Van Baarle moet seizoen beëindigen en mist WK tijdrijden

Van Baarle moet seizoen beëindigen en mist WK tijdrijden

foto: Sirotti (archief)

woensdag 12 september 2018 om 21:51

Dylan van Baarle moet noodgedwongen een punt achter zijn seizoen zetten. De renner van Sky blijkt een breuk in zijn bekken opgelopen te hebben bij een bizarre valpartij na afloop van de twaalfde etappe. De Nederlands kampioen tijdrijden mist daardoor het WK in die discipline.

De valpartij van Van Baarle werd veroorzaakt door een onoplettende official, die na de finish de (smalle) weg overstak. Daarbij viel de in Veenendaal wonende renner had op de grond na de botsing. Van Baarle reed de dertiende etappe nog uit, maar stond de dag erna niet meer aan het vertrek. Uit diverse scans is gebleken dat hij zijn bekken gebroken heeft. Dat betekent einde seizoen.

“Het is natuurlijk niet de manier waarop ik dit seizoen wilde afsluiten, maar ik probeer positief te blijven en vooruit te kijken. Mijn focus gaat op volgend seizoen en hopelijk ben ik snel verlost van de pijn en de blessure, zodat ik mij kan voorbereiden”, laat Van Baarle weten op de ploegsite.

Dokter Neil Heron legt uit dat de Nederlandse hardrijder twee scans heeft ondergaan. “Die bevestigden een breuk aan de rechterzijde van zijn bekken, boven het heupgewricht. Dit vergt een periode van volledige rust de komende weken. Daarna zullen we beginnen met het opbouwen van kracht in het been, en daarna kan hij weer beginnen met fietsen.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Flowik 12 september 2018 om 21:59

En hier hebben we een renner die door een bepaald individueel die totaal geen inschattingsvermogen heeft zijn seizoen moet beëindigen. Schande!
Ze moeten eens beter op gaan letten na de finish, dit mag/kan niet meer gebeuren.

fietsvriend 12 september 2018 om 22:02

Goed punt

Tuubke 12 september 2018 om 22:06

Zou zo’n renner (of zijn werkgever) nou schadevergoeding krijgen van de organisatie voor zo’n akkefietje? Dat zou toch wel moeten, vind ik.
Iets anders: wie gaat Van Baarle vervangen? Jos van Emden?

horsm 13 september 2018 om 07:05

Van Emden zou toch sowieso gaan omdat NL met drie mag starten.

Ik zou dan voor Kelderman gaan.

hartstikkebedankt 13 september 2018 om 08:05

Kruijswijk?

Tuubke 13 september 2018 om 09:00

@horsm Nee, Dumoulin, Kelderman en Van Baarle waren geselecteerd voor de tijdrit. Maar intussen is bekend dat Van Emden inderdaad de vervanger wordt.

Petra Vegt 12 september 2018 om 22:16

De stemming in huize Van Baarle – Mackaij zal niet al te best zijn met hij een bekkenbreuk en zij een gebroken kaak. Bizar. Ben trouwens benieuwd of Sky, net als Bahrain na de val van Nibali, overweegt om de ASO aan te klagen.

AWestie 13 september 2018 om 07:06

Dat bedacht ik ook al, lekker samen in de lappenmand.

Romāns Vainšteins 12 september 2018 om 22:38

Dat aanklagen ben ik niet voor. Mocht er zwaar betaald moeten worden schept dat een precedent waardoor er heel wat koersen niet meer georganiseerd zullen worden. Tevens zou het de deur wellicht openen naar elkaar aanklagende teams wanneer renner van ploeg A met onnozel overschoenen uittrekken renner B (of zelfs c-Z) onderuit werkt.

sooike 12 september 2018 om 23:01

Ja, er is geen enkel verschil tussen een overstekende offical of het wild aantrekken van je overschoen !

willempie72 12 september 2018 om 22:56

Bij de jeugd leerde je altijd dat vallen je eigen verantwoordelijkheid was en je anders niet mee moet doen. Wees altijd overal op voorbereid en ook als is het de fout van een ander je zit zelf met de pijn en de brokken aan de fiets. Protect yourself at all times. Gaat niet altijd goed maar dan had je moeten gaan dammen.

Ik zie het ook in het verkeer. Let op je zelf…altijd.

Maar het blijft klote. Foutjes horen er bij. Leer er mee leven.

Mwielerfan 12 september 2018 om 23:22

Leuk dat je dat leerde maar tegenwoordig denkt men iets anders over verantwoordelijkheid. En terecht. Dat gaat gelukkig een keer in het wielrennen doorkomen maar zo te zien duurt dat nog even.

Covadonga 12 september 2018 om 23:00

Kruijswijk lijkt me een goede vervanger.

Secondant 13 september 2018 om 04:53

Wat een onzin over die claims. Een ploeg (en dus een renner) heeft gewoon een verzekering. Die verzekering dekt de ziektekosten en voor zover mogelijk een gemis aan inkomsten.

Het is vervolgens aan de verzekering om de eventuele kosten te achterhalen op de organisatie.

Vergelijk het met een situatie waarin je aangereden wordt door een automobilist die niet zat op te letten. Op dat moment schakel jij de verzekering in en die handelt alles netjes voor je af. Onzin om dan die automobilist nog voor een groot bedrag aan te klagen, nietwaar?

josi 13 september 2018 om 08:17

Ik zou voor Poels gaan als vervanger, als die wil. Kruijswijk zal na de Vuelta niet echt okselfris meer zijn en Kelderman laat zien nog niet echt op niveau te zijn. Poels was prima in orde in de Tour of Britain en won eerder dit jaar de tijdrit in Parijs-Nice. Op dat lastige WK-parkoers moet hij goed uit de voeten kunnen.

Fernandi 13 september 2018 om 09:33

Altijd maar weer afwachten in hoeverre een renner na een bekken breuk terug op zijn oude niveau komt.
Zou wel heel droevig zijn als dit voor Dylan niet het geval zou zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair