Van der Poel en Tauber winnen MTB Awards

Van der Poel en Tauber winnen MTB Awards
zondag 17 december 2017 om 17:46

In Arnhem zijn Mathieu van der Poel en Anne Tauber zaterdag uitgeroepen tot Mountainbiker van het jaar 2017. David Nordemann en Hannah van Boven zijn verkozen tot talent van het jaar.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Afgelopen zomer wikkelde Van der Poel zowel wedstrijden af op de wegfiets als op de mountainbike. De 22-jarige renner won onder andere de meerdaagse Belgische wedstrijd BEMC. Daarnaast verraste hij vriend en vijand met vier top-tien klasseringen en zelfs een tweede plek achter wereldkampioen Nino Schurter in verschillende wereldbekermanches. Dit leverde hem de titel mountainbiker van het jaar op. Hij kreeg in de online verkiezing de voorkeur boven Hans Becking, Michiel van der Heijden en Milan Vader.

In de categorie elite vrouwen ging Anne Tauber er met de winst vandoor. De pas 22-jarige Nederlands kampioene eindigde dit seizoen meermaals in de top tien van een wereldbekerwedstrijd. Daarnaast behaalde ze op het EK bij de belofte vrouwen een bronzen medaille. Zij liet Sophie von Berswordt, Anne Terpstra en Annemarie Worst achter zich.

David Nordemann werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De 20-jarige Nijmegenaar wist dit jaar zowel het Nederlands kampioenschap cross-country als marathon te winnen. Bij de dames was het de 18-jarige Nederlands juniorenkampioene Hannah van Boven die de titel in de wacht sleepte.

Dit artikel delen:

6 Reacties

west 17 december 2017 om 18:19

Wint ie toch nog iets vandaag…

0
Cadellie 17 december 2017 om 18:51

@west, was gisteren hoor

0
west 17 december 2017 om 20:39

@cadelli
Lekker voor hem. Wint ie helemaal niks vandaag, de prutser.

0
Cadellie 17 december 2017 om 22:03

@west ;-)

0
TykkeThor 17 december 2017 om 22:08

Knap dat hij deze nog binnen weet te slepen ondanks een verkoudheidje.

0
schipperaar 17 december 2017 om 23:09

Komt ie toch nog eens onder de vrouwen en wie weet is Anne nog vrij, al lijkt Mathieu’s linker arm nog wat twijfelachtig, niet geschoten…, mooie tandem.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone