Mathieu van der Poel had dubbele pech in het Hageland: “Jammer, maar hoort erbij”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 juni 2023 om 19:11

Mathieu van der Poel had dubbele pech in het Hageland: “Jammer, maar hoort erbij”

Het zat Mathieu van der Poel niet mee in Dwars door het Hageland. De kopman van Alpecin-Deceuninck zat in de finale mee met de beslissende kopgroep, maar reed op twintig kilometer van het einde lek. “Ik kreeg een achterwiel van de neutrale motor, maar dat bolde niet goed en de band stond te hard voor de gravelstroken”, vertelde hij na afloop aan Het Laatste Nieuws.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Om die reden wisselde Van der Poel van fiets, maar zijn nieuwe exemplaar had ook een probleem. “Ik zette mijn fietscomputer erop, maar die viel er dan weer af. Dan ben ik nog maar eens van fiets gewisseld”, aldus MVDP, die in totaal dus op drie fietsen reed. Ploegleider Christoph Roodhooft: “Hij heeft alle fietsen gebruikt die we bij hadden. Uitzonderlijk voor hem, want hij wisselt bijna nooit van fiets. Achteraf gezien was de laatste fietswissel er te veel aan.”

Van der Poel wist dat het gedaan was, toen hij voor de tweede keer van fiets wisselde. Toch spreekt Roodhooft van een goede dag. “Het was ook moeilijk koersen in dit peloton, waar wij het gewicht moesten dragen. Zeker wanneer je zelf net van hoogte komt en nog niet 100 procent bent. Op zich was het een goede dag.”

“Wat komt, is het belangrijkst”
De Nederlander is bovendien vooral bezig met latere doelen. “Wat komt, is het belangrijkst”, aldus Van der Poel. “Ik voelde me best oké, ondanks de warmte en het feit dat het mijn eerste wedstrijd sinds een poosje was – ik heb goed gewerkt. Het is jammer dat je veel afziet om in de finale te geraken en dan pech kent, maar dat hoort erbij. ‘t Is wel jammer, want dit is een leuke wedstrijd.”

Vanaf volgende week woensdag is Van der Poel te zien in de Baloise Belgium Tour. “Als ik goed ben, moet ik daar kunnen meedoen voor het algemeen klassement. Een zege zou leuk zijn, maar hoeft niet per se.” Het grote doel is immers de Tour de France. “Vorig jaar was ik er mezelf niet, dat heeft iedereen gezien. Nu voel ik me heel goed en heb ik een goede voorbereiding achter de rug. Ik kijk er echt naar uit.”

 
17 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2023 19:24
Je zou denken dat je ook zonder computer best verder kan fietsen.
  10 juni 2023 19:35
  Zeker in volle finale op een lokaal rondje. Ik veronderstel dat op dat moment het geloof in de overwinning weg was en daarmee ook de motivatie.
  10 juni 2023 20:11
  Ik vermoed dat de gemiddelde prof tegenwoordig niet meer weet dat je kan fietsen zonder je watts te zien ;) Dat autistische uitdrukken van de computer na de finish is daar een 'mooi' voorbeeld van.
  10 juni 2023 20:53
  Begrijp die obsessie ook niet (niet MvdP specifiek, maar in het hele peloton). Roglic vindt het ook vaak belangrijker om op dat ding te drukken dan te juichen of zelfs maar glimlachen bij een overwinning.
  10 juni 2023 21:27
  Aan- en afmelden is gewoon erg belangrijk, dat begrijpen alleen de echte groten.
  10 juni 2023 22:04
  "If it is not on Strava it has not happened" ... Wat heb je aan een winst hier als het niet op Strava kan gezet worden? Enkel wielrenners snappen dit ;)
  11 juni 2023 01:50
  In de finale van een Touretappe geeft ie er vast niet om, maar nu willen hij en z'n trainer wellicht de data ook wel hebben om te bepalen hoe intensief er verder getraind moet worden.
11 juni 2023 00:57
Deze koers was leuker als de hele Dauphine bij elkaar. Echt genieten dit soort wedstrijden.
  11 juni 2023 02:02
  Inderdaad
  11 juni 2023 06:03
  Leuker dan. Als gebruik je bij vergelijkingen dan bij verschillen.
  11 juni 2023 11:05
  Boeit werkelijk niemand Posterix.
11 juni 2023 07:17
Hij zal er zijn slaap niet voor laten, hij wil in de tdf schitteren maar als ik hem was zou ik daar 2-3 ritjes uitpikken om te willen scoren en de rest niet te gek doen met het zicht op het WK. Zijn giro vorig jaar was leuk maar daar was het vooral gelost worden in de vlucht omdat hij zowat elke dag wou meegaan, om dan na de giro helemaal uitgewrongen te zijn. In een eendagskoers is vdp outstanding maar in het rondewerk gewoon menselijk tot nu toe dus dan moet je doseren. Wva kan dat wel als hij hetzelfde niveau haalt als vorig jaar maar ook die kan best wat nadenken en vooral niet elke col gaan knechten.
10 juni 2023 20:47
Ach. Beter hier dan in Roubaix
10 juni 2023 23:16
Ter plekke een prachtige middag beleefd. Warm, ambiance, terrasje, stof, wat klimmetjes gedaan en nog een terrasje. Heel veel steun alleszins on field voor Mathieu. Enorme verbetenheid ook op het Grasbos bij de mannen van Lefevere om vanzelfsprekende reden.
11 juni 2023 07:44
Wat een enorm mooie wedstrijd is dit zeg. Zo eentje die je zelf ook heel graag zou willen rijden.
10 juni 2023 20:12
Hij zocht de randjes weer op als vanouds.
11 juni 2023 07:02
Dubbel pech? Natuurlijk niet! Het is juist dubbel geluk. Met dit heet weer wielrennen terwijl je lichaam nog niet eraan gewend is is geen pretje en een aanslag op je fysieke gesteldheid. Je kunt er een rood hoofd van krijgen. En met al die fietswissels kom je toch in beeld op tv, dus toch reclamezendtijd voor je sponsors

Reacties zijn gesloten.