Van der Breggen na zege in Durango-Durango: “Maakten fout in eerste deel van de race”

woensdag 19 mei 2021 om 10:28
Van der Breggen na zege in Durango-Durango: “Maakten fout in eerste deel van de race”

foto: Cor Vos

Voor de tweede keer in haar carrière schreef Anna van der Breggen de Baskische eendagskoers Durango-Durango op haar naam. Na een drijfnatte wedstrijd wist ze haar vierde overwinning van het seizoen te pakken door Annemiek van Vleuten te verslaan in de eindsprint. “Ik ben blij dat ik de sprint kon winnen en weer een overwinning kon behalen.”

Voor sommigen leek de overwinning misschien een ABC’tje, maar dat was het allerminst. “Demi Vollering, Niamh Fisher-Black en ik hebben een fout gemaakt door in het eerste deel van de race in de verkeerde groep te zitten”, blikt de wereldkampioene op de site van Team SD Worx terug op de wedstrijd.

“Het is echt vanwege het harde werk van Karol-Ann Canuel en Elena Cecchni, en de Canyon-SRAM-meiden, dat we nog steeds konden vechten voor de overwinning. Ik ben blij dat ik de sprint kon winnen en weer een overwinning kon behalen.”

Van der Breggen is nog niet klaar in Spanje. Van 20 tot en met 23 mei staat er immers ook nog de Vuelta a Burgos op het programma. “Ik kijk erg uit naar Burgos, de volgende WorldTour-race van dit seizoen. Maar eerst hoop ik na al die regenachtige dagen op een aantal zonnige dagen in Spanje.”


Van Vleuten: “Winnen was niet het belangrijkste doel”

Net als in de Grote Prijs van Eibar was Annemiek van Vleuten in de straten van Durango niet opgewassen tegen Van der Breggen. De Movistar-renster kon leven met haar tweede plaats: “Natuurlijk is het altijd wat teleurstellend om tweede te worden als je zo dichtbij de overwinning komt, maar winnen was niet het belangrijkste doel.”

“We hebben het denk ik mooi gespeeld met de ploeg, met Jelena Erić en Alba Teruel die in de ontsnapping zaten. We hebben gekoerst zoals we wilden. Ik kon Anna bergop volgen en ondanks dat ik niet heb kunnen winnen is het gevoel goed. In Burgos gaan we  er weer volle bak voor.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jean Dumas 19 mei 2021 om 10:49

Maak eens een foutje.

Fast Freddy 19 mei 2021 om 10:56

De dames rijgen de zeges wel weer aaneen zeg.

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 11:09

Edit redactie: bedankt, aangepast

chasse patat 19 mei 2021 om 11:58

Anna blijft kritisch ondanks dat dit haar laatste jaar is en ze gerust lekker mag genieten van de koers. Eigenlijk is ze veel te goed om nu al te stoppen. Dat is dan in ieder geval een stukje reflectie geweest waarin ze (hopelijk) wel haar gevoel heeft mee afgewogen. Na de OS zal de biologische klok ook wel gaan tikken denk ik.

Cayolle 19 mei 2021 om 12:36

“Eigenlijk is ze veel te goed om nu al te stoppen.” Ja dat houdt mij ook bezig, maar ben dan ook een grote fan. Vanzelfsprekend moet ze gewoon doen wat ze zelf wil doen, maar blijf het wel jammer vinden dat ze stopt .. Hopelijk mag dat ook .. ;-)

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 12:54

Volkomen logisch dat ze er mee kapt en mooi op tijd nog een gezinsleven start. Is gewoon iemand zonder keuzestress die relativeren kan. Wij zijn maar consumenten, zij is haarzelf.

Cayolle 19 mei 2021 om 14:42

@Romans: 100% eens, hoor. En ze moet zich vooral niets van onze mening aantrekken. Maar voor het wielrennen vind ik het toch jammer.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone