Van Aert verslaat Van der Poel in Elfstedenronde

Van Aert verslaat Van der Poel in Elfstedenronde

foto: Marcel Koch

zondag 18 juni 2017 om 15:00

De hernieuwde uitgave van de Elfstedenronde is gewonnen door Wout van Aert. De 22-jarige Belg van Verandas Willems-Crélan was na 216 kilometer de beste in Brugge. Mathieu van der Poel eindigde vlak achter hem als tweede. Zij maakten deel uit van een kopgroep die zich in de finale gevormd had.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Drie Nederlanders op kop
Een kopgroep met daarin drie Nederlanders kreeg de ruimte van het peloton. Antwan Tolhoek (Nederlandse selectie), Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en Wayne Stijns (Differdange-Losch) kregen hulp van David Boucher, Tom Devriendt en Philip Walsleben. Hun voorsprong was op het hoogtepunt iets meer dan drie minuten. Door een lekke band verloor Ruijgh op 44 kilometer contact met de kopgroep. Hij zakte terug in het peloton, waar de Belgische nationale selectie de koers controleerde.

Van der Poel en Van Aert laten zich zien
Op veertig kilometer van de meet sprong een groepje met prominenten weg, met daarbij onder anderen Jens Keukeleire, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Een sterke Van der Poel probeerde die groep uit elkaar de rijden in de binnenstad van Brugge, maar na een korte solo liet hij zich terugzakken in de favorietengroep. Het peloton volgde al op meer dan een minuut. Zij leken geslagen, maar wisten het gat alsnog te verkleinen.

Ruijgh valt aan
Een groepje met Huub Duyn probeerde de oversteek te maken, maar dat bleef op twintig seconden steken. Op een kasseistrook versnelde Keukeleire, maar dat had niet het voor hem gewenste resultaat. Met nog 2,5 kilometer te gaan demarreerde Ruijgh, die ondanks zijn materiaalpech teruggekeerd was vooraan. Hij werd afgelost door Aimé De Gendt, maar ook hij werd in de kraag gevat voor de vod van de laatste kilometer.

Een sprint van een uitgedunde kopgroep volgde. Hierin ging Ruijgh als eerste aan, maar het was Van Aert die zich de snelste toonde. Van der Poel moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Dit artikel delen:

30 Reacties

karper 18 juni 2017 om 22:13

Wat een onzin Polka…. Van Aert en vd Poel zijn nu al toppers op de weg.

0
Hensie 19 juni 2017 om 07:45

@Polke
Why? Dan moeten die ‘normale’ tijdrijders gewoon harder trappen.

0
Doordrijver 19 juni 2017 om 11:09

@schipperaar
Tijdens zijn tochtje van 215km van vrijdag reed ie via Bedoin omhoog in 1u24 volgens Strava. Op het gemakje.

0
schipperaar 19 juni 2017 om 11:16

@doordrijver
Achter zijn opa aan neem ik aan, ook iets bekend van zijn hartslag?

0
Spinergy 19 juni 2017 om 13:49

Dit bewijst dat wedstrijdhardheid (een uur lang vol gas), intensiteit en wedstrijden rijden werkt (even buiten het talent van beide heren gerekend) en dat je niet kunt verwachten dat als je alleen maar traint met de handjes op het stuur en 3 keer stopt om foto’s te maken, om dan nog wedstrijden te winnen.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone