Van Avermaet en Naesen krijgen nieuwe kans in Dwars door Vlaanderen

maandag 29 maart 2021 om 18:38
Van Avermaet en Naesen krijgen nieuwe kans in Dwars door Vlaanderen

Oliver Naesen - foto: Glenn Coessens

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen staan woensdag namens AG2R Citroën aan de start van Dwars door Vlaanderen. Het was nog lang onzeker of Naesen wel mocht starten, omdat de ploeg liever voorzichtig wilde zijn in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.

“Ik heb het gevraagd, maar veel enthousiasme was er niet”, vertelde Naesen ons na afloop van Gent-Wevelgem, waarin hij als zestiende over de finish kwam. Van Avermaet werd er twaalfde. “De schrik om te vallen of ziek te worden, zit er wel in. Maar er zijn al zo weinig koersen. Ik hoop dat ik toch van start kan.”

Zondagavond gaf AG2R Citroën al aan dat beide Vlaamse kopmannen woensdag starten in Roeselare. Nu is ook de omkadering compleet. Met Lawrence Naesen en Stan Dewulf staan vier Belgen aan de start. Julien Duval, Anthony Jullien en Michael Schär maken de selectie compleet.

Selectie AG2R Citroën voor Dwars door Vlaanderen 2021 (31 maart)
flag-be Stan Dewulf
flag-fr Julien Duval
flag-fr Anthony Jullien
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Oliver Naesen
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet

Dit artikel delen:

24 Reacties

Barry Batsbak 29 maart 2021 om 19:09

Zo is dat. Lekker fietsen, een week niet gekleefd is een week niet geleefd.

harryjohan71 29 maart 2021 om 19:28

Zijn teamgenoten die hun plaatsje moeten inleveren zullen hier niet blij mee zijn. Die wordt nu een leuke wedstrijd door de neus geboord.

Veloburto 29 maart 2021 om 19:51

Ik denk dat ze saampjes weer top15 gaan rijden!

Verweggistan 29 maart 2021 om 20:52

Van Avermaet en Schart vs de Naesen broertjes.

Derierre de la course 29 maart 2021 om 21:25

Ik heb het gevoel dat die 2 elkaar niet lekker aanvullen. Of het komt er gewoon niet uit deze wedstrijden. Ze lijken beide hetzelfde kunstje te willen doen. Niet echt complementair terwijl dat volgens mij wel het plan was. Jammer.

MME 29 maart 2021 om 21:40

Zijn Van Avermaet en Naesen niet trainingsmaatjes van elkaar? Raar dat ze dan elkaar niks gunnen

Groetjesaandevoetjes 29 maart 2021 om 22:07

Beide hebben het idee net iets beter te zijn dan de ander wat dus uiteindelijk niks oplevert. Hopelijk verandert dat nog dit seizoen.

Verweggistan 29 maart 2021 om 22:08

Ja. Misschien dat ze juist daarom geen harde beslissing kunnen/willen nemen voor wie ze gaan rijden.

Romāns Vainšteins 29 maart 2021 om 22:32

Nou, op ons forum weten we het anders ook niet te beantwoorden. Nou, wie uitspelen en hoe? Nou? Ik vind het giswerk ook.

Veloburto 29 maart 2021 om 22:53

Naesen in dienst van GVA zou ik zeggen

Noordbiker 30 maart 2021 om 09:26

Snap het niet hoor. Als ze echt maatjes zijn, zou je toch zeggen, vandaag rij ik voor jou, volgende andersom, mits zich 1 van de 2 niet top voelt, dan draaien we het om. Dan ben je echt maatjes en wil je elkaar de winst gunnen.

Baukema Tomoulin 30 maart 2021 om 09:39

Zo zouden prima zoals DQS kunnen rijden. Iemand van ver zoals Asgreen (Naesen) en iemand in het wiel bij de toppers (GVA). Beide in het wiel werkt niet in ieder geval.

Gitan 29 maart 2021 om 21:59

Janken over GVA en Naesen duidelijk de trend van dit voorjaar. #witteslepers #lafjes #hetwarentochvrienden #waaromrijdenzenietalswoutenmatje

Wheely 29 maart 2021 om 22:13

#witteslepersmeteenbruinebroek #waaromnogdiegoudenhelm

Gitan 29 maart 2021 om 22:15

#mooieaanvullingen

Thijs E 29 maart 2021 om 22:04

Als je steeds hetzelfde doet en dan toch een andere uitkomst verwacht, wat ben je dan?

Veloburto 29 maart 2021 om 22:54

Voor de koers geldt dat niet echt. Als je altijd gokt op een sprint, dan win je soms en soms niet

Noordbiker 30 maart 2021 om 09:29

Wil GVA big op een sprint gokken? Die rijdt WvA en MvdP en niet meer af in een sprint hoor.

Noordbiker 30 maart 2021 om 09:30

big is nog

Michelangelo 30 maart 2021 om 09:44

Roep ik ook al een hele tijd. Als Naesen en Van Avermaet zo blijven koersen, gaan ze niet veel winnen. Het slepen was succesvol toen ze nog mee konden als de groten aan gingen, en toen ze nog een sprint konden winnen. Maar die tijd is voorbij.

Greg moet eens terug denken aan hoe hij koerste voordat hij begon te winnen. Zelf oorlog maken, zelf veel energie steken in een ontsnapping. Toen kwam hij in ieder geval vaak in de positie dat hij KON winnen. Nu heb ik hem nog op geen enkel moment in een kansrijke positie gezien om te winnen, enkel kans op een ereplaats.

Gitan 30 maart 2021 om 10:25

Het lijkt ook allemaal zo evident om zelf meer te anticiperen en minder achter de feiten aan te rijden, maar zo makkelijk is dat in de praktijk niet.

De rest laat Naesen en Van Avermaet niet zomaar even rijden, zoals vroeger bv. bij Greg als subtopper wel het geval was. Ze hebben ook niet het talent om onderweg een paar cartouchen af te schieten zoals MvdP, WvA of Alaphilippe. En Ag2r is in de breedte ook niet zo sterk als DCQS dat ze puur op overtal de rest in de vernieling kunnen rijden. Dan moet je wat gokken en moet het wat meezitten, wat voorlopig niet het geval is.

Om weg te rijden moet je zelf ook nog iets van overschot hebben, wat deze 2 heren de afgelopen koersen zeker niet lijken te hebben. Het is eerder van niet kunnen dan van niet willen. (Hetzelfde bv. in Gent-Wevelgem van afgelopen zondag: het lijkt wel erg makkelijk om te zeggen dat Matthews maar moest proberen aanvallen aan het einde, maar als je met krampen zit, is dat weinig realistisch.)

Om te winnen, moeten ze het denk ik vooral van een tactische finale hebben zoals bv. Stuyven in MSR. Die had dan overigens wél nog de benen om te gaan aanvallen.

Het werkt ook niet echt in hun voordeel dat het precies dezelfde types zijn. Geen hardrijder type Asgreen en ook geen supersnelle sprinter.

Vind het vreemd dat net deze twee dan altijd het mikpunt van spot zijn, terwijl er zoveel andere subtoppers gewoon keer op keer worden uitgereden. Deze 2 zijn wel grotendeels op de afspraak, maar om te winnen moet voor hen ook gewoon alles meezitten.

Beetje realisme is misschien meer op zijn plaats. Het gaat om een handvol koersen waar ze kunnen scoren, waar zoveel andere kandidaten zijn en waar dan ook nog eens meer getalenteerde renners op mikken.

tvm 29 maart 2021 om 23:03

Ze moeten gewoon vooraf duidelijk zijn (en anders de ploegleiding) als ze moeten kiezen of delen. Bij gelijke kansen offer X zich op voor Y. En bij de volgende koers is het andersom.

Overigens mooie kerel die Naesen, maar hij moet er voor waken niet een tweede Bakelants te worden. Je hoort hem meer dan dat ze je vooraan ziet fietsen.

platteprijs 30 maart 2021 om 07:35

Slepen, opofferen … ik denk dat Naesen en Van Avermaet de afgelopen wedstrijden gewoon niet beter konden. En daardoor noodgedwongen in de wielen moesten rijden, waar ze andere jaren wel altijd goed meedraaiden.

Marik 30 maart 2021 om 08:48

De mannen moeten gaan oppassen dat ze niet het lachertje van het peloton worden.
Dat zou wel echt sneu zijn. GvA heeft tenslotte Olympisch goud. Er zijn landen waar je dan voor altijd een held bent. Zo niet in BeNe, daar word je tot op de knietjes neergesabeld.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone