Van den Berg wint Carpathian Couriers Race, Aniolkowski pakt slotrit

zondag 5 mei 2019 om 17:31
Van den Berg wint Carpathian Couriers Race, Aniolkowski pakt slotrit

foto: Metec-TKH

Het is feest bij Metec-TKH! De Nederlandse ploeg zag eerder al Dylan Bouwmans zegevieren in de Ton Dolmans Trofee, maar nu heeft de formatie ook de Carpathian Couriers Race gewonnen. De 19-jarige Marijn van den Berg wist namelijk stand te houden in de lastige slotetappe naar Papa. De ritzege ging naar de Pool Stanisław Aniołkowski.

De slotrit voerde het peloton over een afstand van 150 kilometer van Veszprem naar Papa. Het werd een lastig slotakkoord van deze Carpathian Couriers Race, aangezien de weersomstandigheden slecht waren. Verschillende renners gaven dan ook op.

Van den Berg echter niet: de jonge Nederlander trotseerde de regen, op weg naar de eindzege. Voor de piepjonge coureur is het zijn eerste zege in een meerdaagse rittenkoers. Vorig jaar won hij al wel de slotetappe van Olympia’s Tour.

De ritzege ging niet naar Van den Berg, maar wel naar de Pool Aniołkowski. De 22-jarige coureur van de opleidingsploeg van CCC won eerder al de derde etappe naar Jablonk. Hij versloeg de Italiaan Nicola Venchiarutti en de Sloveen Jaka Primožič.

Dit artikel delen:

3 Reacties

platteprijs 5 mei 2019 om 19:19

@ redactie, hebben jullie ook info over de nr.3 Meindert Weulink?

0
Chasse_patate 5 mei 2019 om 21:00

Heel veel renners zonder ploeg naam. Waar rijden die voor?

0
storm-biker 6 mei 2019 om 19:46

Clubploegen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone