Mathieu van der Poel duidelijk na kasseienrit: “Ben momenteel een schim van mezelf”

woensdag 6 juli 2022 om 17:57
Video

Mathieu van der Poel hoopte vandaag een hoofdrol te vertolken in de kasseienrit van de Tour de France, maar de renner van Alpecin-Deceuninck kwam niet in het stuk voor. Na afloop was de Nederlander duidelijk in zijn analyse. “Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend”, vertelt hij aan WielerFlits.

“Het is niet echt positief. In plaats van een betere dag was ik vandaag nog slechter. Ik ben momenteel een schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik ben momenteel niet echt vooruit te branden”, zoekt Van der Poel niet naar excuses. “In de etappes in Denemarken viel het nog niet echt op, maar ik voelde toen al dat ik niet met overschot koers. Als ze snel beginnen te koersen, is het voor mij echt op de limiet.”

Van der Poel had voor de start van de rit nog de hoop dat het beter zou gaan. “Je hoopt op een iets betere dag, maar ik voelde al snel dat het weer niet draaide. Ik heb vanaf de tijdrit al niet de gewenste benen. Ik hoop dat het nog komt, anders zal het een lange Tour worden.”

“In de Giro d’Italia was het goed, maar ook al niet uitmuntend. Ik weet het niet… Ook de aanloop naar de Tour was niet heel erg goed, buiten de laatste week voor de Tour. Dat was terug positief, maar daarvoor was dat ook niet het geval. Ik haal al een tijdje niet het niveau dat ik voor ogen heb. Het enige perspectief is nu doorgaan en hopen dat het straks beter gaat.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

70 Reacties

Omhoog73 6 juli 2022 om 20:53

Vaccinatie bijwerkingen? Dat hoor je steeds vaker het afgelopen jaar van sporters. Of beginnende cojona? Het blijft gissen. Gisteren bij avondetappe kwam Ide Schelling ook helaas met onverklaarbare vermoeidheid. Laten we het allemaal goed monitoren. Hoop dat Matje snel weer de oude is. Ik denk dat hij nu beter kan afstappen en zijn batterij opladen voor de 2e helft van het seizoen.

0
Marik 6 juli 2022 om 21:15

Of zouden beide heren apenpokken hebben?

0
Sjonge Jonge 6 juli 2022 om 22:05

Want voor de vaccinaties gebeurde het nooit dat renners niet in vorm of (over)vermoeid waren?

0
bocht 13 7 juli 2022 om 06:15

@Sjonge jonge
Valt toch niet uit te sluiten

0
Luc La 6 juli 2022 om 20:54

Meester in het pieken zoals de rvv, dan kan hij dieper gaan dan gezond is. Blijf je niet ongestraft doen. Daarbij ook geen ronde rijder, zie ook ronde van Frankrijk vorig, een week en weg.

Giro is natuurlijk niveau lager en ipv van dit als een ideale voorberijding of ‘winter’ te beschouwen zich toch kapot gereden. Slecht traingsschema of toch willen bewijzen dat hij net als Wout een bergrit kon winnen..

Ik verwacht een opgave..

Ten slotte heeft matje zelden goede benen en heeft hij ook zelden al door getraind. De mythe wordt doorprikt

0
Asje Menou 6 juli 2022 om 22:27

Zijn hele voorseizoen is in de soep gelopen vanwege een blessure, en daardoor begon hij met een achterstand, die nu zwaar begint te wegen aan het seizoen. Ik denk niet dat er hier een mythe wordt doorgeprikt. Hij lijkt me eerder ziek, want hij ziet er ook beroerd uit.

0
Lalsacien 7 juli 2022 om 07:55

@Luc La Life is Life…

0
Westfalen 6 juli 2022 om 21:30

Zat er al aan te komen. Had Thomas Dekker toch gelijk.

0
uitdewaaier 6 juli 2022 om 21:43

Ook Mollema gaat niet lekker

0
Lennimator 6 juli 2022 om 22:02

Hoogtestages pakken niet altijd goed uit.

Vorig jaar 10 dagen Tour of zoiets en nu een Giro +

Wat kan de geest en het lichaam aan?

0
Pietspeed 6 juli 2022 om 22:48

Z’n ledematen zullen wel ok zijn. Lijkt meer iets onder de leden te hebben.

0
PietFriet 6 juli 2022 om 23:01

Hij reed toch een hele sterke proloog. Misschien begint hij ziek te worden of is hij toch oververmoeid aan het raken.

0
LeoR 16 7 juli 2022 om 10:36

Heel sterk is maar hoe je het ziet, werd wel nog 5de, maar zonder de gunstige weersomstandigheden was hij wellicht niet in de buurt van een top-10 gekomen.

0
DeGroteMolen 7 juli 2022 om 00:20

Volg hem op strava. Wat mij opviel dat MvdP in de weken voor de tour met name op zijn mtb wat ‘coole tochten’ aan het maken was in Italie iplv op hoogte stage, hetgeen de rest allemaal wel gedaan heeft. Hoe gemotiveerd is MvdP hier aan het rondrijden?

0
tramontana 7 juli 2022 om 06:15

Spijtig dat hij er niet staat. Het lijkt alsof hij onder de indruk is van de omstandigheden en de tegenstand, mogelijk ook iets mentaals, in het kopje. Twijfel eraan of de tour echt iets voor Mathieu is, een veelzijdig coureur maar hier is het strijden tegen specialisten uit elke discipline die zich allemaal sparen en zich opladen voor die ene rit. Weinig ruimte ook om eens iets te proberen, topploegen controleren alles, in de tour krijg je meestal één kans om een pijl af te schieten en het moet meteen raak zijn. Ik hoop dat hij alsnog mijn ongelijk bewijst straks.

0
williams 7 juli 2022 om 08:49

Voor wie dacht dat MVP even een jaar of 10 ging koersen bij de top op de weg, in het veld en mountainbiken…niet dus. Teveel is teveel, zelfs voor MVP. Met het "rug" probleem is extra rust gecreëerd maar zelfs dat blijkt niet voldoende. Keuzes maken of dat wordt niets meer.. Er is er ééntje die dat op tijd heeft ingezien.

0
Flipperr 7 juli 2022 om 09:29

Na de ronde van Italië 3 maanden herstellen. Dan eventueel Vuelta. Dit is jezelf opblazen. Hij moet NU afstappen en gaan herstellen. Tom Dumoulin, ja twee keer tweede wat is dat in wieler termen. Ik zei toen ook al hij heeft zich daar opgeblazen voor het leven. Helaas helaas heb ik het bij het rechte eind gehad super super jammer. Mathieu, neem je rust aub.

0
wielerman 7 juli 2022 om 10:16

Ik denk dat het belangrijk is dat ze eens terug naar de tekentafel gaan AF en van der Poel.
Kan me niet aan de indruk ontrekken dat Van der Poel lichaamlijk en fysiek aan het opbranden is.

Bijna geen winter gedraaid en dan na een korte voorbereidingstijd een kort maar sterk voorjaar rijden, prima.
Maar ipv even rusten en een goede opbouw / basis creeeren ga je naar de giro, 3 weken aanvallend rijden, terwijl je basis redelijk smal is.
Met nu als klap op de vuurpijl de Tour rijden.

Ook bij iemand als Van der Poel kan dit niet blijven goed gaan.
Als hij op deze manier maar niet zijn eigen carriere omzeep gaat helpen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone