Van den Broeck: “We gaan een andere Jurgen zien”

Van den Broeck: “We gaan een andere Jurgen zien”

foto: Tim De Waele

maandag 15 februari 2016 om 13:20

Jurgen Van den Broeck maakt tijdens de Tour of Oman voor het eerst zijn opwachting in het shirt van Katusha. De Belg vond de voorbije winter het plezier in het fietsen terug: “Soms dacht ik vorig jaar echt: ‘waarom nog?’. Ik kon niet meer door die grens gaan en dat is nu voorbij.”

Vertrouwen van de ploegleiding
“Ik kan me opnieuw pijn doen op training, het voorbije jaar had ik daar gewoon geen zin meer in”, vertelt Van den Broeck aan Belga. “Ik voel me bevrijd nu ik niet meer voor een Belgische ploeg koers. Katusha heeft bovendien vertrouwen in me: dit wordt je beste jaar ooit. Je gaat koersen winnen, je kan het nogvertellen ze me. Dat is fijn om horen. Ik voel dat het werkt en ik denk en hoop dat we een andere Jurgen Van den Broeck gaan zien in koers. Ik voel ook dat ik weer goed bergop rijd, beter dan vorig jaar. De laatste twee jaar was het krampachtig, het gevoel is nu beter. Ik rijd soepeler omhoog op training en hoop dat we dat ook gaan zien in wedstrijd.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

zoetepap 16 februari 2016 om 09:02

Nee ik geloof ook totaal niet dat er nog iets uitkomt. Vorig jaar enkele kleine uitschieters maar hij heeft niet het karakter of kop om nu nog te verbeteren. Maar hij mag mij positief verrassen.

Jungle Man 16 februari 2016 om 13:06

Il hoop dat ie terugkomt op zijn oude niveau. Voorheen was ie net ietsje beter dan gesink, maar om eerlijk te zijn heb ik zo mijn twijfels obv wat hij de afgelopen jaren heeft laten zien. Geen enkele uitschieter waargenomen van hem.

Headlines

Materiaalzone

Populair