Van der Breggen: “We zijn op het NK aan elkaar gewaagd”

Van der Breggen: “We zijn op het NK aan elkaar gewaagd”

foto: Ezra Shaw/Getty Images

vrijdag 16 juni 2017 om 10:09

Anna van der Breggen doet komend weekend een gooi naar een nationale titel op het Nederlands kampioenschap in het Gelderse Montferland. In 2015 pakte de Europees én olympisch kampioene op de weg al een rood-wit-blauwe trui tijdens het tijdritkampioenschap in Emmen. “Ik verwacht dezelfde rensters als afgelopen jaren”, vertelt de Zwolse op de NK-site.

‘In Nederland moet je goed zijn om te winnen’
Volgens Van der Breggen is het geen uitgemaakte zaak dat er een sprinter met de titel naar huis toegaat volgend weekend. “Ik denk dat met name het wegparcours heel selectief gaat zijn. Er mogen zeker meer dan vijf rensters dromen van de titel, maar het rondje zal slopend worden naar het einde toe. Je moet hier echt over goede benen beschikken om te kunnen winnen. Want zelfs als het een sprint wordt, kan een pure sprintster zich nog niet rijk rekenen. De finishstraat loopt immers nog flink op”, vertelt de renster van Boels-Dolmans na een verkenning op het parcours.

Op de tijdrit verwacht Van der Breggen vooral tegenstand van titelverdedigster Annemiek van Vleuten en voormalig wereldkampioene Ellen van Dijk. “We zijn super aan elkaar gewaagd, maar we kunnen het parcours allemaal aan. De vorm van de dag zal beslissend zijn. Waar we staan weten we ook niet van elkaar, omdat we al sinds april geen tijdrit meer tegen elkaar gereden hebben. Maar een tijdrit moet je alleen doen, dus het hangt puur af van je eigen vorm. En die moet goed zijn wil je in Nederland kampioene worden op dit onderdeel.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sephiroth 16 juni 2017 om 10:52

Toch wel leuk als er zoveel gegadigden zijn voor de titel. Houd het een stuk spannender :)

0
Hoebele 16 juni 2017 om 13:23

Het is de afgelopen 10 jaar nooit een sprint geworden, ondanks diverse vlakke parcoursen. Koster, Brand, Slappendel, Van Vleuten, Vos, Gunnewijk kwamen allemaal solo of in een klein groepje aan. Voor Koster/WM3 is het te hopen dat ze kan profiteren van de strijd tussen Sunweb en Boels.

PS Leuk dat Ireen Wüst ook meedoet!

0
schipperaar 22 juni 2017 om 20:31

Benieuwd of Ireen potten kan breken, een schaatster in de top drie zoals vorig jaar.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone