Mathieu van der Poel ook ongenaakbaar in Loenhout

donderdag 28 december 2017 om 16:02
Mathieu van der Poel ook ongenaakbaar in Loenhout

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Mathieu van der Poel heeft in Loenhout een nieuwe overwinning op zijn palmares bijgeschreven. De Europees kampioen reed iets voor de helft van de cross weg bij Wout van Aert en Toon Aerts.

Van Aert en Sweeck proberen het
Wout van Aert, vandaag aan het werk in eigen streek, had zich duidelijk niet laten ontmoedigen door zijn nederlaag in Heusden-Zolder. De wereldkampioen ging razendsnel van start en sloeg in de eerste loopzone zelfs een klein gaatje. De verrassing van Zolder, Laurens Sweeck, nam de handschoen op en ging met Van Aert op pad. Daarachter had Europees kampioen Mathieu van der Poel zich na een iets mindere start herpakt. In geen tijd dichtte hij het kleine kloofje, met een tal van renners in zijn wiel.

Van der Poel stelt orde op zaken
In ronde drie ging Van der Poel voor het eerst naar de leiding. Het tempo lag duidelijk hoger dan in de voorgaande ronden, maar desondanks haakten Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts hun wagonnetje aan. Op de lange asfaltstrook richting aankomst viel het wat stil, en zo konden ook Corné van Kessel en Tim Merlier even terugkomen. Niet voor lang, want maar enkele ogenblikken later besloot Van der Poel om het tempo écht op te trekken. Ditmaal was niemand in staat om aan te pikken.

Vanthourenhout, Aerts en Merlier hadden zich bovendien tussen Van der Poel en zijn grootste opponent Van Aert gewrongen, waardoor die laatste al op een gaatje van tien seconden zat voordat hij goed en wel aan zijn achtervolging kon beginnen. Ronde per ronde deed de Europees kampioen daar een vijftal seconden bij, waardoor het verschil aan de aankomst liefst 35 seconden bedroeg. De régionale de l’étape, voormalig Europees kampioen Toon Aerts, volgde een minuut later als derde.

Rotdag voor Lars van der Haar
De grote verliezer van vandaag was misschien wel Lars van der Haar. De tweevoudige winnaar van de wereldbeker had zijn start gemist en vond vandaag in Loenhout een parcours dat hem niet op het lijf geschreven was. In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee viel hij terug van twee naar zes.

DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018
Uitslag manche 6: Loenhout

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 35s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m00s
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 1m32s
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 1m35s
6. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m00s
7. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon) op 2m06s
8. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea Lions) op 2m07s
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst) op 2m33s
10. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus) op 2m40s

Dit artikel delen:

29 Reacties

delgado 29 december 2017 om 09:36

@marehoek
Dat zeg ik ook al 5 jaar. Zowel Mathieu als Wout zijn prima gasten. Altijd eerlijk, hard werken en geen flauwe excuses zoeken.

Het is de media dat alles graag opklopt.

Emergo 29 december 2017 om 12:06

@Delgado Die media toch, allemaal fake news.

Col du Bramont 29 december 2017 om 13:46

De opmerking van Albert vond ik een beetje lachwekkend, van Aert trok er vrij hard aan vanaf de start, VDP keek het aan en volgde makkelijk.
Van Aert viel vervolgens wat terug en toen ging VDP wat versnellen en pakte snel 20-30 seconden op van Aert. Daarna was het een kwestie van consolideren. Van Aert reed niet slecht, VDP was gewoon beter.

Wat wel te denken geeft is 9.5 Vlamingen in de top10, maar goed van Haar niet goed, Van Kessel pech en de Duitser of Tsjech zagen we ook niet, dan krijg je dat helaas, een bekend verhaal.

yougo1983 29 december 2017 om 13:57

Vdp is goed bezig! Mensen die roepen dat hij even makkelijk wegrijdt hebben denk ik nooit gekoerst(hooguit recreatief tourtochten gereden). Je rijdt nooit zomaar even weg. Wellicht lijkt het bij hem aardig makkelijk. Hij moet er echt wel wat voor doen. Hoe goed je ook bent het zal nooit vanzelf gaan om weg te komen. Het motto is toch altijd: als je het zelf zwaar hebt dan hebben de anderen het ook!

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone