Van Avermaet en Van Aert voeren Belgische EK-selectie aan

Door , dinsdag 17 juli 2018 om 15:53
Van Avermaet en Van Aert voeren Belgische EK-selectie aan

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet zal op zondag 12 augustus toch aan de start staan van het EK wielrennen in het Schotse Glasgow. Dit blijkt uit de definitieve selectie van bondscoach Kevin De Weert. BMC – de werkgever van de klassiekerspecialist – liet eerder nog weten zijn renners niet te zullen afstaan aan de nationale bonden. Naast Van Avermaet zal ook Wout van Aert zijn opwachting maken, waardoor we ons kunnen opmaken voor een duel met Mathieu van der Poel.

Van Avermaet liet eerder weten zich niet te kunnen vinden in het beleid van zijn ploeg. “Eigenlijk wil ik het EK graag rijden. Vorig jaar was ik niet geïnteresseerd omdat het parcours niks voor mij was, maar deze keer is het echt mijn ding. Ik geloof dat de combinatie mogelijk is. De waarheid is dat ik de situatie nog niet goed heb doorgepraat met de ploeg. Ik denk dat ze wel naar mij zullen luisteren als het zover is.”

En geluisterd heeft BMC, want de Olympisch kampioen zal de achtkoppige selectie aanvoeren. Naast Van Avermaet zal ook Wout van Aert zijn opwachting maken. Dit betekent dat hij de degens zal kruisen met zijn grote rivaal Mathieu van der Poel. Twee weken geleden maakte de KNWU bekend dat het 23-jarige paradepaardje op het EK zowel actief zal zijn op de mountainbike als op de wegfiets.

Naast Van Avermaet en Van Aert kan bondscoach De Weert ook rekenen op de aanwezigheid van Jasper Stuyven, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Xandro Meurisse, Dimitry Claeys en Dries Van Gestel. Jasper De Buyst en Aimé De Gendt zijn aangewezen als reserves.

Victor Campenaerts en Yves Lampaert mogen de Belgische eer hooghouden in de individuele tijdrit, die op woensdag 8 augustus op het programma staat.

Selectie flag-be België voor EK wielrennen in flag-gb Glasgow 

Tijdrit 8-08
Victor Campenaerts
Yves Lampaert

Wegrit 12-08
Greg Van Avermaet
Wout van Aert
Dimitry Claeys
Xandro Meurisse
Jasper Stuyven
Tosh Van der Sande
Dries Van Gestel
Jelle Wallays

Dit artikel delen:

9 Reacties

Samlambeej 17 juli 2018 om 16:36

Tsjakaaa, Greg doet mee! Met een goeie Tosh en Speedy Wally kom je ook heel ver. Woutje en Stuyven in een vrije rol. De rest mag proefen van het niveau en een eventuele ontsnapping.

WernerFranke 17 juli 2018 om 16:41

“proeven van het niveau”: die jongens hebben al een aantal WT-klassiekers -en rittenkoersen gereden en die zullen wellicht van een hoger niveau met een sterkere startlijst zijn dan dit EK.

allieballie 17 juli 2018 om 17:32

Even eruit onderhandeld bij CCC?

john 17 juli 2018 om 17:57

Dit heeft niks met dit artikel te maken, maar hoeveel maandagen moeten we nog wachten op het nieuws waar W van Aert gaat rijden

HennieK 17 juli 2018 om 18:43

Hmmm, Van Aert en Van der Poel onder de topfavorieten?

Samlambeej 17 juli 2018 om 18:55

@WernerFranke
Qua bezetting ja, maar hun rol in de equipe van Van Avermaet en dit EK zal toch meer eisen dan hun gewoonlijke inbreng.

Baik-Baik 17 juli 2018 om 19:44

Dries van Gestel? Ben ik een slechte wielerfan als ik daar nog nooit van gehoord heb?

Emergo 17 juli 2018 om 19:47

Maandag 23 juli wordt volgens Wuyts bekendgemaakt waar van Aert naar toegaat.

Etika 17 juli 2018 om 20:03

@BB – Dries Van Gestel deed bij mij een klein belletje rinkelen. Oscar Riesebeek daarentegen … (komt waarschijnlijk omdat ik Vlaming ben).

Headlines

Materiaalzone

Populair