Van der Haar terug op de fiets

Van der Haar terug op de fiets

foto: © CorVos / Team Giant-Alpecin

zondag 27 november 2016 om 15:58

Lars van der Haar heeft voor het eerst sinds zijn gescheurde bovenbeenspier kilometers op de fiets gemaakt in de buitenlucht. “Het gaat de goede kant op”, vertelt hij aan WielerFlits.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
Herstel
De laatste weken werkte Van der Haar binnen aan zijn revalidatie. “Ik zit op schema, althans zo lijkt het”, legt de Woudenberger uit. “Het gaat de goede kant op, maar een datum voor een terugkeer is er nog niet. Het herstel vordert naar wens, al mag het van mij natuurlijk nog sneller. Maar ik ben blij om weer buiten te zijn. Ik voel de blessure nog wel en daarom mag ik ook niet te gek doen. Dus niet gaan staan en ook niet explosief aanzetten. De pijn bleef zodoende binnen de perken, al voel ik het wel.” Wel is het zeker dat Van der Haar in 2016 niet meer in actie komt. In 2017 crosst hij voor Telenet Fidea Lions.

Van der Haar analyseert concurrenten
De crosser van Giant-Alpecin zat zondagmiddag naar de cross te kijken, afwisselend met de F1-race in Abu Dhabi. Hij legt uit waarom Mathieu van der Poel de voorbije weken heerste in de cross. “Mathieu is een betere renner, veel completer. Technisch is hij bijvoorbeeld beter dan Wout (van Aert, red.). Die is op zijn beurt misschien sterker als het op absoluut vermogen aankomt. Maar dat kun je niet altijd kwijt in een cross. Zo simpel is het, eigenlijk. Dat neemt niet weg dat Wout natuurlijk een geweldige renner is. Op de zwaardere parcoursen kan het totaal anders zijn, dan kan het wel weer heel spannend zijn.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

HoofdIsVrij 27 november 2016 om 16:32

Heldere analyse. Hopelijk is hij op tijd fit voor de kampioenschappen.

Thijs E 27 november 2016 om 16:53

Wellicht is hij dan fit, maar goed lijkt me helaas een brug te ver.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair