Van Aert sprint sneller dan Sweeck in Bredene

vrijdag 30 december 2016 om 16:03
Van Aert sprint sneller dan Sweeck in Bredene

foto: © Orange Pictures - Sportfoto

Wout van Aert heeft een razendspannende Brico Cross in Bredene gewonnen. De wereldkampioen was sneller dan Laurens Sweeck in een sprint met twee. Daarachter was Gianni Vermeersch ’the best of the rest’.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
In de laatste wedstrijd waarin we het truitje van Crelan-Vastgoedservice in het veld konden zien, was het niet kopman Wout van Aert, maar ploegmaat Tim Merlier die de openingsronde voor zijn rekening nam. Ook Fransman Clément Venturini was op deze rappe omloop snel van stapel gelopen. Van Aert bekeek de debatten van op de tweede rij.

Outsiders roeren zich
Door dat hoge tempo wist gelegenheidscrosser Zdenek Stybar – gisteren achttiende in Loenhout, zijn eerste cross van het seizoen – niet echt op te schuiven. Toen Van Aert zich een rondje later helemaal liet gaan op kop, ging het tempo nog meer de hoogte in. Venturini was wederom attent.

De jonge wereldkampioen zag echter snel dat hij op de licht lopende omloop niet echt een verschil kon uitbouwen, dus grepen renners als Jim Aernouts, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en wéér Venturini hun kans. Na een valpartij in de zandbak van Van Aert kreeg dat viertal ook daadwerkelijk een gaatje. Toen waren we halfweg.

Sprint moet beslissen
Van Aert zette deze scheve situatie snel recht, waarna het even stilviel. Op twee ronden van het einde, maakte Laurens Sweeck van dat moment van windstilte gebruik om te versnellen. Van Aert was attent en de twee gingen samen de slotronde in. Het kwam tot een sprint, die Van Aert vanop de kop begon. Sweeck kwam er tot zijn grote spijt niet meer over.

Brico Cross Bredene 2016
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
2. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
3. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)
4. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
5. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
6. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
9. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step)

Dit artikel delen:

9 Reacties

Arry1337 30 december 2016 om 16:05

Jammer dat Sweeck de hegemonie niet heeft kunnen doorbreken, wel een heel sterke laatste ronde gereden. Mooi wel dat Vermeersch na zijn pech van afgelopen weken eens op het podium mag staan.

0
Mitch 30 december 2016 om 16:06

Van Aert heeft toch niet het technische overschot om het verschil te maken. Was dan ook niet echt een uitdagend parcours.

0
lorenzvdg 30 december 2016 om 16:07

tja razendspannend moet je toch met een flinke korrel zout nemen… Als Van Aert vol had gereden kwam hij gewoon alleen toe. Hij had schijnbaar eerst wat de intentie om Tim Merlier mee te nemen naar de eindsprint.

0
Pantani77 30 december 2016 om 16:12

Vandaag de cross niet af kunnen kijken. Hoeveel tijdsverschil was het voor stibi?

0
LutsenkoFan 30 december 2016 om 16:25

Vrij grote achterstand voor Stybar.. Kwart ronde ongeveer.

0
Dolfy 30 december 2016 om 16:28

@Pantani77 Op iets meer dan anderhalve minuut. Godri zat kort achter hem als 12e. en sluit daarmee het tijdsperk van de opleidingsploeg van Rabobank en Rabo als sponsor in het algemeen.

0
Niko1995 30 december 2016 om 18:10

Godrie leek toch stil te staan in zijn ontwikkeling. Hopelijk kan hij bij zijn nieuwe ploeg weer wat stappen zetten door de samenwerking met van Aert, Merlier en Albert

0
Pantani77 30 december 2016 om 20:48

Das toch nog een stevige achterstand. Maar het zou toch niet waar zijn dat hij toch echt aan dat wk denkt

0
Jowinho 30 december 2016 om 22:32

Eens live gaan kijken en aan de balken gaan staan en daar zie je pas echt de gebrek aan techniek bij WvA in het balken springen. Gaat er in iedere maar met moeite over en verliest daar ook iedere keer snelheid.

Dit parcours kon je trouwens niet echt een crossparcours noemen. 3 lange stukken asfalt en voor de rest vooral in een park rondrijden waar er enkel 1 klein heuveltje als niveauverschil was en dan natuurlijk hun zandbak van zo’n kleine 50m.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone