Van der Poel: “Deze zege schat ik enorm hoog in”

zaterdag 24 december 2016 om 08:30
Mathieu van der Poel

Foto: Orange Pictures

Mathieu van der Poel behaalde vrijdag alweer zijn vierde zege op rij. Dat terwijl hij voorafgaand aan de cross in Diegem nog klaagde over een verkoudheid. “Maar het ging iedere ronde beter en beter”, aldus Van der Poel in het flashinterview. “Deze zege schat ik enorm hoog in.”


“Ook in het zand liep het goed en dat is iets wat ik graag doe”, vervolgt hij. “Een paar passages verliepen iets minder vlot, maar dat is normaal. De laatste passage was de belangrijkste en daar ben ik heel goed doorgereden. Vanaf toen was het één lange spurt tot naar de finish.”

Onderweg daarnaartoe had Van der Poel zelfs nog tijd voor een sprong over de brug. Maar dat was niet om Wout van Aert te vernederen, benadrukt hij. “Dat was helemaal niet zo bedoeld. De mensen die mij kennen, weten dat ik dat ook deed tijdens de opwarming en dat ik dat gewoon zelf heel leuk vind om te doen. Ik kwam er met hoge snelheid aan en dan is het helemaal niet trager om er zo over te springen.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Wheely 24 december 2016 om 08:41

Wat een inspirerende kerel is dit toch! De drive en het plezier waarmee hij zijn sport beoefent. Gigantisch!

Pol 24 december 2016 om 08:52

Bij de NOS blijven ze maar zeggen dat dit een hele kleine sport is.20.000 toeschouders op een avondje, bij het schaatsen in Heerenveen nog geen 4.0000 maar dat wordt wel rechtstreeks uitgezonden.

tendam 24 december 2016 om 09:16

@pol
Het wordt wel uitgezonden in Nederland, maar op een betaalzender. Net als in Vlaanderen dus. Veldrijden is in Nederland alleen niet zo populair dat mensen er ook naar gaan kijken als het op Ziggo is. Gisteren 15.000 kijkers.

walkowiak 24 december 2016 om 09:21

is ook te volgen via streams, hoeveel volgers daar zijn is niet bekend.

Orakel 24 december 2016 om 09:29

Schaatsen, darts, veldrijden. Allemaal sporten met een hele smalle top en één geografisch gebied waar de de cultuur de talenten pusht (en niet het aangeboren talent). Waarom hebben de fans zo’n moeite om te erkennen dat veldrijden een kleine sport is? Geniet je er dan minder van, of ga je twijfelen aan je eigen smaak? Was is dat toch dat de waarheid niet gezegd mag worden?

Van der Poel is helaas te goed ten opzichte van de concurrentie. Ook voor hem zelf op lange termijn saai. Hij wordt de komende jaren alleen maar beter. Hij zal zich zelf moeten opzwepen om het maximale uit zijn talent te halen, want van zijn concurrenten zal het niet komen.

teunster 24 december 2016 om 09:30

Het staat of valt ook met nationaal succes. Ik denk dat als je op dit moment deze wedstrijden live op de NPO laat zien dat je makkelijk verzesvoudigd in kijkers. Rijden er alleen Belgen rond dan is het voor de pure liefhebber nog misschien interessant. Kortom om due uitzendrechten te kopen is een gok denk ik.

teunster 24 december 2016 om 09:32

Orakel je doet je naam eer aan! Je weet nu nog niet hoe de progressie van wva en vdp zich tot elkaar zullen verhouden.

Borsje 24 december 2016 om 09:36

Vergeleken met vorige seizoen vind ik Mathieu weer sterker geworden. Wout ook wel maar het lijkt wel of die meer moeite heeft zijn toegenomen kracht ( en gewicht volgens mij) in het veld kwijt te kunnen.

DirkDeWolf 24 december 2016 om 09:44

Ben ook verkouden. Ga ook maar eens door de modder rijden. Vanavond weer beter.

HJJH 24 december 2016 om 10:01

Als WvA volgend jaar in een aantal wegwedstrijden resultaten rijdt, zullen vele zich nog verbazen over hoe goed deze gast kan worden. Zijn lichaam en kracht nemen vormen aan zoals die van Cancellara en Sagan en die hun in staat stelde grote zeges te halen. Volgens mij is dat een kwestie van tijd… Bij MvdP zal dat denk ik in andere type koersen zijn. Maar MvdP is momenteel wel net dat stuk beter… Tijd zal het leren.

Pol 24 december 2016 om 10:01

Tendam Schaatsen is ook een zeer kleine sport wereldwijd, ik was vorig jaar in Amerika in de plaats waar het WK schaatsen werdt gehouden.Niemand wist wat schaatsen was ,maar werd wel in Nederland uitgezonden.

Imbatido 24 december 2016 om 10:16

De NOS heeft niet alle uitzendrechten, dus in zekere zin kan je ze niks kwalijk nemen. Maar je zou zeggen dat ze toch wel eens op deze rijdende trein zouden moeten springen. Mathieu van der Poel is zo'n beetje de Verstappen van het veldrijden/wielrennen, een exceptioneel talent dat maar zelden voorbij komt. Mijns inziens stuwt hij het niveau van het veldrijden samen met Van Aert naar een ongekend hoog niveau. Gevolg is dat er daardoor maar twee toppers overblijven, maar dat maakt de spankracht er niet minder op denk ik. En dan heb je ook nog Lars van der Haar, Thalita de Jong, Sophie de Boer. En de aandacht van de NOS is praktisch nul. Als Vos dan meedoet komen ze ineens interviews in Antwerpen na de wedstrijd opnemen. Geheel terecht natuurlijk, maar ook zonder Vos lijkt die aandacht me op zijn plaats.

De enige wedstrijd die live op TV was bij de NOS was de Wereldbeker in Valkenburg. Koksijde werd dan afgelast, dat was dus pech. Maar afgelopen weekend met de WB in Namen zenden ze het NK tennis live uit, tussen Haase en iemand rond plek 400. Dan zakt m'n broek wel écht af. Vorig jaar moest je voor de Wereldbekerfinale van Hoogerheide zelfs naar Omroep Brabant.

Ik heb het idee dat er steeds minder mensen zitten te wachten op hele weekenden schaatsen op TV, maar dat wordt je een beetje door de strot gedrukt. Dat er nauwelijks nog een sponsor te vinden is zegt genoeg. Ik heb ook het idee dat het weinig uitmaakt wat je uitzendt op NPO1 bij Studio Sport, want iedereen zet zijn tv – bij gebrek aan beter – toch wel aan. Dat er bij een betaalkanaal als Ziggo (op een vrijdagavond) niet zoveel kijkers zijn snap ik.

tendam 24 december 2016 om 10:17

@pol
Dat ontken ik ook helemaal niet, maar feiten zijn feiten. Als veldrijden op Ziggo Sport is, kijkt er niemand naar, terwijl naar Max Verstappen of de handbalsters honderdduizenden mensen kijken. Blijkbaar is het dus niet zo populair.

Overigens denk ik wel dat met meer aandacht het publiek vanzelf komt, want onbekend maakt onbemind. De NOS heeft de rechten van de wereldbeker veldrijden maar zendt vervolgens liever een voorbeschouwing op een voorbeschouwing op PEC Zwolle-ADO uit.

Romāns Vainšteins 24 december 2016 om 10:38

Hoog tijd dat de Coppi van Kapellen zijn kunsten op de weg gaat laten zien, ik zie nog het meest een Flandrien in hem, wat natuurlijk een heerlijk specialisme is.

Senioralex 24 december 2016 om 11:03

TENDAM: Vlaanderen keek gisteren wel rechtstreeks!Die betaalzender heeft Superpres-
tige dit jaar moeten afgeven.Wij zien die,met zeer goed beeld via Proximus,op kanaal
600.

Har77 24 december 2016 om 11:59

Altijd dezelfde commentaren: “kleine sport, ze moeten de weg op…blablabla”. Dat gezever bij ieder topic over CX kennen we wel. Vooralsnog vind ik dit seizoen het boeiendste in jaren en ik hoop dat dit nog een tijdje aanhoudt. Anders zitten we met Sweeck en Aerts…en die maken een stuk minder show. Dat krijg je in sporten met een smalle top…maar dat maakt het kijken er niet minder op. Voor de toekomst hoop ik dat VDP voor de mtb kiest, puur omdat het soort wegkoersen waar hij geschikt voor zou kunnen zijn mij volstrekt niet boeien en er al genoeg Nederlandse peletonvulling rondrijdt. Een Nederlandse Olympische kampioen in de XC zie ik veel liever. Van Aert zou inderdaad de second coming of Fabian kunnen worden. Krachtig, stijlvol en een hoop kasseien pk’s.

wiebipedia 24 december 2016 om 12:04

Wat zijn dan precies het type wegkoersen waar Mathieu goed uit de verf komt?

achtpuntzes 24 december 2016 om 12:18

@ Har77:
dus Mathieu moet kiezen voor een sport die in het geheel niet wordt uitgezonden enkel en alleen om jou om de 4 jaar te verblijden met een stukje eremetaal?
verder is het nog niet echt duidelijk in wat voor koersen hij tot zijn recht komt. logisch zou zijn de kasseien met zijn techniek, de heuvels moet hij ook wel aankunnen, en qua klimmen is het nog lang niet duidelijk waar zijn plafond ligt. daarnaast heeft hij wel een sprintje in huis, en lijkt me explosief genoeg voor prologen. maar dat zijn dus allemaal van het type wegkoersen die jou totaal niet boeien. :p

DeGroteMolen 24 december 2016 om 12:39

Topper die Van der Poel die duidelijk veel plezier heeft in wat hij doet. Beter dan de rest, dat wordt wel steeds duidelijker. Ach, en al zou dat sprongetje zijn om Van Aert wat ‘ af te zeiken ‘ , wat dan nog, moet Van Aert zelf op kop gaan rijden daar. Bovendien goed voor de publiciteit.

denistel 24 december 2016 om 13:11

Darten kijken heel veel mensen naar en die v Gerwen heeft al 20 toernooie op
rij gewonnen dus wat een saaiheid. probleem bij het veldrijden vind ik dat
niet alles op een open kanaal is waardoor minder mensen kijken natuurlijk,
zelf kijk ik altijd wel of via een stream of gewoon op tv. schaatsen kijk ik ook
alles van en ook dat is niet eens altijd live op tv.

ChefSpijker 24 december 2016 om 13:13

Pol >>> er was vorig jaar helemaal geen WK schaatsen in Amerika. Tenminste, niet langebaan wat de NOS heel veel uitzendt. WK Afstanden was in Rusland, WK sprint in Zuid-Korea en WK Allround in Duitsland. Dus of je lult uit je nek of je haalt zelf sporten door elkaar.

Pol 24 december 2016 om 13:19

Imbatido,Jij hebt het heel goed verwoord.Ik heb hier over, meerdere keren contact met de NOS opgenomen en krijg dan een standaard e-mail terug.Sorry veldrijden is een sport voor belgen.En schaatsen voor Nederlanders.

achtpuntzes 24 december 2016 om 13:26

@ pol:
ik geloof er werkelijk waar helemaal niks van.

titanio82 24 december 2016 om 14:10

Gewoon zelf eens gaan kijken mensen, Dan kom van je ook nog eens van je zuignap af, veel frisse lucht en beweging en een paar uur top spectakel.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair