Kim Van De Steene, Zonhoven, Reinier Honig, Ronde van Midden-Nederland

zaterdag 15 december 2018 om 20:20
Kim Van De Steene, Zonhoven, Reinier Honig, Ronde van Midden-Nederland

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Kim Van De Steene, Zonhoven, Reinier Honig en de Ronde van Midden-Nederland.

Kim Van De Steene langs de kant door oververmoeidheid

Kim Van de Steene moet vandaag de Scheldecross in Antwerpen aan zich voorbij laten gaan. De Belgische veldrijdster kampt namelijk met oververmoeidheid, meldt haar ploeg Tarteletto-Isorex.”Haar vermoeidheid blijft te lang in het lichaam aanwezig, waardoor ze een bezoek bracht aan de dokter”, zegt haar ploegleider Peter Bauwens. Op doktersadvies blijft Van de Steene aan de kant tot ze weer volledig hersteld is.


Eli Iserbyt en Thijs Aerts melden zich af voor Zonhoven

Twee profs minder in Zonhoven morgen. Zowel Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) als Thijs Aerts (Telenet-Fidea) passen. Iserbyt voelde zich vandaag wat ziek, Aerts heeft nood aan extra rust. 

De twee maakten ook in Antwerpen geen al te beste beurt. Aerts eindigde op de 18e plaats, terwijl Iserbyt door de 80%-regel uit koers werd gehaald.


Reinier Honig onttroont Nick van der Lijke op NK derny

Reinier Honig is de nieuwe Nederlands kampioen op de derny geworden. De ex-profwielrenner onttroonde op de wielerbaan in Alkmaar Nick van der Lijke, die ook Europees kampioen is, als Nederlands kampioen. Bij de vrouwen was het Tessa Dijksman die Marit Raaijmakers van de troon stootte. Raaijmakers kon er zelf door een sleutelbeenblessure niet bij zijn om haar titel te verdedigen.


Ronde van Midden-Nederland verdwijnt in 2019 van de kalender

De Ronde van Midden-Nederland zal in 2019 niet plaatsvinden. De wedstrijd had dit jaar nog een 1.2-status op de UCI-kalender en maakte onderdeel uit de van de Holland Cup. Reden van het stoppen is het afhaken van Business Park Papendorp als hoofdsponsor. Door het halen van de Vuelta 2020 naar de Domstad is het niet mogelijk om een vervangende sponsor te vinden. “Tussen het geweld van alle toppers, het grote geld, is het lastig om onze funding voor elkaar te krijgen”, vertelt Jasper den Hartog, organisator van de Ronde van Midden-Nederland, teleurgesteld aan RTV Utrecht.

In 2020 hoopt de wedstrijd ‘gewoon’ weer doorgang te vinden. “De Vuelta komt in dezelfde periode (eind augustus, red.) als wij in 2020 er zitten. Wij gaan kijken naar het voorjaar op de UCI-kalender. We zoeken de samenwerking met andere koersen, zodat we een koersweekend kunnen maken. Bijvoorbeeld samen met de Arno Wallaard Memorial in april zou een mooie combinatie zijn”, eindigt Den Hartog hoopvol.

Dit artikel delen:

8 Reacties

EddyB1958 15 december 2018 om 09:22

Nummers 2 en 3 afwezig, dat doet de spankracht geen goed. Nu ja vorig jaar was het Cant, die door ziekte uitgeschakeld werd.

0
titanio82 15 december 2018 om 10:42

Dan kijk je toch naar het hele contigent Dutch Power Ladies onder aanvoering rising star Denise Betsema.

0
EddyB1958 15 december 2018 om 12:49

Zeg het maar in het Nederlands hoor. Voor de dagoverwinningen in de volgende DVV crossen komen er wel enkele Nederlandse dames in aanmerking, maar voor het eindklassement is de achterstand van de eerste Nederlandse Annemarie Worst al 4:43. Mathieu van der Poel zal waarschijnlijk nog wel met de Trofee wegrijden. Maar bij de dames is de kans op Nederlandse winst na de slot cross heel klein.

0
Brabander 15 december 2018 om 13:19

IJs en weder dienende wordt ‘de DVV’ voor Cant inderdaad. Jammer genoeg hebben weinigen zich op dit klassement toegespitst. Nu Van Loy en Van Der Steene wegvallen is de spanning er wel uit.
Kim Van Der Steene had wel een wonderperiode trouwens. Zeer kort, maar wel krachtig

0
EddyB1958 15 december 2018 om 13:45

Geen Worst en geen Arzuffi, spijtig.

0
Verweggistan 15 december 2018 om 20:56

Zo zonde; wel een Vuelta start, geen .2 races. Alsof al die Nederlandse profs die nu zo’n succes hebben zomaar uit het niets komen.

0
rvmnantonvg 16 december 2018 om 11:31

Onder het allerhoogste niveau zal het steeds moeilijker worden, steeds meer eisen aan organisatie (veiligheid etc) en steeds minder sponsoren. Alleen een aar grote evenementen krijgen voldoende sponsoren bijeen, maar daaronder zakt het in. Zonder een weldoener is het organiseren van een .2 wedstrijd vrijwel onmogelijk, want sponsoren zien het belang en de meerwaarde voor hun bedrijf/organisatie niet. In het buienland bv Frankrijk zie je ook dat de meeste wedstrijden door de “region” worden gesponsord. Heel jammer want de regio Utrecht/Utrechtste Heuvelrug is een klassieker waardig.

0
Chekie 16 december 2018 om 11:39

Vuelta in 2020 dus geen nieuwe sponsors. Volgend jaar is het 2019 hoor. Die wedstrijd is al jaren finacieel op het randje. Omzwervingen met start en finish. Hou gewoon een nationale wedstrijd wil niet altijd het hoogste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone