Van der Poel: “Het is een hele andere beleving”

Van der Poel: “Het is een hele andere beleving”

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

zondag 3 december 2017 om 17:16

In een reactie na de Zilvermeercross stelt David van der Poel dat zijn weekend geslaagd is. Met een derde plek in Hasselt en winst in Mol vertrekt hij tevreden naar huis. “De ploeg zal zeker en vast blij zijn”, stelt hij in het flashinterview.

Afgelopen week was David van der Poel nog in Spanje op trainingsstage. Waar andere renners voor een langer verblijf kozen, besloot Van der Poel te gaan koersen. “Het was wel de bedoeling om samen (met Tom Meeusen, red.) sterk terug te komen. We mikten op het podium dit weekend en dat is aardig goed gelukt. Ik moet toch proberen de familie-eer een beetje hoog te houden”, reageert de Beobank-Corendon-renner.

Onder andere Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren vandaag niet aanwezig. Over de afwezigheid van deze en een aantal andere veldrittoppers was de 25-jarige Van der Poel wel te spreken. “Zonder Mathieu en een hoop andere kleppers is het gewoon leuk om ons te laten zien. En we kunnen meedoen voor de overwinning. Je koerst niet per se met meer plezier. Het is vooral een andere beleving dan rijden voor plaats vijf of zes. Dat is voor ons wel eens leuk”, reageert de oudere van de gebroeders van der Poel.

“Ik krijg vast een ludieke felicitatie van Mathieu. Gisteren stuurde hij dat hij het zo knap vond dat ik over de balkjes sprong. Dat deed ik dus helemaal niet”, sluit hij lachend af.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 3 december 2017 om 22:57

Zit je bij Matthieu, Meeusen en Bosmans in de ploeg en dan is er niemand die je kan leren springen?

Thijs E 3 december 2017 om 23:27

Prijzen pakken, DvdP en Van Kessel doen het gewoon, nu ook in België.

Alcala 4 december 2017 om 09:53

@west: Bosmans zit niet meer bij Beobank

Headlines

Materiaalzone

Populair