Van Baarle rijdt NK in Ede: “Wil graag nog eens Nederlands kampioen op de weg worden”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2019 om 10:01

Van Baarle rijdt NK in Ede: “Wil graag nog eens Nederlands kampioen op de weg worden”

Hoewel het NK Wielrennen dit jaar op de nodige afmeldingen kan rekenen, is Dylan van Baarle wel van de partij. De renner van Team Ineos is van plan om zowel de tijdrit als de wegrit te rijden. “Elk NK dat je missen moet, is een kans minder om dat doel nog eens te realiseren. Vooralsnog heb ik dan ook beide kampioenschappen op mijn agenda staan”, vertelt hij op de site van de organisatie.

De 27-jarige Nederlander – die voor zijn verhuizing naar Monaco enkele jaren in het nabij gelegen Veenendaal woonde – hoopt zijn nationale titel tegen de klok te prolongeren, maar heeft ook zijn zinnen gezet op de wegrit. “Ik wil graag nog eens Nederlands kampioen worden op de weg. Voor een Nederlandse prof is dat toch een wedstrijd die je nog eens wilt winnen”, aldus Van Baarle “Elk kampioenschap dat je moet missen, is een kans minder om dat doel te realiseren. Het zal zeker niet gemakkelijk worden tegen de grotere blokken van Jumbo-Visma, Team Sunweb en Roompot-Charles om te winnen, maar als je simpelweg de beste bent die dag, is die kans er altijd.”

Van Baarle was de afgelopen weken met de beoogde Tourselectie van Team Ineos op hoogtestage op Tenerife en de Franse Alpen. Hij hoopt dit jaar in een dienende rol de Britse formatie te mogen vertegenwoordigen in de Tour. Het NK Tijdrijden staat op de kalender op woensdag 26 juni. Op zondag 30 juni volgt de nationale titelstrijd op de weg.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2019 10:04
Hij zou een waardige drager zijn van de Nederlandse driekleur. Ook lekker opvallend in de Ineostrein.
    5 juni 2019 10:06
    Het ligt er maar net aan hoe die trui er dan uit komt te zien, Sinkeldam was ook niet opvallend bij Sunweb tot hij de overstap maakte naar FDJ
    5 juni 2019 16:52
    Sinkeldam werd nog minder opvallend bij FdJ
5 juni 2019 10:13
In mei ging hij nog alleen het NK tijdrijden rijden?
"“Bij onze ploeg hebben ze liever dat de coureurs die naar Frankrijk gaan, uit voorzorg de nationale kampioenschappen overslaan”, voegt Van Baarle daar aan toe. De renner van het Britse Ineos zal zijn Nederlandse tijdrittitel wel verdedigen."
Of betekent dit dan dat hij niet naar de Tour gaat?
    5 juni 2019 11:36
    Dat dacht ik inderdaad ook meteen. Het woordje "vooralsnog" kan natuurlijk ook betekenen dat hij graag wil , maar nog toestemming moet krijgen van Ineos.
    5 juni 2019 11:59
    Inderdaad verandering in standpunt. Mooi dat ie deelneemt.
    Daarna in rood-wit-blauw knechten voor de gele trui, net als Johan voor Joop in 1980? ;)
5 juni 2019 16:52
Benieuwd wat het met zijn Tour-kansen doet
5 juni 2019 17:05
Sjonge iemand met interesse in de Nederlandse titel

Reacties zijn gesloten.