Mathieu van der Poel moet ook luisteren naar voedingsapp

vrijdag 27 januari 2023 om 15:04
Mathieu van der Poel moet ook luisteren naar voedingsapp

foto: Cor Vos

Alpecin-Deceuninck heeft nu ook een eigen voedingsapp. De app bundelt onder meer voedingsadviezen en trainingsdata met elkaar en weet precies wanneer renners wat moeten eten. “De app kan bijvoorbeeld vlak na een koers een pushmelding sturen om een proteïneshake in te nemen”, legt performance coach Kristof De Kegel uit. 

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Na een inspanning heb je bepaalde golden hours om voeding in te nemen. Dat zijn momenten die je niet mag missen. Renners willen na een koers het liefst aan zo weinig mogelijk denken, maar elk gemist uur is een weggegooide kans. Een app met pushmeldingen kan daarin enorm helpen.”

De app is niet bedoeld om af te vallen, geeft De Kegel aan bij Het Nieuwsblad. “Eerder om gemoedsrust te geven rond voeding. De keuzestress is vaak enorm. Op stage zien we renners echt twijfelen bij het buffet: nog een schep erbij of toch niet? Dat soort problemen willen we wegnemen.”

Ook Van der Poel gaat app gebruiken
Ook Mathieu van der Poel gaat de app gebruiken. Volgens De Kegel is MVDP al een aantal jaar bewust met voeding, maar worstelt hij soms nog met dit vraag wanneer hij welk eten tot zich moet nemen. “Drie jaar geleden wierp hij de vraag al op: hoe kan ik dat luikje optimaal invullen? Deze app is eigenlijk het resultaat van die vraag, die overigens bij veel renners leefde.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 27 januari 2023 om 16:04

En wie hebben die app gemaakt dan?

Weinig waar ik zo allergisch voor ben als maniakaal met eten bezig zijn en dan met een grote grijns op je ingevallen bakkes proberen te tonen dat je er reuzeblij mee bent ook nog.

5
RefleX 27 januari 2023 om 21:09

Begrijpelijk dat je er geen fan van bent maar het hoort nu eenmaal bij de moderne topsport. De wetenschap heeft enorme stappen gemaakt in de wijze hoe een topsporter moet leven. Het is er zeker niet gezonder op geworden natuurlijk want topsport is nu eenmaal niet gezond. Wat dat betreft is het grootschalige dopinggebruik ingeruild voor iets anders wat misschien wel net zo slecht is.

Herstel is het codewoord hier want hoe eerder je lichaam is hersteld hoe eerder je weer kwalitatief kunt trainen.

0
Polleke 27 januari 2023 om 16:52

Mooi gedaan sponsor Foodmaker… die journalisten slikken ook alles (no pun intended)…

4
Pizzi 27 januari 2023 om 17:47

Matje lekker spaghetti met ketchup en frietjes invoeren, hoppa!

1
Grote Plateau 27 januari 2023 om 17:49

en pizza extra ananas

2
Grote Plateau 27 januari 2023 om 21:08

das dan weer wel opbeurend

grappige clip ook ;p

0
Grote Plateau 27 januari 2023 om 16:12

" Een app met pushmeldingen kan daarin enorm helpen.”

"Eet nu 250gr linzen."

Ja, dat neemt wel stress voor de renners weg.

0
Paddie 27 januari 2023 om 16:38

Voor een pro-rider ligt de voedselbalans natuurlijk wel heel precair. Zelf heb ik altijd de neiging om na een training bij de thee gelijk de koek trommel leeg te eten.helaas steekt ‘moeders’ daar een stokje voor. .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone