Mathieu van der Poel: “Volgende week ga ik skiën”

Mathieu van der Poel: “Volgende week ga ik skiën”

©Photopress.be

woensdag 6 februari 2019 om 18:51
Interview

Mathieu van der Poel genoot in Maldegem voor het eerst van zijn regenboogtrui in competitie. Na afloop vertelde hij wat meer over zijn plannen de komende weken. Zo wil hij volgende week een paar dagen op de skilatten staan.

Geen last van decompressie bij Mathieu van der Poel. Hij is de eerste wereldkampioen die er in slaagt de Brico Cross in Maldegem te winnen. Decompressie? Dat ken ik niet echt, lachte Van der Poel na zijn 28ste van het seizoen. “Ik moet wel toegeven dat ik gisteren een ferme middagdut heb gedaan. Dat paar uurtjes bijslapen was wel nodig na de plichtplegingen na het WK. Daarnaast heb ik toch ook nog 45 kilometer gefietst.”

Van der Poel plant na het weekend wel een rustweek in. “Na Lille en Hoogstraten blijft de fiets een week op stal. Dat was al langer gepland. Het is nog niet helemaal zeker, maar ik ben zinnens een paar dagen te gaan skiën.” Skiën is normaal not done bij wegrenners in deze fase van het jaar. Elke (top)renner heeft wel een artikeltje in zijn contract staan dat skiën en gemotoriseerde sporten niet toegestaan zijn. Van der Poel mag het bij Corendon-Circus wel. “Dat is één van de voordelen bij de broers Roodhooft”, glimlacht hij. “Ach, ik ski al van mijn vierde en heb nog nooit iets gebroken of zo. Philip en Christoph (Roodhooft, red) weten ook wel dat ik ondertussen mijn verstand gebruik en niet te veel risico’s neem…”

Na zijn skireisje sluit hij zijn veldritseizoen af in Middelkerke en Hulst (16 en 17 februari). “Dan vlieg ik gelijk door naar Turkije (21-24 februari, red). Dat is snel na die laatste cross, ja. Maar het is de ambitie om daar kilometers te malen. Niet om koersen te winnen. Of ik mij zal kunnen bedwingen? Moeilijk’, lacht VdP. “Maar ik zal mijn best doen. Vanuit Antalya trek ik dan weer op stage. Het Vlaamse voorjaar zal er snel zijn.”

Dit artikel delen:

43 Reacties

vanSpringel 6 februari 2019 om 19:02

Wat een leven !

Wheely 6 februari 2019 om 20:09

Dit wordt weer een gouden plak!

Jean Dumas 7 februari 2019 om 16:02

LOL. Wel een beetje jammer dat dit wordt gemeld na de laatste column van Wout, want nu kan die daar zijn mening niet meer over geven.

Marakus 6 februari 2019 om 19:12

“Ach, ik ski al van mijn vierde en heb nog nooit iets gebroken of zo." Dat is bijna de goden verzoeken :p zal wel goed komen en op die manier ontspannen is goed voor de mens! Zal me niks verbazen als hij er talent voor heeft. Ik hoop dan ook vooral dat hij het niet zo leuk vind dat hij professioneel skiër wil worden ;)

Max1 6 februari 2019 om 19:13

Mathieu neemt wel heel veel hooi op zijn vork. Mogelijk krijgt hij daar later de weerbos van. Het mindere seizoen van Van Aert bijvoorbeeld heeft mogelijk te maken met vorig seizoen, waar hij na een zomerseizoen op de weg, het volledige crossseizoen reed en daarna nog eens het klassieke voorjaar op de weg. Mindere prestaties door overtraining en oververmoeidheid is iets wat heel lang kan aanslepen.

Emergo 6 februari 2019 om 20:11

De weerbos ?? Een nieuwe ziekte, nieuw soort thee ?????????????

EddyB1958 6 februari 2019 om 22:18

Weerbos een groot aantal weerbomen?

Lionel Gesink 6 februari 2019 om 22:52

Valt best mee Max.. Hij rijd niet meer koersdagen als andere. C.a 32 veldritten, 12 MTB wereldbekers incl EK/WK en tussen de 20 a 25 wedstrijddagen op de weg. Dus ongeveer een kleine 70 wedstrijddagen in totaal wat echt niet veel is.

Alleen het feit dat Mathieu ruim de helft van zijn wedstrijddagen wint doet lijken als of hij te veel rijdt.

delgado 7 februari 2019 om 09:10

@Lionel Gesink

Dit is natuurlijk enorm kortzichtig. MTB en CX-wedstrijden zijn vollebak. Ga je toch niet vergelijken met die vlakke ritjes van 130km aan 40 gemiddeld in het uur op de weg?

kielabokki 6 februari 2019 om 19:15

Vreemd dat ie zomaar mag gaan skiën. Leuk maar weinig professioneel.

chiller87 6 februari 2019 om 20:46

Peter sagan heeft dit ook al een aantal keer gedaan net voor het voorjaar, zelfs eens op stage..

Kelder is de Man 6 februari 2019 om 21:09

Denk dat hij, zoals hij zelf zegt, prima z’n grenzen kent en niet teveel risico zal nemen. Alhoewel er op de piste altijd idioten zijn die je voor een paar maanden uit kunnen schakelen. Maar dat kan ook op de openbare weg terwijl je fietst.

Lalsacien 6 februari 2019 om 22:36

Er gebeuren meer ongelukken binnenshuis dan bij het skiën….
Professioneel is dat je je (mentale) rustmomenten neemt. Skiën is wat mij betreft er een van.

xistnc 6 februari 2019 om 23:00

Een mens brengt in het algemeen ook meer tijd binnenshuis door dan op de piste, immers.

kielabokki 7 februari 2019 om 00:54

Professioneel is ook zoveel mogelijk risico’s uitsluiten. Trainen op de weg dat hoort er nu eenmaal bij.

Heej maar wie ben ik om te zeggen dat hij het niet moet doen. Het is alleen opvallend dat het mag en het zegt veel over Vdp. Die wil dus zoveel mogelijk vrijheid en zal nooit voor een Sunweb of Sky gaan rijden.

kielabokki 7 februari 2019 om 04:50

Overigens zelfde verhaal als elk weekend amateurvoetbal terwijl je fysiek in orde moet blijven voor een doorsnee baan, toch? Ook weinig professioneel.
Alleen zijn de belangen en het geld dat er mee gemoeid is vele malen groter. Maar goed de bazen vinden het goed.

pro cycling 6 februari 2019 om 19:29

@max 1, hij heeft minder koersdagen in de benen dan Sam oomen (generatiegenoot). En zeker dus ook minder koersuren. Gaat ook om druk, daar heeft hij van jongs af aan al mee te maken dus denk dat dat inmiddels aardig goed is.
@kielabokki, denk dat ie daar wel afspraken over heeft gemaakt en 1 vd voordelen dat ie bij corendon blijft

kielabokki 6 februari 2019 om 19:53

Ja vast, denk ook niet dat dat bij veel andere ploegen mag.
En nu maar duimen dat hij minder risico’s op de latten dan op de fiets neemt.

yo-eddy 6 februari 2019 om 19:45

Heerlijk dit, iemand die geniet van wat hij mag doen. Ik ben er van overtuigd dat dit soort afspraken eraan bijdraagt dat Mathieu vrijwel altijd met plezier koerst en net als in het “echte” leven presteren mensen met plezier in hun job veelal beter! Eigenlijk juist heel erg professioneel om zo met een renner om te durven gaan. Een keurslijf past niet bij zijn karakter.

xistnc 6 februari 2019 om 19:56

Misschien mag hij van Corendon wel met Don en Ad zelf op vakantie. Lekker all inclusive.

ikbenprocycling 6 februari 2019 om 20:01

Populatie-arm skiparadijsje kiezen met prima faciliteiten, braaf on pistes blijven, maximaal rode, geen rotsen koppen (vooral niet zonder helm). Daarna met fris elan naar de Vlaamse koersen.

wielrenner 6 februari 2019 om 20:15

Even lekker ontspannen op de skies, totaal geen probleem, groot gelijk.

Wheely 6 februari 2019 om 20:26

Zou nog wel eens van pas kunnen komen tijdens de afdalingen komend seizoen.

Romāns Vainšteins 6 februari 2019 om 20:28

Raar en naar.

Raar dit ze dit zomaar toelaten, zeker met hun enige uithangbord waar al hun wildcards op gestaafd zijn. Naar omdat (in de bergen) skien een milieuonvriendelijke bezigheid is waar we met zijn allen last van hebben, verschrikkelijk toch die kaalgeschoren stukken berg en belachelijke skioords. Ik snap best dat men er lol in heeft maar walvissen zelf vermoorden heft gegarandeerd ook fun-elementen.

yo-eddy 6 februari 2019 om 20:39

ondernemen is risico nemen ;)

….en jouw huis staat ook op een plek waar ooit prachtige natuur was en dat huis, inclusief bewoner(s) is ook milieuonvriendelijk. Ik begrijp je irritatie over de klassieke skigebieden wel hoor, maar om daar nu je pijlen op te richten is een beetje zoeken naar iets te mopperen….

Romāns Vainšteins 6 februari 2019 om 20:44

Mooi dat je het begrijpt.

Zo begrijp ik als wielrenner heus de grote lol van buiten sporten en alpineskien wel maar de rest van het jaar ziet het er gewoon niet uit al die troep. Van kinds af aan al met verbazing aanschouwd. Langlaufen heb ik wel eens gedaan op het laagland zonder dat er van alles voor gesloopt hoeft te worden. Met het langzaamaan verdwijnen van de sneeuw in de bergen zal dat wel wat populairder worden gok ik.

Merlinappa 6 februari 2019 om 20:46

Wegkoersen gaan ook over asfalt op plekken waar eerst bomen stonden… ik ben zelf een enorm voorstander van een strenger milieubeleid, maar dit is natuurlijk wel echt zoeken naar iets om op te zeuren.

En fijn toch, dat die jongen zich nog even lekker kan ontspannen met iets anders dan een fiets. Tijdens fietstraining en koers loopt ie minstens zoveel risico op blessures trouwens.

Kelder is de Man 6 februari 2019 om 21:16

Ski vakantie vergelijken met walvismoorden.. Je moet er maar op komen.
Jij staat morgen zeker ook tussen al die pubers in Den Haag..

LB117 6 februari 2019 om 23:10

De wegen naar deze belachelijke ski oords zijn wel de wegen die voor de berg etappes zorgen of dacht je dat deze wegen aangelegd zijn zodat een herder zijn kudde efficiënt van A naar B kan voeren

Verder moeten ook alle heli s en motoren uit de koers verwijderd worden ivm emissie!

Ergo, Vainstains zoekt weer iets om “een vuurtje aan te wakkeren “ zoals altijd eigenlijk

Romāns Vainšteins 6 februari 2019 om 23:19

Lang niet alle bergwegen gaan naar skioords of zijn specifiek daarvoor aangelegd. Ze mijden en alternatieven zoeken prima want het zijn in de regel ook de lelijkere klimmen voor ons om te zien. Daarbij weegt de emissie veroorzaakt door een wielerkoers natuurlijk niet op tegen de kuddes wintersportvolk die daar de boel komen- en voor hen laten vernaggelen.

RefleX 6 februari 2019 om 23:48

Veel ski gebieden worden in de zomer ook gebruikt door wandelaars en tegenwoordig zijn er veel mountainbike parken. Maar als RV maar iets te zeuren heeft in een topic over veldrijden zeker?

Kosmonaut 7 februari 2019 om 08:44

Ok, je hebt wellicht een punt. Maar waar lees jij dat hij naar de bergen gaat om te skiën? Misschien dat hij wel gewoon naar Landgraaf of Zoetermeer gaat? Ook niet heel millieuvriendelijk waarschijnlijk die hallen, maar toch.

Romāns Vainšteins 7 februari 2019 om 10:28

Ik heb raar – dattie t mag en naar – skien in de bergen netjes uitgesplitst in aparte vormen van kritiek. Dat jullie ze door elkaar gooien is niet mijn verdienste.

assen 6 februari 2019 om 20:55

Het zou mij niet verbazen als deze snelheidsmaniak meer dan 80 km/h haalt in een afdaling. Een overstekend wild en de rapen zijn gaar…

tvm 6 februari 2019 om 21:14

T. Pinot mag ook met de skilatten naar beneden. Nota bene de kopman van een wt-ploeg. Ideaal voor MvdP om daar te koersen mocht hij nog een ploeg zoeken in de toekomst en de vrijheid willen om op wintersport te gaan.

Lalsacien 6 februari 2019 om 22:39

Pinot en in mindere mate Bardet zijn vooral aan het langlaufen.

Grote Meneer Terpstra 6 februari 2019 om 23:16

Pinot doet dat ook om van zijn daalangst af te komen. Dat is hem overigens aardig gelukt.

maklukzat 6 februari 2019 om 21:37

Lijkt me prima ontspanning zo tussendoor. Normaal gesproken not done, maar voor Van der Poel zou ik een uitzondering maken gezien zijn programma en status.

betonmolen 6 februari 2019 om 23:03

Ik ski al vanaf mijn vierde….als hij net als vele Nederlanders 1 keer per jaar gaat skiën dan heeft hij wel 20 weken ervaring. Maar dit is om te zeuren. Ik vind ook, gewoon doen als je het zo graag doet als het tussen de oren goed zit

FondriestTF3 7 februari 2019 om 09:51

Ja het is een risico op blessures. Hij neemt dat risico. C’est la vie.

De ontspanning is wel wat kan werken om het voorjaar goed te zijn. Die vrijheid heeft hij nodig, en hij vaart er wel bij. Dat risico neem je dan maar als ploeg, de upside is er immers ook.

HoofdIsVrij 7 februari 2019 om 10:36

Ik zag in DNA Nys dat Sven en Thibau ook skiën, dus hij is in ieder geval niet de enige.

MDKIDW 7 februari 2019 om 11:27

lekker man ff het kopje leeg maken in de frisse berg lucht.. om weer opgeladen aan het 2e deel van zijn programma te beginnen…

Fietsman 7 februari 2019 om 21:20

Zou me niks verbazen als die per ongeluk ook nog Nederlands kampioen skiën wordt. Of dat skiën heel veilig is weet ik niet maar het zou niet veel onveiliger zijn dan een beetje fietsen op de openbare wegen. Overal kan een ongeluk gebeuren, lekker z’n gang laten gaan zodat die fris begint aan het klassieker voorjaar zou ik zeggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair