Van der Haar: “Met een beetje geluk kan ik hier en daar op het podium staan”

zondag 11 november 2018 om 19:01
Van der Haar: “Met een beetje geluk kan ik hier en daar op het podium staan”

foto: Photopress.be

Een realistische Lars van der Haar hoopt in deze periode van het seizoen op enkele podiumplaatsen. De Woudenberger ziet met Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Wout van Aert drie renners boven hem uitsteken. “Die drie hebben een hoger niveau. Met een beetje geluk kan ik hier en daar op het podium staan, zoals gisteren. Toen zat ik er dicht bij”, vertelt hij na zijn vijfde plek in Gavere tegen WielerFlits.

“Ik had een slechte start en het duurde een ronde voor ik op gang kwam”, beschrijft de crosser van Telenet-Fidea zijn openingsfase van Gavere. “Vanaf de eerste ronde wist ik dat ik niet mee kon strijden voor de top drie. Ik zag dat de groep voor mij heel groot was en dat ik er snel naartoe reed. Ik hoopte nog op de vierde plek, maar Tom Pidcock versnelde op het juiste moment.”

‘Buiten de fouten om hadden de uitslagen overal wel beter gekund’
Ploeggenoot Quinten Hermans reed nog een halve ronde hard op kop om Van der Haar in goede positie af te zetten. “Toen moest ik overnemen en dat kostte mij mijn adem. Pidcock zat al een tijd in die groep en kon nog even doorstomen. Dat is heel knap wat hij hier deed”, wijst Van der Haar naar de jonge Brit die vierde werd. Aan zijn eigen vorm twijfelt de Nederlander niet. “Ik rijd al sinds het begin van het seizoen op een heel hoog niveau. Buiten de fouten om hadden de uitslagen overal wel beter gekund, maar ik ben tevreden over mijn vorm.”

De dominantie van Mathieu van der Poel verrast Van der Haar niet. “Ik schat hem hetzelfde als vorig jaar, sterk hè? En het jaar ervoor ook sterk. We kunnen er weinig aan doen. We trainen allemaal hard en we doen allemaal ons best, alleen hij is misschien het betere talent”, legt de veldrijder uit.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jean Dumas 12 november 2018 om 00:22

Zijn positie in het veld is eigenlijk ingenomen door Toon Aerts.

sooike 12 november 2018 om 09:28

Vreemd dat zo’n getalenteerd renner overal “sneuvelt” op de balken. Zelfs die van 23 centimeter hoog in Niel lijken nog te hoog voor hem. Erg jammer, want in iedere koers kost hem dat klasseringen. Hij traint volgens eigen zeggen twee keer een halfuur per week alleen op de balken, maar dan moet er toch iemand in zijn buurt zijn die hem leert ze “ongeschonden” te nemen!

Headlines

Materiaalzone

Populair