Van der Breggen neemt deel aan Cyprus Cup
foto: Boels Dolmans
dinsdag 7 februari 2017 om 17:39

Van der Breggen neemt deel aan Cyprus Cup

Anna van der Breggen verlengt haar mountainbike-avontuur. Nadat ze eind januari de Costa Blanca Bike Race won, staat eind februari de Cyprus Sunshine Cup op het programma. Die wedstrijd kennen we nog van een jaar geleden, toen Mathieu van der Poel er bij de mannen een poging deed punten te sprokkelen voor de Olympische Spelen.

Van der Breggen volgt met haar deelname het voorbeeld van Marianne Vos. Zij nam in 2013 ook deel aan de Sunshine Cup, nadat ze zich een jaar eerder tot Olympische kampioene op de weg had gekroond. “We zijn erg blij om de olympisch kampioene op de weg te verwelkomen in Afxentia en we zijn erg benieuwd om te zien of ze net zo sterk is als Marianne destijds”, vertelt Mike Hadjioannou van Bikin’Cyprus. Vos wist vier jaar geleden te zegevieren.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2017 18:18
Leuke ontwikkeling dat (een deel van de) wielrenners/sters naar minder specialisatie lijkt te gaan, en niet de minste renners, zie ook Sagan en hopenlijk MvdP. Dat gaat in tegen de globale trend in eigenlijk alle andere sporten, waarbij steeds meer hyperspecialisten ontstaan, zie b.v. het schaatsen waar allrounders buiten NL zo goed als uitgestorven zijn.
7 februari 2017 22:05
Vandaag is de wielerploeg van Marianne Vos in Eindhoven voorgesteld. Niet een paar regels waard WF, of hadden jullie geen uitnodiging ?
8 februari 2017 05:08
was die serieus gisteren? oh dan had ik inderdaad ook wel wat erover willen horen :(

Maar ja leuk om te zien dat meerdere toppers zijstappen maken. Ik ben nog steeds fan van een groter concept van een wielerploeg waar deelname aan 3-5 disciplines een must is voor een algemeen klassement. (Mountainbike, 6-daagse, wegwedstrijd, veldrijden, downhill bijv als combi). Met aan het einde van het jaar een WK, en de Wereldkampioen moet over de meerdere disciplines winnaar zijn.
8 februari 2017 10:11
@sooike: wat breng je dat weer onnoemelijk positief sooike. Ga zo door!

Reacties zijn gesloten.