na de Binckbank Tour op zondag nog een lekkere duurtraining gedaan! Met zijn vorm zit het goed!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair