Van Aert: “Winnen is het mooiste scenario, maar ga er sowieso volle bak voor”

donderdag 9 maart 2023 om 11:44
Van Aert: “Winnen is het mooiste scenario, maar ga er sowieso volle bak voor”

foto: Cor Vos

De vierde etappe van Tirreno-Adriatico is er een voor de puncheurs en dan kijken wel al snel naar Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma heeft de rit aangekruist en hoopt mee te doen om de overwinning. “Al zal het van de koersomstandigheden afhangen of ik hier prijs kan rijden”, citeren Sporza en VTM.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De vierde etappe van Tirreno-Adriatico zal niet in een massasprint eindigen. Daarvoor staan er te veel hoogtemeters op het programma en is de finale veel te lastig. In de laatste pakweg vijftig kilometer krijgen de renners vier keer de klim naar Tortoreto voor de wielen geschoven. De eerste klim naar de streep is 4,4 kilometer lang aan 4,5%, met een uitschieter van 19%. Vervolgens staan er nog drie passages over de steilere variant van de Tortoreto-klim (3,1 km aan 7%) op het menu.

“Het zal een zware en lastige finale worden”, verwacht Van Aert. “Een gemiddelde stijging van 7% is behoorlijk, maar het lijkt me wel gelijkmatig te klimmen. Het zal een mooie en zware sprint worden. De lichtgewichten zijn in het voordeel, maar het hangt er vanaf hoe hard er gekoerst zal worden op de lokale rondes.”

Lees ook:
Van der Poel hoopt mee te doen: “Al zal het wel kantje boord worden”

“Winnen is natuurlijk het mooiste scenario, maar het is sowieso een etappe waar ik volle bak voor wil gaan, om te zien hoe ver ik kan komen. Het zal van de koersomstandigheden afhangen of ik vandaag prijs kan rijden”, aldus de Belg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 9 maart 2023 om 12:44

Go, go Wout Van Aert. Ik denk aan een duo-aanval met ook Roglic in dit geval.

0
Killco 9 maart 2023 om 13:28

Meer dan je best kun je niet doen

0
Wieler-Joke 9 maart 2023 om 13:48

Ik denk dat hij vandaag net te kort gaat komen tegen een Pidcock en Alaphilippe, klim is een km te lang om nog kruit in de benen te hebben voor die 75kg+ mannen, ook voor vdp zal het wellicht net te lang zijn.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone