Van Avermaet ziet weinig kans op eindoverwinning Oman
Van Avermaet troefde Haas af als leider - foto: Tour of Oman
donderdag 15 februari 2018 om 16:05

Van Avermaet ziet weinig kans op eindoverwinning Oman

Greg Van Avermaet zette donderdagmiddag met relatief gemak de derde etappe in de Tour of Oman 2018 naar zijn hand. De eindzege in de Aziatische rittenkoers ziet hij echter als een vrijwel onmogelijke opgave, vertelt hij aan Sporza: “Maar het is leuk om het seizoen te starten met een eerste overwinning. Hopelijk zullen er nog een paar volgen.”

De Belg van BMC was heel blij met het werk van zijn ploeggenoten. “Ze hebben me in een perfecte positie naar de voet van de klim gebracht. Alberto Bettiol heeft daarna het eerste deel van de klim op kop gereden. Daarna was het voor mij wachten tot het juiste moment, om vervolgens heel hard aan te gaan zetten. Toen was het hopen dat niemand kon volgen en dat was het geval vandaag.”

Vrijdag wacht er mogelijk opnieuw een kans voor de olympisch kampioen om toe te slaan. Aan de eindzege denkt hij niet. “Het klassement is net iets te moeilijk voor mij. Green Mountain is een echte berg, meer voor klimmers. Ik ben vooral blij dat ik een rit heb kunnen winnen. We zien wel wat de volgende dagen brengen.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2018 16:34
Benieuwd hoe de VA-haters dit interview weer zullen aanwenden om Greg te bashen :P *neemt zak popcorn*
15 februari 2018 16:52
Altijd die valse bescheidenheid van Greg. Zeg nou eens waar het op staat.
15 februari 2018 16:56
Ik ben eens in de archieven gedoken, en wat blijkt, GVA werd in 2011 6de op de Green Mountain op 1 minuut van Gesink. Als hij morgen nog wat boni's kan pakken en hij gaat er vol voor zaterdag, dan acht ik eindwinst niet onmogelijk.
15 februari 2018 17:01
Van Avermaet gaat dit jaar de overwinningen aaneenrijgen. Ik heb het gevoel datti beter gaat zijn dan ooit.

Edit redactie: Insinueren is niet nodig hier. Daarvoor is een speciaal topic geopend op het forum.
15 februari 2018 18:38
Ik ben blijkbaar de enige van de Greg van Avermaet fanclub hier, omdat ik vind dat hij de enige coureur is die een beetje in de buurt komt bij de macht die Boonen had.

Ik verwacht hem eigenlijk niet als eerste na de rit over Green Mountain.
15 februari 2018 18:46
Nah Fabian ik doe met je mee hoor ;-)

Den Greg maakt idd weinig kans, maar ach ... hij flikte t eerder toen ie nagenoeg geen kans maakte en andere, gelijkwaardige renners zelfs niet startten 'bij gebrek aan kans' ... we gaan t dus zien :-)
15 februari 2018 19:52
Ik ben zeker geen fan van GvA - vind m ook niet sympathiek - maar het lijkt me moeilijk te ontkennen dat hij een grote klasbak is. En ik vrees dat ie in vorm is.
15 februari 2018 19:55
Mooi en krachtig eindshot.
Aanvallende renner zonder dikke nek. Top !
15 februari 2018 20:33
Quote:
Ik ben blijkbaar de enige van de Greg van Avermaet fanclub hier, omdat ik vind dat hij de enige coureur is die een beetje in de buurt komt bij de macht die Boonen had.


En dit komt serieus van iemand die "Fabian" heet? Haha, volgens mij vergeet je iemand... En Sagan heeft hier ook nog wel iets over te zeggen.
15 februari 2018 20:59
Sagan heeft schrik om een 3de keer op zijn tomaat te krijgen in de omloop
15 februari 2018 22:02
@ Domestique Hahahahaha tis idd weer "zak met popcorn"-time !!! XD Haters gonna hate, zeg ik altijd
15 februari 2018 22:44
@Lynda Hoewel ik Cancellara ontzettend waardeer vanwege zijn ruwe kracht, moest hij het toch afleggen tegen alleskunner Boonen, qua prestaties en qua personaliteit.

Sagan steekt schril af tegen beide, hoewel je hem er bijna niet afkrijgt is het toch een verdedigend rijdende wieltjesbijter en onprettige persoonlijkheid zowel in als buiten de koers. Het is altijd smullen wanneer hij verrast wordt door de aanvallende rijstijl van GvA en dan alles en iedereen achteraf de schuld geeft.
15 februari 2018 22:51
@Fabian. Hoewel ik het met je eens ben dat Sagan zijn gespeeld nonchalante houding een beetje vermoeiend wordt, vind ik het als renner wel een absolute klasbak. Voor mij wél een renner van het niveau Boonen/Cancellara. Die laatste vind ik trouwens (vooralsnog) de meest indrukwekkende van de 3. Nooit iemand zó zien imponeren in de kasseiklassiekers. Boonen vind ik trouwens ook een absolute topper, waar soms wat smalend over wordt gedaan omdat hij in de laatste jaren van zijn carrière veel problemen heeft gekend en zijn topniveau niet meer heeft gehaald. Sagan is op zijn beurt nog jong en gun ik wel nog een aantal monumenten.
15 februari 2018 22:53
Toonaangevende coureur, verder saai figuur.
15 februari 2018 22:58
@Domestique, Sagan kan bij lange na niet tippen aan de imposante erelijsten van Cancellara en Boonen. Toegegeven, hij heeft 3 wks en een aantal groene truien, maar die zijn allemaal stuk voor stuk behaald door wieltjesplakken en een goed eindschot hebben en komen absoluut niet in de buurt van Boonens overwinning van Parijs-Roubaix in 2012 waar hij een solo van 53 kilometer glansrijk afrondde, om maar iets te noemen.

Sagan is nog jong, maar de glans van Toms of Fabians carriere is onhaalbaar.
16 februari 2018 00:48
@fabian.
Onhaalbaar? Dat is wat vroeg om te stellen. Sagan heeft nog jaren om het tegendeel te bewijzen en ik zie het hem wel doen.
16 februari 2018 01:01
Ja Fabian, weet je nog dat Sagan de Ronde van Vlaanderen won, door alleen maar in het wiel te blijven plakken van Greg en hem op het eind net te verslaan met een goed eindschot?
16 februari 2018 08:11
Fabian is trolling right?

Sagan zou juist veel meer winnen als hij gewoon zou wieltjes plakken... die man zijn manier van rijden is een zege voor de sport en hij mag zeker in het rijtje boonen-cancellara staan, al blijft zijn palmares inderdaad behoorlijk achter (wat ook te maken heeft met de ploegen waar hij voor kiest te rijden...)
16 februari 2018 08:15
Meningen over wielrenners zijn sowieso subjectief!
16 februari 2018 08:35
Dat wk in richmond won sagan juist met een aanval die zo sterk was dat gva er nooit bijkwam. Dat hij met een parcours en koersverloop in qatar en bergen niet aanviel kun je hem moeilijk verwijten. Hij heeft op wk ook zga geen ploeg dus kan niet zoals gva de koers hard maken door keukeleire of vanmarcke vooruit te sturen.
16 februari 2018 09:16
Aha, De Boonen vs Sagan discussie. Was ook alweer een tijd geleden.

Het zijn sowieso coureurs uit een andere generatie. Dat maakt het al moeilijk om iets zinnigs te zeggen. Daarnaast zijn het compleet andere types wat het helemaal nutteloos maakt om ze te vergelijken.
16 februari 2018 10:22
@Mwielerfan, niet helemaal waar... den Greg had een nare plak Noor (EBH) in zijn wiel en reed daarom terecht niet meer door. Sagan stierf die laatste km 1.000 doden en heeft vooral gewonnen door datgene dat wielrennen m.i. zo ontzettend mooi maakt (en met soms teleurstellende resultaten tot gevolg) :-)

Ps met de klassiekers voor de deur is het wel tijd voor wat olie op het Sagan-GvA vuurtje... haha @WF is daar een aparte discussie voor?
16 februari 2018 10:48
Dus Greg bibbert dermate voor plaknoren dat het het op zijn trillende beespiertjes slaat ?
16 februari 2018 14:39
@greg
Bleek nog een lage Noor ook, met een hoge was ie gewoon wereldkampioen temidden van al die doden.

Reacties zijn gesloten.