Van der Poel: “Het was niet mijn beste dag”

Van der Poel: “Het was niet mijn beste dag”

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)

zondag 17 december 2017 om 18:11

Mathieu van der Poel moest vandaag in Namen zijn meerdere erkennen in Wout van Aert en Toon Aerts. In een bericht op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon laat hij weten dat zijn mindere prestatie niet alleen door een verkoudheid komt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Op ruim één minuut kwam de 22-jarige Nederlander in derde positie over de finish. In zijn reactie verduidelijkt hij dat er meer aan de hand was dan ziekte. “Het was niet mijn beste dag. Ik had ook last van verkoudheid maar daar ga ik mij zeker niet achter verstoppen”, stelt hij.

Desalniettemin kijkt Van der Poel zonder zorgen vooruit naar de komende wedstrijden. “Of ik met zorgen naar huis ga? Nee, dat niet. Ik houd het op een mindere dag en hoop volgende week weer mee te strijden voor de zege.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

UrbanSteel 17 december 2017 om 18:18

Mooi, niet zeuren , Mathieu van der Poel is gewoon geklopt en dat kan gebeuren.
En een dikke proficiat voor Wout Van Aert om het toch maar telkens op te brengen om het gevecht aan te gaan.

0
mania 17 december 2017 om 18:28

2 toppers die zich bijna nooit wegstoppen achter excuses

0
O59 17 december 2017 om 19:00

Klasse man, gij zaagt en zeurt niet. Uwe pa kan een voorbeeld nemen aan u .

0
girardengo 17 december 2017 om 19:17

Pa zeurde als renner ook niet, en opa ook niet.

0
marehoek 17 december 2017 om 19:23

Mathieu klasse antwoord zoals het bij een groot sportman hoort.

0
tvm 17 december 2017 om 20:25

Dat niemand door deze reactie heenprikt zeg: ik verstop me nergens achter, maar was wel verkouden. Dus alsnog iets noemen. Noem dan niets!
Of het was een aardige woordgrap natuurlijk.

0
Ligthning 17 december 2017 om 21:12

Vader Adri beweerde wel tijdens de wedstrijd op Sporza dat Mathieu zwaar verkouden was en dat dit de reden was van de mindere prestatie. Na de wedstrijd ontkende Mathieu dit, en gaf aan weinig last gehad te hebben van zijn verkoudheid. Laat staan dat hij de voorbije nacht een zware aanval had, zoals vader insinueerde. Zo kennen we Mathieu, steeds sportief, net als zijn concurrent Wout Van Aert.
Overigens een verbluffende remonte van Mathieu tijdens de laatste honderden meters van de wedstrijd. Na zijn val maakte hij een achterstand van minstens 15 seconden in een mum van tijd goed. Hij kwam net te laat aansluiten om nog mee te spurten tegen Aerts. Als je echt ziek bent, kan je dat niet na een wedstrijd van deze intensiteit.

0
reusjen 17 december 2017 om 22:10

@tvm
Kijk het interview bij de NOS even.

0
schipperaar 17 december 2017 om 22:54

Gewoon sportief dat ie de prestatie van wva niet bagatelliseert, of ie zonder verkoudheid strijd had kunnen leveren blijft gissen maar leek bergop wel minder krachtig dan voorheen, stapte eerder naast zijn fiets dan Wout.
@lightning
Veel hoesten tijdens de nacht bevordert je nachtrust niet echt, soms horen/zien ouders meer dan repelsteeltje zelf en insinueren is niet aan Adrie besteed.

0
Ritsz 17 december 2017 om 23:14

Weet iemand of Mathieu zaterdag in Sint-Niklaas rijdt? Het zou niet slecht zijn om nu voor de drukke periode een cross te laten schieten. Lijkt mij ideaal om dat nu bij die van zaterdag te doen.

0
titanio82 17 december 2017 om 23:15

Perfecte manier om de media te woord te staan. Geen excuses die in Belgie wel eens slecht kunnen vallen maar de concurrentie een veer in de kont steken. De echte oorzaak laat je dan door vader, nooit een blad voor de mond, Adrie ventileren en Roodhooft voor de bevestiging.

0
Romāns Vainšteins 17 december 2017 om 23:17

sjezusmina wat vindt men die uitspraken van mvdp altijd geweldig zeg, het lijkt facebook wel.

0
Gebruikersnaam 17 december 2017 om 23:40

Roodhooft bevestigde niet wat Adrie zei. Adrie zei nog net niet dat Mathieu die nacht de dood in de ogen had gekeken en Roodhooft zei dat Mathieu al weken met deze kwaaltjes rondliep en dat het allemaal niet zo relevant was.

0
Jean Dumas 18 december 2017 om 07:27

Doet ie goed, de fout bij zichzelf zoeken. Adrie is het oude wielrennen, met verkoudheden die plots de kop opsteken wanneer de resultaten tegenvallen. Verder veel respect voor de beste Nederlandse klassiekerrenner sinds Raas.

0
skylimit 18 december 2017 om 11:24

De mindere prestatie komt niet allleen door een verkoudheid… Okee, redactie en ? wij mogen gissen waardoor de mindere prestatie dan komt ?
Misschien moet MvdP ook even na Spanje, schijnt een goed oord te zijn.
Van Aert lijkt opeens weer te kunnen vliegen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone