Van der Hoorn lacht met Van der Poel: “Ben graag op het WK als hij iemand nodig heeft”

zondag 12 september 2021 om 19:40
Van der Hoorn lacht met Van der Poel: “Ben graag op het WK als hij iemand nodig heeft”

foto: Cor Vos

Taco van der Hoorn nam het vandaag in de finale van de Antwerp Port Epic op tegen Mathieu van der Poel, maar later deze maand zijn de twee mogelijk ploeggenoten op het WK wielrennen in Vlaanderen. In de interviewtent lachten beiden er wat om. “Ik hoop dat ik erbij ben”, zei Van der Hoorn.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Van der Poel is de beoogde kopman van de Nederlandse ploeg op het wereldkampioenschap, al is hij nog niet helemaal zeker daarover vanwege rugproblemen. In de Antwerp Port Epic was daar echter weinig van te zien, merkte ook Van der Hoorn. Zelf hoopt de hardrijder van Intermarché-Wanty-Gobert op een plek in de WK-selectie. “Ik weet niet of hij nog iemand nodig heeft”, zei hij terwijl Van der Poel instemmend knikte. “Want dan ben ik er graag bij.”

foto: Cor Vos

Van der Hoorn wist dat het moeilijk ging worden om ‘MVDP’ te verslaan in Antwerpen. “Ik had daarvoor nog hoop dat hij niet zo goed was, maar dat viel tegen. Het ging even hard toen hij aanviel, maar ik kon hem volgen. Wat ga je verder doen? Het was een lastig verhaal. Ik zat een beetje in de tang, want Merlier zat er ook nog achter. En die explosiviteit mis ik gewoon. Mijn benen waren best goed, ik zat niet kapot, maar hij is gewoon sneller”, vertelt hij.

Op 1,6 kilometer van de finish probeerde Van der Hoorn nog een aanval te plaatsen, tegen beter weten in. “Ik moest iets proberen”, lacht hij. “Maar hij zat goed op te letten. Ik zat vast. Ik had ook kunnen stoppen met rijden, maar dat had niet veel uitgemaakt. Hij was gewoon beter in de finale, en sneller.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dion 12 september 2021 om 19:51

Leuke vent. Past ook prima bij deze ploeg.

0
HennieK 12 september 2021 om 19:57

Een man als van der Hoorn kun je, net als bv Nils Eekhoff (mits goed hersteld van val in ToB ) prima meenemen naar het komende WK. Mooie sterke klassieke(r) renners. En als de ploeg rondom vdP wordt gebouwd moet je misschien niet al te veel Jumbo's meenemen.

0
Westland95 12 september 2021 om 20:19

Natuurlijk moet Taco in deze vorm mee, lijkt me niet eens een twijfelgeval.

0
Turtlehead 12 september 2021 om 20:49

Prachtige vent, in topvorm ook nog en al sinds de Giro met zijn neus aan het venster. Natuurlijk gaat die mee.
Overigens snap ik wel ‘dat ie vast zat’, met die veel te grote versnelling. Maar ja, tweede is ook mooi in dit geval, en het is natuurlijk niet Jantje, Mieke of Sonny waar hij van verliest ;)

0
Willem Kieft 12 september 2021 om 20:59

giro etappe, Benelux etappe en heel degelijk in kleinere Belgische eendaagse wedstrijden. Dan ben je in Nederland normaal een zekerheidje voor een Vlaams WK.

0
assen 13 september 2021 om 08:28

Is het jullie opgevallen dat Taco beter wordt naarmate een koers langer is, en iedereen meer heeft moeten werken? Zoals Mohoric.
Mijn hypothese is dat maar heel weinig renners in het peloton constant evenveel of meer W kunnen leveren dan Taco over langere tijd.
Taco in de vroege vlucht op het WK en PR zou een goede strategie zijn voor NL en Wanty.

Mocht MvdP meedoen op het WK, dan hoeft hij alleen maar WvA te volgen (al denk ik dat dat lukt, met zijn rug in de kreukels en gebrekkige conditie)

0
mackie 13 september 2021 om 10:24

Vergeet ene Colbrelli of Morhoric niet. maar Snap wat je bedoelt. Italië, België en Slovenië zullen de koers moeten ( en gaan) controleren . Waar vooral Italie het zo lang mogelijk gecontroleerd wil hebben. MvdP zal inderdaad moeten wachten tot de laatste ronde, Maar laat Taco maar in de rondes daar voor een paar man van de toplanden zich kapot rijden om hem terug te pakken

0

Headlines

Populair

Materiaalzone