Van Aert voegt zich in Benidorm bij Belgische ploeg, Sweeck en Vanthourenhout ook erbij
Wout van Aert zal in het geel-zwart rijden - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 17 januari 2023 om 10:04

Van Aert voegt zich in Benidorm bij Belgische ploeg, Sweeck en Vanthourenhout ook erbij

Wout van Aert ontbrak op het BK veldrijden in Lokeren, maar is in de Wereldbeker van Benidorm weer van de partij. De kopman van Jumbo-Visma, die afgelopen weekend zijn nationale titel kwijtraakte, voegt zich bij de ploeg waarin ook kemphanen Laurens Sweeck en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout zijn opgenomen door bondscoach Sven Vanthourenhout.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van Aert, Vanthourenhout en Sweeck behoren tot de acht beste renners op de UCI-ranking. Ook Eli Iserbyt, Niels Vandeputte, Jens Adams, Toon Vandebosch en Vincent Baestaens zijn daardoor op basis van hun ranking gekwalificeerd voor de cross aan de Spaanse kust. Voor de vier resterende plaatsen heeft de bondscoach Thijs Aerts, Belgisch kampioen elite-zonder-contract Gerben Kuypers, Daan Soete en Timo Kielich aangewezen.

Bij de vrouwen ontbreekt nationaal kampioene Sanne Cant, die na het BK een punt achter haar seizoen zette. Wel is Marion Norbert Riberolle van de partij in de achtkoppige selectie bij de dames. Daarnaast is er een beloftenwedstrijd voor mannen in Benidorm; met Thibau Nys, Joran Wyseure, Emiel Verstrynge en Witse Meeussen heeft België daar vier favorieten in huis.


Selectie elite mannen
Thijs AERTS, Jens ADAMS, Vincent BAESTAENS, Eli ISERBYT, Timo KIELICH, Gerben KUYPERS, Daan SOETE, Laurens SWEECK, Wout VAN AERT, Toon VANDEBOSCH, Niels VANDEPUTTE, Michael VANTHOURENHOUT

Selectie elite vrouwen
Julie BROUWERS, Kiona CRABBÉ, Alicia FRANCK, Marion NORBERT RIBEROLLE, Jinse PEETERS, Loes SELS, Laura VERDONSCHOT, Suzanne VERHOEVEN

Selectie beloften mannen, U23
Arne BAERS, Aaron DOCKX, Witse MEEUSSEN, Jente MICHELS, Thibau NYS, Victor VAN DE PUTTE, Emiel VERSTRYNGE, Joran WYSEURE

Selectie junioren mannen, U19
Yordi CORSUS, Antoine JAMIN, Robbe MARCHAND, Wies NUYENS, Viktor VANDENBERGHE, Seppe VAN DEN BOER

Selectie junioren vrouwen, U19
Lore DE SCHEPPER, Shanyl DE SCHOESITTER, Fleur MOORS, Xaydée VAN SINAEY

 
8 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2023
Met het oog op het voorjaar kan hij beter niet zich als vredesstichter in het midden werpen wanneer het waas voor de ogen gaat.
  18 januari 2023
  Ik denk dat Wout ze allebei met een pinkie aankan. Wout doet geen push-ups, Wout drukt de wereld een stukkie opzij.
  18 januari 2023
  Sweeck is toch ook wel een Jerommeke.
18 januari 2023
Algemene vraag,
  18 januari 2023
  Mag je een hondje meenemen op het parcours van het veldrijden . Wij gaan naar Benidorm en willen een klein hondje in een tasje meenemen!!??
  18 januari 2023
  Zolang hij/zij er maar niet uit t'parcours op pitufa't lijkt me dat geen probleem.
  18 januari 2023
  Hoe bloeddorstig is dit kleine hondje?
  18 januari 2023
  Pas wel op. De Terriër van Woudenberg zal er vast ook zijn en Fien van Eli heb ik ook wel eens met haar teckels langs de kant zien staan. Shirin neemt ook wel eens haar hond mee. Als hondenliefhebber Wiebes ook in Benidorm zal zijn is het feest compleet.

Reacties zijn gesloten.